Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2261537 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55136
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5565 на: 24 Март 2013, 16:55:30 pm »
Јас ова би сакал.

Или ова:

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5566 на: 24 Март 2013, 17:10:39 pm »
Турбо дизел вс атмо бензин. Бензинот нема шанси да, тоа е споредбата која ја милуваат дизелашите.
Турбо бензин вс турбо дизел, дизелот нема шанси, едини адут му е потрошивачката, бензинецот е закон во повеќето сегменти и споредби.

Прашањето е друго?

Од овие што јадад Лања за турбо бензинците 99% возат атмосверска косилици адаптирани на Аушвиц Гориво, со растрошни нисколитражни мотори, не способни да се носат со тешките каросерии, за разлика од дизелашите кои повеќето возат турбо дизели кои сосема успешно ги оправдуваат коментарите и заложбите на своите представници.

Сета приказна се сведува на дискусија од типот, ја мислам дека е вака иако не знам и не поседувам такво возило туку бато нека ми кажа дека видел како некој го гази турбо бензинецот од 300 коњи и ми рече дека идел како луд. А од другата страна имаме издржани коментари на актуелни корисници од представниците на дизелашите.

Мислам, споредбиве ни вриштат и повеќето се од инат магарешки и засновани на предпоставки и интернет пребарувања.. Претпоставката е мајка на сите заебанции, немој да толерирате предпоставени ! ;D

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #5567 на: 24 Март 2013, 17:21:49 pm »
Турбо дизел вс атмо бензин. Бензинот нема шанси да, тоа е споредбата која ја милуваат дизелашите.
Турбо бензин вс турбо дизел, дизелот нема шанси, едини адут му е потрошивачката, бензинецот е закон во повеќето сегменти и споредби.

Тоа е тоа.

ПС. Нема да го цитирам остатокот од постот, ама како дојде до заклучок дека е подобар Турбобензин? А возиш дизел? Пошто нели, другите(тие што возат косилици) немаат турбобензинци, или читале дека е подобар или им кажал некој.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5568 на: 24 Март 2013, 17:23:23 pm »
Јас верувам дека огромен број на форумски луѓе не возеле, ниту се возеле во турбо бензинец.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5569 на: 24 Март 2013, 17:26:22 pm »
se zbuni malku kolegata Sportex.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5570 на: 24 Март 2013, 17:28:38 pm »
Јас верувам дека огромен број на форумски луѓе не возеле, ниту се возеле во турбо бензинец.

Така е !

Другарче, закоравен дизелаш кога го повози ФилипМ во турбо бензинчето остана подзинат  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5571 на: 24 Март 2013, 17:36:03 pm »
Е сеа замисли реакција кога ќе седнат во голфот на Томи, или Бората на Нуме.

А тек па мечка ремапирана 3000цц цди, или BMW 335д со ремап.

Веќе никогаш нема да речат лош збор за турбодизел или турбобензинец.

Ќе остане само потрошњата.

А во потрошња...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5572 на: 24 Март 2013, 17:38:42 pm »
А потрошњата 9 литри по борд со бркања преку 180 км/ч.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5573 на: 24 Март 2013, 17:39:55 pm »
Добра бројка за бркање на отворено. А и колата е супер! Секако треба да се потсреди моторот, но сепак одлично!

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14815
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5574 на: 24 Март 2013, 19:53:44 pm »
Ако со мој начин на вожња,Пунтото на внук ми ФилипМ потроши под 10л градска,јас ќе му се напучам на било кој настрано настроен од форумот. :D

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #5575 на: 24 Март 2013, 20:24:56 pm »
А со мој и над 12 ќе иди. Едноставно ако некаде морам да чекам подолго од 30 секунди под кумлуг си дигам рачна и си стискам на гаста цело време. Интересно ми е да ми брчи. Затоа со 500 денара минам у просек 50-60 километри :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5576 на: 25 Март 2013, 15:33:08 pm »

Тоа е тоа.

ПС. Нема да го цитирам остатокот од постот, ама како дојде до заклучок дека е подобар Турбобензин? А возиш дизел? Пошто нели, другите(тие што возат косилици) немаат турбобензинци, или читале дека е подобар или им кажал некој.

Ќе се изненадиш ако знаеш колку разни турбаши од двете страни имам возено и ти сите останати што мислат така, јес да се повеќе дизели ама има и бензинции понормални и помрсни !  ;D

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #5577 на: 25 Март 2013, 16:01:32 pm »
Ќе се изненадиш ако знаеш колку разни турбаши од двете страни имам возено и ти сите останати што мислат така, јес да се повеќе дизели ама има и бензинции понормални и помрсни !  ;D

Точно   8)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5578 на: 25 Март 2013, 16:04:40 pm »
Е шо е точно ? ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #5579 на: 25 Март 2013, 16:09:21 pm »

Ама  се возеле во т дизели. Што значи уште пре а влезат во турбо бензинци со само пробани атмосверци се на страната на т бензинците. Недај боже да се качат, ќе бараат а ве тепаат :D :D . Имавте искуство во глфчето на Томи, ваљда го заборавате тоа господине Дени :)