Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1919757 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5835 на: 09 Април 2013, 16:18:41 pm »
Цитат
Off the line it's not quite as quick as a VXR. But from 30mph onwards I would wager on it being quicker. The map is really good, and makes the torque very usable. The brakes are epic, and with the suspension setup it handles ten times better than a VXR. The confidence to just chuck it in is there, which with a VXR you just don't have. So far I'm absolutely loving it!

Може да се заклучи дека вистинската причина за времето на Nurburgring се кочниците и суспензијата (што уствари е најзначајно за на стаза). Значи со тој апдејт, vxr-от ќе биде далеку подобар од трткалово.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5836 на: 09 Април 2013, 18:12:35 pm »
^^
Superioren povtorno.... i 20 decibeli pomalku.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #5837 на: 09 Април 2013, 18:18:06 pm »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times

Тука каде се дизелашите? Што се фативте за таа тјунираната астра со надградено подвозје, сменети дискови, зголемен буст на турбина итн, што е поспора од 1.4tbi giulietta во стандардно издание? ?

Стварно бе, кај се дизеливе на нирбургринг?!

Нирбургринг е ТРКАЧКА патека, а за ТРКАЊЕ бензинците се бољи поради подобриот однос тежина/снага и поклопувањето на макс торк со макс хп во слична зона на вртежи.

За СЕКОЈДНЕВНА употреба збориме дека дизело те бољи, не за тркање.
Нирбургринг е секојдневна тркачка патека на која одат секојдневни коли и се тестираат секојдневни коли возени во секојдневен сообраќај секојдневно

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5839 на: 09 Април 2013, 18:23:52 pm »
Mi se dopaga toa sto zakoraveniot ljubitel na italijanski samozaplivi prenatplateni Fiati pocna da go priznava Nurburgring, kade sto Corvette i Viper se superiorni.

Simo, dizelasite ne ja zabelezale stazata. Koga vlegoa vo motorsportot, tie ne rekoa, cekaj da pocneme od najslabata klasa, pa potoa nagore. Rekoa, koja e najteskata i najprestiznata trka, tamu ke se natrpevaruvame.  Taka debitiraa na LeMans24, tepaa. Benzinchinjata seuste placat.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5840 на: 09 Април 2013, 18:26:05 pm »
А бе и јас не ја приметував, ама почнав, ај белки ќе почнат и они да приметуваат како тоа стандардно 1.4 бензинче со стандардни Pirelli p7 (на чекор до говно)гума, млати 2.0 тјуниран дизелаш на стаза, па ќе превземат нешто :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5841 на: 09 Април 2013, 18:32:31 pm »
Не знам што има тука супериорно, освен ако не го разбираш вистинското значење на зборот.  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5842 на: 09 Април 2013, 18:35:39 pm »
Hahah,
- ona ne e Astra 888, ima samo remap 888, i si kruza so 90% od potencijalot vo potpolna tisina.
- Astra 888 se nema natprevaruvano na Ring.
- Alfata ima izvadeno neipresiven rezultat, a ne e ni oficijalen.

Bitno e deka ja prifati stazata kako merilo vo koja Corvette gi mlati Ferrari-jata.

A koga sme kaj superiornosta, tocno e deka nekoj ne go svaka vistinskoto znacenje na zborot. Nema ni da go svati. No, slusnete kako zvuci superiornosta:

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #5843 на: 09 Април 2013, 18:38:01 pm »
Извор за тврдењето дека е сток?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5844 на: 09 Април 2013, 18:40:07 pm »
Kade e izvorot deka ne e?

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #5845 на: 09 Април 2013, 18:40:40 pm »
Пф, како и обично тресеш зелени.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #5846 на: 09 Април 2013, 18:42:36 pm »
Купи ја, донеси ја па тек тогаш продолжи да паламудиш уште за нејзината супериорност. А во меѓувреме, јас ќе ти реплицирам со

Си се фатил за една работа низ цела тема ко мува на г**но.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5847 на: 09 Април 2013, 18:45:11 pm »
@LP, Точно така звучат - речиси никако. Во живо ги имам слушнато. Најтивка спортска кола што постои на светот. За разлика од нив, Corvette, е најгласната кола на светот. Единствено за неа на LeMans се потребни антифони. Одлучи се кој е твојот фаворит? Или тешко ти е?

А инаку, ако тјунираниот дизелаш е на 90% од можностите, Giulietta-та вака нити пипната под хауба нити суспензија а богами ни гуми ниту кочници, на колку проценти од своите можности би ја проценил? Кои се нејзините вистински можности ако ја „стокмиш“ во онаа мерка во која е доведена астрата? Астрата има официјален резултат? Зошто е на астрата поисправен резултатот?
Кои се твоите критериуми за компарација уствари? Или само да се вадат исечоци во кои се фаворизира нешто (без основ).
Значи, каде се нормалните нормалните дизел автомобили на тркачка стаза? Тоа беше моето првобитно прашање. За LeMans е друг муабет.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5848 на: 09 Април 2013, 18:46:42 pm »
Za koj rezultat zboruvas? Citas nesto?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5849 на: 09 Април 2013, 18:51:11 pm »
- Alfata ima izvadeno neipresiven rezultat, a ne e ni oficijalen.

За овој резултат зборувам/ш. Зошто е тој неисправен а овој е исправен:

Inaku eve kako eden dizelas so 150ks si kruza na Nurburgring za 9 minuti. Motor ne mu se slusa: