Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 412
ја мислам да се стави дизел во колата, да се стави пола тон изолација и да нема обртомер и фабрички радиото да пушта звук на бензинец оптимална комбинација и сега идам правам нацрт кој сака да учествува и да уплаќа прототип да му пратам жиро сметка одма хахаха
Цитат: Nikola X на 21 Март 2013, 19:15:20 pmја мислам да се стави дизел во колата, да се стави пола тон изолација и да нема обртомер и фабрички радиото да пушта звук на бензинец оптимална комбинација и сега идам правам нацрт кој сака да учествува и да уплаќа прототип да му пратам жиро сметка одма хахаха Коа ти викав купи бензин, ти не, епа сеа прави го да ти биде као бензин
Цитат: Simo - Carrier166 на 21 Март 2013, 18:56:08 pmЦитат: Deni на 21 Март 2013, 18:55:10 pmОбично кога ќе седнеш во добар дизел како 320д, враќање на бензин (односно плин) е изводливо само за над 300кс. Реално.Глупости. Реално.јас во потполност се согласувам со дени.откако возам дизел СИТЕ БЕНЗИНЦИ кои сум ги возел МИ СЕ СЛАБИ. Ми гасат и не ми влечат, освен ако не ги држам константно на 3000-4000++ рпм... а тогаш ниту се тивки, ниту рафинирани, ајм сори. напротивко пувеж вс здрав, прав прдеж братетреба пак да седнам во некој в8 5.0 литраш па да можам да го возам.
Цитат: Deni на 21 Март 2013, 18:55:10 pmОбично кога ќе седнеш во добар дизел како 320д, враќање на бензин (односно плин) е изводливо само за над 300кс. Реално.Глупости. Реално.
Обично кога ќе седнеш во добар дизел како 320д, враќање на бензин (односно плин) е изводливо само за над 300кс. Реално.
Сите дизели МИ ГИ ТРЕСАТ МАДИЊАВА. Над 4000 вртежи се умрени, не ми праат ќејф. А тогаш мислиш ќе ти ја распаднат шасијата, а не па за рафинираност да се збори. И башка есап, стално на бензинска кога ќе цапнам во тоа смрдливиот дизел истечен, и коа ќе го пренесам тоа на патосница, ко` у ложиона да се возам, а не во кола. Аргументи за вриштење!
Пффф и мене секој дизел во кој сум седнал стално ми гасел на тргнување поради лошиот тротл респонс. Во тоа полото на жена ми, ко` почетник се осеќав. Каков „аргумент“ - упи*ку! Сите дизели МИ ГИ ТРЕСАТ МАДИЊАВА. Над 4000 вртежи се умрени, не ми праат ќејф. А тогаш мислиш ќе ти ја распаднат шасијата, а не па за рафинираност да се збори. И башка есап, стално на бензинска кога ќе цапнам во тоа смрдливиот дизел истечен, и коа ќе го пренесам тоа на патосница, ко` у ложиона да се возам, а не во кола. Аргументи за вриштење!
Kaj dizel samo pusti go kumplugot (bez dodavanje na gas) i kolata sama odi na 800rpm, kaj benzinecot ova ne e vozmozno.