Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1883120 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5910 на: 09 Април 2013, 22:41:29 pm »
Точакот е 100 пати поефтино од твојот матиз а ич не троши плус е добар за здравјето !

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5911 на: 09 Април 2013, 22:43:08 pm »
Да, така е.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5912 на: 09 Април 2013, 22:47:58 pm »
добар виц :-)
добар коментар !

сите среќни :-)

2.0TDI не е поскуп од 1.4TSI?

(стварно прашувам, ме мрзи да барам)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5913 на: 09 Април 2013, 22:51:11 pm »
Би требало да е.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #5914 на: 09 Април 2013, 22:51:16 pm »
Matiz trosi 9. Ama on ima Spark, toa mozebi trosi 6, koj go znae.
Spark и Matiz се две различни имиња за едно исто срање кое се продава под два различни брендови Daewoo и Chevrolet.

Да имам Матиз и да ми троши 9 литра па и вода нека е ќе го фрлам у Вардар ! ;D
Ако го фрлиш во Вардар ќе плива на површина како и секое гомно. Јас би го носел на преса па во отпад за старо железо. Ако ништо друго еден дроучек ќе излезе од него.

Хаха, најс, и е 3 пати поскап од мојот. :) Леле ама трошиииии.......
3 Пати поскап, а има 13 пати подобра вожња, 13 пати е побезбеден, 13 пати е поквалитетен, 13 пати има поубав дизајн, ќе помине 13 пати повеќе километри и така натаму...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5915 на: 09 Април 2013, 22:52:58 pm »
3 Пати поскап, а има 13 пати подобра вожња, 13 пати е побезбеден, 13 пати е поквалитетен, 13 пати има поубав дизајн, ќе помине 13 пати повеќе километри и така натаму...

е...е... тоа, ни јас немаше да се сетам ;D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #5916 на: 09 Април 2013, 23:00:34 pm »
Мн. ми е интересно кога на темава ќе се изнесе некој веродостоен факт кој ги побива теориите на дизелашите, а тие се прават при очи слепи и игнорираат и не враќаат. Priceless.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5917 на: 09 Април 2013, 23:02:47 pm »
а тие се прават при очи слепи и игнорираат и не враќаат. Priceless.

Им се спие. Ајде сите на спиење. Ја отидов.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5918 на: 09 Април 2013, 23:06:39 pm »
чекај бе рано е.. ке спржиме нешто....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #5919 на: 09 Април 2013, 23:06:57 pm »
Мн. ми е интересно кога на темава ќе се изнесе некој веродостоен факт кој ги побива теориите на дизелашите, а тие се прават при очи слепи и игнорираат и не враќаат. Priceless.
Pobiva?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
« Одговори #5920 на: 09 Април 2013, 23:16:45 pm »
добар виц :-)
добар коментар !

сите среќни :-)

2.0TDI не е поскуп од 1.4TSI?

(стварно прашувам, ме мрзи да барам)

Не зборував за цените туку за бројките/техничките карактеристики

http://www.volkswagen.co.uk/new/golf-vii/which-model/engines/overview

Цените се приближно 2K eur претплата на дизел, или ако може да веруваме на бројките од сајтов грубо пресметано со сегашната цена на бензин оклу 25 kkm претплата.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #5921 на: 09 Април 2013, 23:36:18 pm »
Низ цела тема се врти еден ист муабет, ТД е подобар од АБ и тоа се единствените муабети на дизелашиве. Се вртат муабети за Ле Ман, некои волуметриски ефикасности и остали с***а,а уствари ЕДИНСТВЕНАТА ДОБРА СТРАНА НА ДИЗЕЛОТ НАСПРЕМА БЕНЗИНЕЦОТ Е ПОТРОШУВАЧКАТА (наведете друга што не е индивидуална). Не туку паламудите со муабети ко да работите во VW. Значи ФАКТ е дека предноста на дизелот е потрошувачката, нема ниедна друга, нема! ФАКТ е дека е подобар од атмосферецот и со тоа сите се сложуваме, ама ајде направете реална споредба со ТБ.
 Заеби максимален број вртежи и остали теми без крај. ТД влече од мали обртаи и го пружа задоволството само при мали обртаи, ТБ пружа задоволство низ цел опсег на обртаи. Е што е боље тогаш, женска да ти го дудла само на почеток од везата или цело време?
 И онаа разлика во потрошувачката што ја има помеѓу ТД и АБ, веќе не е толку голема помеѓу ТД и ТБ.
И што ме боли мене дали дизелот победува на Ле Ман или бензинецот победува на ВРЦЦ и остало. Јас возам во град и на отворено, а во град турбо бензинец може комотно да стои рамо до рамо со ТД во поглед на потрошувачката.

Доста се вртиме во круг со едно те исто, преку талета веќе.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5922 на: 09 Април 2013, 23:36:44 pm »

Да, кога ние дизелашите тоа го правиме е „интересно“, затоа што - за разлика од вас бензинашите - го правиме исклучително ретко

бухахаха

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #5923 на: 09 Април 2013, 23:40:30 pm »
Низ цела тема се врти еден ист муабет, ТД е подобар од АБ и тоа се единствените муабети на дизелашиве. Се вртат муабети за Ле Ман, некои волуметриски ефикасности и остали с***а,а уствари ЕДИНСТВЕНАТА ДОБРА СТРАНА НА ДИЗЕЛОТ НАСПРЕМА БЕНЗИНЕЦОТ Е ПОТРОШУВАЧКАТА (наведете друга што не е индивидуална). Не туку паламудите со муабети ко да работите во VW. Значи ФАКТ е дека предноста на дизелот е потрошувачката, нема ниедна друга, нема! ФАКТ е дека е подобар од атмосферецот и со тоа сите се сложуваме, ама ајде направете реална споредба со ТБ.
 Заеби максимален број вртежи и остали теми без крај. ТД влече од мали обртаи и го пружа задоволството само при мали обртаи, ТБ пружа задоволство низ цел опсег на обртаи. Е што е боље тогаш, женска да ти го дудла само на почеток од везата или цело време?
 И онаа разлика во потрошувачката што ја има помеѓу ТД и АБ, веќе не е толку голема помеѓу ТД и ТБ.
И што ме боли мене дали дизелот победува на Ле Ман или бензинецот победува на ВРЦЦ и остало. Јас возам во град и на отворено, а во град турбо бензинец може комотно да стои рамо до рамо со ТД во поглед на потрошувачката.

Доста се вртиме во круг со едно те исто, преку талета веќе.

Потпишувам..Дизелаши, прифатете ја реалноста !!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #5924 на: 09 Април 2013, 23:43:02 pm »
ТД влече од мали обртаи и го пружа задоволството само при мали обртаи, ТБ пружа задоволство низ цел опсег на обртаи. Е што е боље тогаш, женска да ти го дудла само на почеток од везата или цело време?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.