Во живот не сум гледал на потрошња, за мене е тоа ирелевантно. Кога ја купив колата се определив за дизел варијантата поради тоа што истата кола со бензискиот мотор кој се нуди беше сосема различно возило, кое не би го купил.
Инаку под дифолт малку троши како и да ја тераш во град, колку и тешка нога да имаш, ако малку повеќе се задржиш во сообраќај да не биде за 2/3 км, смногу тешко е да извадиш потрошувачка над 7 литра.
Ако се земе предвид дека моторот бутка кола од тон и половина воопшто не е за занемарување. Кажав пред некое време дека на отворено се вади околу 4 литра без никаков проблем, ако малку пазиш како возиш. Луѓе што знаат да возат штедливо извадија 3,6 просек на 38 извозени километри, дури и мене не ми се веруваше ама тоа е тоа.
Инаку дури и во град ако се пази и не се рика од старт, не се вози у стил залетај се па кочи, се вади бројка околу 5. Ако јас можам што имам прилично тешка нога, може и те како некој порафиниран шофер!
Јас не пазам воопшто, дури на отворено вадам повисоки просеци одкоку во град, оти газам колко што може да се гази и колку што дозволуваат условите на патот, ја оставам работи запалена по 5 минути во место и дури и со такво возење просек едвај зимно време со клима чат пат успевам да дотуркам до 7 литра.