Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2521176 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6285 на: 19 Април 2013, 00:01:11 am »
Тоа не се менува на 15к :) се проверува на 30к и се менува по потреба.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #6286 на: 19 Април 2013, 00:02:51 am »

Ние сме во Македонија ..Кај нас се менува кога е неопходно, т.е кога ке те остави на сред пат. :D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #6287 на: 19 Април 2013, 00:04:19 am »

Ние сме во Македонија ..Кај нас се менува кога е неопходно, т.е кога ке те остави на сред пат. :D

Мене за каиш и водна пумпа ми кажаа на 50к би требало или 5 години, со оглед на тоа што јас кога го земав имаше сменето пред 2000км се комплет имам уште фора...

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #6288 на: 19 Април 2013, 00:07:37 am »

Мене за каиш и водна пумпа ми кажаа на 50к би требало или 5 години, со оглед на тоа што јас кога го земав имаше сменето пред 2000км се комплет имам уште фора...
Во порше бар за кај мене викаат после 90 000 ребраст и водна пумпа...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6289 на: 19 Април 2013, 00:09:02 am »
Ај да не забегуваме од тема ќе не шамараат XD

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #6290 на: 19 Април 2013, 00:11:11 am »

Кој ти кажа дека е сменет пред 2.000 километри..? Веруваш во такви приказни.? И мене Словенецот ми кажа дека сменил ребраст и водна пумпа пред 3.000 километри, ама пошо не го верувам, за мое добро си ги сменив веднаш. Водната пумпа, може да почека, ама ребрастиот НЕ.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6291 на: 19 Април 2013, 00:13:53 am »
Сервисната книшка ми кажа а мајсторот ми потврди кога отвори и виде, можев и филтрите да ги возам уште ама ај мерак ми беше и башка малце шубе да ги оставам иако беа bosch ставени во овластен сервис ама јбг мајсторот си ги зема за кај него :) пријателче ми е и затоа му ги оставив и он да види нешто ќар цел сервис гага ми го направи само материјали си купив :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #6292 на: 19 Април 2013, 00:26:19 am »
Сервисната книшка ми кажа а мајсторот ми потврди кога отвори и виде, можев и филтрите да ги возам уште ама ај мерак ми беше и башка малце шубе да ги оставам иако беа bosch ставени во овластен сервис ама јбг мајсторот си ги зема за кај него :) пријателче ми е и затоа му ги оставив и он да види нешто ќар цел сервис гага ми го направи само материјали си купив :D

Ау, ау....Ај, ај има време ке научиш. И јас ја имам сервисната книшка, и ми служи да се пофалам пред комшиите дека ја имам единствено. Сервисната книшка не е никаков показател дека возилото е сервисирано редовно. Колку фалц сервисни книшки има со коливе да знаеш, ке се фатиш за глава. Некој од членовите спомна дека видел сервисна книшка со печати од некој сервис во Италија до ден денешен. Кога се јавил во сервисот да дознае нешто повеќе за возилото дознал дека всушност тие немаат врска со тоа возило, т.е не го ни виделе кај нив, со што автоматски печатите се лажни, и сервисната книшка е лажна. Не наседнувај на такви глупости плс..

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6293 на: 19 Април 2013, 00:28:43 am »

Ау, ау....Ај, ај има време ке научиш. И јас ја имам сервисната книшка, и ми служи да се пофалам пред комшиите дека ја имам единствено. Сервисната книшка не е никаков показател дека возилото е сервисирано редовно. Колку фалц сервисни книшки има со коливе да знаеш, ке се фатиш за глава. Некој од членовите спомна дека видел сервисна книшка со печати од некој сервис во Италија до ден денешен. Кога се јавил во сервисот да дознае нешто повеќе за возилото дознал дека всушност тие немаат врска со тоа возило, т.е не го ни виделе кај нив, со што автоматски печатите се лажни, и сервисната книшка е лажна. Не наседнувај на такви глупости плс..

Епа затоа мајсторот го отвори и проверуваше затегнатост и незнам уште што не и провери, и рече цепај до 150к без гајле сменето е  како што пишува, па сега што биде биде нема гаранција и да го сменам ако е фалс каишот може за 2000км да пукне тоа е тоа

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #6294 на: 19 Април 2013, 00:31:38 am »
ОК, штом го видел со свои очи дека е ОК, тогаш нема зошто да небиде. Муабетот ми беше да неверуваш слепо на се што ке видиш напишано.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6295 на: 19 Април 2013, 00:34:03 am »
ОК, штом го видел со свои очи дека е ОК, тогаш нема зошто да небиде. Муабетот ми беше да неверуваш слепо на се што ке видиш напишано.

еее што ме мислиш ти ја нафта не пијам балкански преваранти не ги верувам, ама претпоставувам дека е точна книшкава пошо и реалното стање кога ја отворивме беше како што пишуваше па сега кој го знае... мајсторчево ептен е мој човек нема зашто да ме лаже он ми помогна да ја бирам колата и ме спаси од еден крш за малце што ќе се заебев така да ваљда се разбира поише од мене :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6296 на: 19 Април 2013, 00:47:03 am »
дали е добар или не, ребрастиот каиш може да се види ОТКАКО КЕ СЕ ИЗВАДИ... овака од око, од надвор 50% информација имаш за неговото ниво на исправност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6297 на: 19 Април 2013, 00:59:53 am »
На другар на фордот му се скина ребрастиот, ми вика на око добар изгледал...
Возилото го зема пред 3-6 месеци...

Земаш половно возило мењаш одма ребраст, уље и т.н.
Остај муабетот мајсторот ми кажа добар е....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6298 на: 19 Април 2013, 01:15:06 am »
На другар на фордот му се скина ребрастиот, ми вика на око добар изгледал...
Возилото го зема пред 3-6 месеци...

Земаш половно возило мењаш одма ребраст, уље и т.н.
Остај муабетот мајсторот ми кажа добар е....
да знаеш колку само се заебале на оваа финта... боро се отепа од мењање вентили и клипови па понекад и глави на мотори заради оваа глупост... му рекол таму некој дека му е арен ребрастиот на увезенета половна кола од странство. как не бе... се знае, стига возилото и му правиш генерален сервиз... ребраст, клинест, уљињата и двете а ако е диференцијал посебен и сите три, филтри, и антифриз. без пардон... успат отвараш да видиш до кај е со плочки на кочници, а јас би препорачал и АТФ да се смени одма... 1 литро максимум збира.. за 250 денари да не шпараме... ова правило треба да ви биде како оче наш во молитвите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #6299 на: 19 Април 2013, 05:52:19 am »
Redoven servis na Opel Astra

Maslo GM 5l = 1000 den. (Sobira 3,2l)  Dizel ??
Filter maslen Hengst 150 den.    Dizel 450den.
Filter za gorivo 400-500 den.      Dizlel 800+ ?