Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 412
Тоа не се менува на 15к се проверува на 30к и се менува по потреба.
Цитат: Falangasaurus на 19 Април 2013, 00:01:11 amТоа не се менува на 15к се проверува на 30к и се менува по потреба.Ние сме во Македонија ..Кај нас се менува кога е неопходно, т.е кога ке те остави на сред пат.
Цитат: deanMKD на 19 Април 2013, 00:02:51 amЦитат: Falangasaurus на 19 Април 2013, 00:01:11 amТоа не се менува на 15к се проверува на 30к и се менува по потреба.Ние сме во Македонија ..Кај нас се менува кога е неопходно, т.е кога ке те остави на сред пат. Мене за каиш и водна пумпа ми кажаа на 50к би требало или 5 години, со оглед на тоа што јас кога го земав имаше сменето пред 2000км се комплет имам уште фора...
Сервисната книшка ми кажа а мајсторот ми потврди кога отвори и виде, можев и филтрите да ги возам уште ама ај мерак ми беше и башка малце шубе да ги оставам иако беа bosch ставени во овластен сервис ама јбг мајсторот си ги зема за кај него пријателче ми е и затоа му ги оставив и он да види нешто ќар цел сервис гага ми го направи само материјали си купив
Цитат: Nikola X на 19 Април 2013, 00:13:53 amСервисната книшка ми кажа а мајсторот ми потврди кога отвори и виде, можев и филтрите да ги возам уште ама ај мерак ми беше и башка малце шубе да ги оставам иако беа bosch ставени во овластен сервис ама јбг мајсторот си ги зема за кај него пријателче ми е и затоа му ги оставив и он да види нешто ќар цел сервис гага ми го направи само материјали си купив Ау, ау....Ај, ај има време ке научиш. И јас ја имам сервисната книшка, и ми служи да се пофалам пред комшиите дека ја имам единствено. Сервисната книшка не е никаков показател дека возилото е сервисирано редовно. Колку фалц сервисни книшки има со коливе да знаеш, ке се фатиш за глава. Некој од членовите спомна дека видел сервисна книшка со печати од некој сервис во Италија до ден денешен. Кога се јавил во сервисот да дознае нешто повеќе за возилото дознал дека всушност тие немаат врска со тоа возило, т.е не го ни виделе кај нив, со што автоматски печатите се лажни, и сервисната книшка е лажна. Не наседнувај на такви глупости плс..
ОК, штом го видел со свои очи дека е ОК, тогаш нема зошто да небиде. Муабетот ми беше да неверуваш слепо на се што ке видиш напишано.
На другар на фордот му се скина ребрастиот, ми вика на око добар изгледал...Возилото го зема пред 3-6 месеци...Земаш половно возило мењаш одма ребраст, уље и т.н.Остај муабетот мајсторот ми кажа добар е....