Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2553216 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5115 на: 13 Март 2013, 18:25:19 pm »
Секој со своите убедувања.

Како што и Мерцедес Вито е мечка така и Б класата, а и останатите мерцедесови комбиња. Искрено ако правиме муабет.

Јас првата ја тестирав и реков никогаш таква кола нема да земам. Вотриот тест на тестното возило овде во СК беше дизел со спортско подвозје. Освен што каросериски (формата) не е доволно компактна, сите возни својства можеш да ги копмарираш со останатите хеч марки на пазарот и тешко ќе најдеш подобар на пример Giulietta можеби во стандард изведба да се носи, но Lancia Delta не. ( не е GTI, но А може да ти понуди компетитивен модел). Останатите компоненти во споредба со квалитетот на изведба материјали компаративно со C за нивото на опрема.

Вози, кажи - јас двете B ги имам возено.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #5116 на: 13 Март 2013, 18:28:10 pm »

[/quote]

А за вибрациите, нека се подопуштат малку држачите на моторите со тек на време, нема да треба некој да му каже, сам ќе си дознае дека е дизел ;)

The show goes on.. ;D
[/quote]

Знам еден што му се има скршено држачот на мотор на прав пат на Laguna 2.2 dCi, но сепак тоа е Renault Diesel.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #5117 на: 13 Март 2013, 18:28:32 pm »
@deni, се` дур може да се поднесе финансиски, не е страшно трошењето. Потоа се бараат алтернативи, како што е плин.. па и дизел ако се мора..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #5118 на: 13 Март 2013, 18:29:03 pm »
Се извинувам, но навистина не ми се допаѓа возилото и нема да добијам позитивно мислење за него па макар и имало W16 под задните седишта. Мислам дека треба да е разбирливо ова со оглед на надворешниот изглед на возилото за кое се говори.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5119 на: 13 Март 2013, 18:32:32 pm »
Smrdi ? A kaj benzincite pozadi na livanto mirisa!? I gazot I'm smrdi na mnogu pa si go nosat !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5120 на: 13 Март 2013, 18:33:16 pm »
@Deni, Здравје, со годините ќе видиш дека желбата е потисната од потребите. Соодветно и обликот на автомобилот што ќе го поседуваш. Камо среќа да можеме сите да имаме едно функционално и едно бесно ауто во кое едвај се влегува прво со газот.

Да не бидам погрешно разбран, не го бранам надворешниот изглед на Б, но возењето, седењето и чуството внатре, е далеку од VITO :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #5121 на: 13 Март 2013, 18:34:33 pm »
Мислам дека убдевуањето дека е Мерцедес не се однесуваше на убавината на дизајнот. Секако се сложувам во констатацијата за естетскиот момент. Но ќе го цитирам другар ми „Крапот“ - Јас во кола се возам внатре. Има подеднакво значење колку и надворешноста. За некого може и повеќе едно или друго. Колата секако вози добро, повеќе би сакал ваква кола отколку Ford Mondeo или Pasat, со оглед на моите преференци.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5122 на: 13 Март 2013, 18:35:53 pm »
@Sportex, газот МОРА да го носам..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5123 на: 13 Март 2013, 18:39:36 pm »
@Deni, Здравје, со годините ќе видиш дека желбата е потисната од потребите. Соодветно и обликот на автомобилот што ќе го поседуваш. Камо среќа да можеме сите да имаме едно функционално и едно бесно ауто во кое едвај се влегува прво со газот.

Да не бидам погрешно разбран, не го бранам надворешниот изглед на Б, но возењето, седењето и чуството внатре, е далеку од VITO :)
Taka mislea i del od moite poznanici, no sepak se odlucija za novata Buba TDi na svoi 40 i kusur godini. Pogolema nasmevka nemale odamna. Ni so A3, ni so A klasata prethodna, ni so Astrata. Oblikot moze da e SE osven kombe.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #5124 на: 13 Март 2013, 18:42:36 pm »

Taka mislea i del od moite poznanici, no sepak se odlucija za novata Buba TDi na svoi 40 i kusur godini. Pogolema nasmevka nemale odamna. Ni so A3, ni so A klasata prethodna, ni so Astrata. Oblikot moze da e SE osven kombe.

Криза на 40-тите, го знам чувството! :D

Ај да не ја тапанам многу, во овие неколку си години насменив коли избирав со колеги наработа модели итн. Ви реков следното е BMW 3. Би сакал.  Но од се што сум навозел подобро или полошо оваа кола (ако не ја земеме во превид високата цена) е многу добра кола. Не е GTI (кажи им на пријателите да ја сменеат ќе се смеат наредните 15г), но е одлично „engineerd“!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5125 на: 13 Март 2013, 18:44:06 pm »
тегне ушни тапанчиња..

како па да не

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5126 на: 13 Март 2013, 18:47:42 pm »

Криза на 40-тите, го знам чувството! :D
Jas vo vecna kriza... Kako MK sum! :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5127 на: 13 Март 2013, 18:52:05 pm »
Камо среќа да можеме сите да имаме едно функционално и едно бесно ауто во кое едвај се влегува прво со газот.

Не знам дали сеќаваш може си излапан веќе од многу седење на форум ;D ама на иста воденица жито мелеме.

Патем......за газот има сапун и вода ! ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5128 на: 13 Март 2013, 21:04:33 pm »
Добро се сеќавам на твојот пост, но не се сеќавам дека сум пишал нешто негативно на тој твој став.

Да ама сепак мора да го носиш и коа ќе се посере. А дизел  или не - може да бираш :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5129 на: 13 Март 2013, 22:22:49 pm »

А за вибрациите, нека се подопуштат малку држачите на моторите со тек на време, нема да треба некој да му каже, сам ќе си дознае дека е дизел ;)

The show goes on.. ;D
[/quote]

Знам еден што му се има скршено држачот на мотор на прав пат на Laguna 2.2 dCi, но сепак тоа е Renault Diesel.
[/quote]
Држач на мотор се крши од абдалско возење,поточно абдалско е мал збор за тоа.И дали се скршил баш тогаш е  прашање.
И држачите на дизелите побрзо пуштаат (мое мислење) ради тоа што секој кој поседува дизел при мали брзини вози со повисок степен ради тоа што моторот тоа може лесно да го поднесе за разлика од бензинецот кој ќе го снема некаде во трокирањето. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D