Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2551681 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5385 на: 21 Март 2013, 22:58:09 pm »
Ако некој колата ја пали еднаш во годината не значи дека сите тоа го прават.Има луѓе кои поминуваат многу км.
А околу мобилните,немам никаков проблем да го поседувам и најпростиот телефон.Мене телефонот ми служи за зборување,за сите други рабти тука мие компјутерот. :)

Уствари 99% од луѓево низ Македонија не проаѓаат повеќе од 20к годишно ама некако чуството дека колата нема проблем да помине 1м км ми е незаменливо, да знаеш дека да тргнеш 3 пати да го заобиколиш светов и дека има големи шанси да немаш никаков проблем... pretty powerfull

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #5386 на: 21 Март 2013, 23:00:13 pm »
O, колку си само во заблуда. Но, има време, ќе разбереш. Среќни 1.000.000 километри :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5387 на: 21 Март 2013, 23:01:58 pm »
O, колку си само во заблуда. Но, има време, ќе разбереш. Среќни 1.000.000 километри :)

Абе сега ок тоа ти е субјективна работа сепак, за мене е тоа некој вид на ќејф штознам...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5388 на: 21 Март 2013, 23:04:48 pm »
ок ок

не се разбравме

бензинецот докај 2000 е мртво пувало. не влече. стискаш полека стискаш стискаш и одеднаш ОПАААА тегне

тоа е ОДВРАТНО својство. ГО МРАЗАМ.

Ау ау ау ...

за тси не важи. во право е bramovsk, генерализирам.

не се сите бензинци такви! тб не е така, големи атмосферци...  ама, кај оние бензинци кај шо е така - абе одвратно!!!

е сеа:

тб е добар за возење на ниски вртежи, ама тд е малку подобар. И имаме: малку подобро тегне и троши скоро дупло помалце?? Oд другата страна е тб, кој *скоро* толку добро тегне, али при ТАКВО возење (со јако тегнење од мали обртаи) лапа не-малку гориво.

па така, го бирам тд пошто влече малку боље а троши бааги помалце

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5389 на: 21 Март 2013, 23:07:09 pm »
Ако некој колата ја пали еднаш во годината не значи дека сите тоа го прават.Има луѓе кои поминуваат многу км.
А околу мобилните,немам никаков проблем да го поседувам и најпростиот телефон.Мене телефонот ми служи за зборување,за сите други рабти тука мие компјутерот. :)

Уствари 99% од луѓево низ Македонија не проаѓаат повеќе од 20к годишно ама некако чуството дека колата нема проблем да помине 1м км ми е незаменливо, да знаеш дека да тргнеш 3 пати да го заобиколиш светов и дека има големи шанси да немаш никаков проблем... pretty powerfull
Мислиш 33 пати ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5390 на: 21 Март 2013, 23:09:25 pm »
чуството дека колата нема проблем да помине 1м км ми е незаменливо

прекрасна, волшебна, заводлива г-ѓа Автономија!

чувството и мене ми е незаменливо.

1400-1500

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5391 на: 21 Март 2013, 23:12:04 pm »
Ма каков милион, да можам, на 50.000 ќе ги мењам.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #5392 на: 21 Март 2013, 23:14:18 pm »
Има едне куп легендарни возила кои можат да го поминат светот 33 пати наоколу, ама малку од нив ги среќаваме секојдневно. 2CV, Jeep Willis, WV Beatle (original).. сигурно и други. Ама тие возила се само олдтајмери, тука се да не потсетат за нешто што било добро направено изработено и користено во некои минати за некого архаични, за друг романтични, за трет крвави .. денови.

Иако можат, веќе не се во масовна употреба. Од проста причина.(би ги правеле они да ги купуваат луѓето)

Можеби и вашиот TD еден ден ќе стане олдтајмер за паметење. Ама тогаш ќе има многу подобри коли за возење, а овие нека останат за паметење.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #5393 на: 21 Март 2013, 23:14:34 pm »
Breee sto vi napravi kapitalizmov... aj uste malce.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #5394 на: 21 Март 2013, 23:19:29 pm »
Се трудеа Лада да задржат стандард ама и они попуштија.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5395 на: 21 Март 2013, 23:22:07 pm »
Цитат
The highest recorded mileage for a car that we could find record of is 2.69 million miles by a 1966 Volvo P-1800S owned by Irvin Gordon of Patchogue, N.Y. Volvo said that Gordon has been the sole owner of the car since 1966, and plans on driving it until it hits the 3 million miles mark, when he may retire it, continue to drive it, sell it or donate it to a museum. БЕНЗИНЕЦ

Gordon broke the previous mark in 1998, when the car was at 1.6 million miles, according to the Guinness World Records.

Albert Klein, of Pasadena, Calif., recorded 1,442,044 miles in a 1963 Volkswagen Beetle. БЕНЗИНЕЦ

Manufacturers will sometimes report when their vehicles have traveled long distances. Volkswagen said that a Jetta with a diesel engine found in Ohio had 562,000 miles on its odometer.
A Saab 900 owned by a traveling salesman named Peter Gilbert had traveled 1,001,385 miles in its lifetime (a distance equal to traveling 40 times around the Earth). БЕНЗИНЕЦ

Dodge reported that a 1995 Dodge Ram had passed the million-mile mark. БЕНЗИНЕЦ

Mercedes-Benz gives out awards to owners who have surpassed certain mileage thresholds in their cars, such as the 250,000 kilometer mark. That's about 155,000 miles.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5396 на: 21 Март 2013, 23:25:09 pm »
Цитат
The highest recorded mileage for a car that we could find record of is 2.69 million miles by a 1966 Volvo P-1800S owned by Irvin Gordon of Patchogue, N.Y. Volvo said that Gordon has been the sole owner of the car since 1966, and plans on driving it until it hits the 3 million miles mark, when he may retire it, continue to drive it, sell it or donate it to a museum. БЕНЗИНЕЦ

Gordon broke the previous mark in 1998, when the car was at 1.6 million miles, according to the Guinness World Records.

Albert Klein, of Pasadena, Calif., recorded 1,442,044 miles in a 1963 Volkswagen Beetle. БЕНЗИНЕЦ

Manufacturers will sometimes report when their vehicles have traveled long distances. Volkswagen said that a Jetta with a diesel engine found in Ohio had 562,000 miles on its odometer.
A Saab 900 owned by a traveling salesman named Peter Gilbert had traveled 1,001,385 miles in its lifetime (a distance equal to traveling 40 times around the Earth). БЕНЗИНЕЦ

Dodge reported that a 1995 Dodge Ram had passed the million-mile mark. БЕНЗИНЕЦ

Mercedes-Benz gives out awards to owners who have surpassed certain mileage thresholds in their cars, such as the 250,000 kilometer mark. That's about 155,000 miles.

ооооо овие не отишле во Бугарија, додуша таму се се со по 160к (1м реални) и донесени тука дотепани од возење без разлика бензинци дизели...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5397 на: 21 Март 2013, 23:27:35 pm »
А бе да дојдеа кај нас, ќе пишуваше дека бензинците праат ремонт на секои 10.000 км, а дизелите возат по 1.000.000 годишно и тоа на сумњиво уље, веројатно палмино :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #5398 на: 21 Март 2013, 23:29:28 pm »
Со добро оддржавање и чување секоја кола и дизел и бензин ке помине пола милион.

Сеа се промени муабетот во ''издржливост дизел вс бензин'' .

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5399 на: 21 Март 2013, 23:32:16 pm »
Еден од аргументите на „дизелашите“ е дека е поиздржлив. Јас знам дека не е, и пробувам да покажам дека не е.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!