Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1924731 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #240 на: 14 Јануари 2011, 15:01:54 pm »
1. Името на темата е супер одбрано, бензинчињата се летаргични, немоќни, растрошни и брчливи , дизелашиштата се брутални и сакаат да проголтаат се пред себе.
2. тоа е само една причина
3. vw сега за сега има 3 мотори од целокупната гама не бензинци, и тој е најнапред во однос на сите производители. Другите имаат еден или ниеден. Како ке биди за неколку години ќе видиме, можеби нема да се покажат и ќе ги укинат. Сепак зборуваме за ситуацијата сега, да не се силиме 'ама ќе видиш ти каков ќе биди бензинецот 2020'
4. напротив, секој што неможи да си дозволи дизел нажалост купува бензинец.
5. америка е друг континент, таму виреат чудни V8 зверки како Corvette и Viper. Ние возиме мотори во просек со 3 пати помала зафатнина, оти сме бедни.
6. тоа е само една причина. Уживањето во возењето, издржливоста, економичноста и помалата бучност на големи брзини се главните одлики на дизелашите.

1. мислиш обратно.
4. Мислиш обратно.
6. Мислиш на бензинците.

Не ми е јасно зошто си толку упорен и рушиш со глава ѕид, бравиш неук тип од себе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #241 на: 14 Јануари 2011, 15:09:34 pm »
1. Името на темата е супер одбрано, бензинчињата се летаргични, немоќни, растрошни и брчливи , дизелашиштата се брутални и сакаат да проголтаат се пред себе.
3. vw сега за сега има 3 мотори од целокупната гама не бензинци, и тој е најнапред во однос на сите производители. Другите имаат еден или ниеден. Како ке биди за неколку години ќе видиме, можеби нема да се покажат и ќе ги укинат. Сепак зборуваме за ситуацијата сега, да не се силиме 'ама ќе видиш ти каков ќе биди бензинецот 2020'
5. америка е друг континент, таму виреат чудни V8 зверки како Corvette и Viper. Ние возиме мотори во просек со 3 пати помала зафатнина, оти сме бедни.
6. тоа е само една причина. Уживањето во возењето, издржливоста, економичноста и помалата бучност на големи брзини се главните одлики на дизелашите.

1. мислиш обратно.
4. Мислиш обратно.
6. Мислиш на бензинците.

Не ми е јасно зошто си толку упорен и рушиш со глава ѕид, бравиш неук тип од себе.

Ти немаш возено дизел.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #242 на: 14 Јануари 2011, 15:28:49 pm »

1. мислиш обратно.
4. Мислиш обратно.
6. Мислиш на бензинците.

Тоа е тоа Фаланга, лошо е кога се водиш од инат и пробуваш да им го наметнеш своето на другите.

1. мислиш обратно.
4. Мислиш обратно.
6. Мислиш на бензинците.

Ти немаш возено дизел.

Прашањето тука е дали ти имаш возено бензинец.

А за: 4. напротив, секој што неможи да си дозволи дизел нажалост купува бензинец. Незнаеш што збориш, до лани возев 1.9 TDi 110KS, купував ново возило, и да можев да земам солиден дизел во рамки на она што бирав: Megane 1.4TCe (турбо е за информација), Astra 1.4T, Golf 1.4TSI и Leon 1.4TSI.
Го избрав Леонот и ниту 1 секунда не сум се покајал или зажалил.

Нека не те води инатот, никој не ги оспорува квалитетите на дизелот, поготово современиот дизел, али не прај кафански муабети кога станува збор за современ бензинец

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #243 на: 14 Јануари 2011, 15:38:11 pm »
Леле ќе ми кажува дека TCe  била турбо изведба. 

Твој избор, твои пари. Скоро сите што имале бензинци и купиле дизел, никогаш не се вратиле назад на бензинецот. Ти си прв случај што го знам.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #244 на: 14 Јануари 2011, 15:55:47 pm »
Леле ќе ми кажува дека TCe  била турбо изведба. 

Твој избор, твои пари. Скоро сите што имале бензинци и купиле дизел, никогаш не се вратиле назад на бензинецот. Ти си прв случај што го знам.

Што те знам по муабетиве не ми изгледа дека ги разбираш работите, затоа морав да ставам инфо.
Ова „скоро сите“ некако многу ми изгледа, блазе си ми и ете убаво што се запознавме, сега знаеш бар еден :p

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #245 на: 14 Јануари 2011, 16:07:17 pm »
Мило ми е,  овај криво ми е (што си купил бензинец) :p

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #246 на: 14 Јануари 2011, 16:14:51 pm »
Не пробувам да наметнам мое мислење. Само кажувам мои искуства.

Тој ќе ми кажел не сум возел дизел. Па тој изгледа од бебе со нафта го хранат.
Службено сум возел повеќе автомобили и тоа на долги релации.

Многу точно знам што зборувам. Сум возел и дизели и бензинци. Дизели од Пежо 205Д до Форд Мондео ТДЦИ 130. Бензинци од Југо 55 преку Спарк до Рено Лагуна В6 3000 и се помеѓу.

Особено ми е мило што имав можност да возам Мерцедес С-350 в6 и Мерцедес Р350 дизел со месеци (мерцедесите се на газдата иначе) и да знам многу добро што е разлика меѓу бензинец и дизел.

Затоа не лафите многу глупости по форумиве. Информирајте се. Форумот е место за пласирање на информации а не на вербални војни.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #247 на: 14 Јануари 2011, 17:43:53 pm »
Не пробувам да наметнам мое мислење. Само кажувам мои искуства.

Тој ќе ми кажел не сум возел дизел. Па тој изгледа од бебе со нафта го хранат.
Службено сум возел повеќе автомобили и тоа на долги релации.

Многу точно знам што зборувам. Сум возел и дизели и бензинци. Дизели од Пежо 205Д до Форд Мондео ТДЦИ 130. Бензинци од Југо 55 преку Спарк до Рено Лагуна В6 3000 и се помеѓу.

Особено ми е мило што имав можност да возам Мерцедес С-350 в6 и Мерцедес Р350 дизел со месеци (мерцедесите се на газдата иначе) и да знам многу добро што е разлика меѓу бензинец и дизел.

Затоа не лафите многу глупости по форумиве. Информирајте се. Форумот е место за пласирање на информации а не на вербални војни.

Е така, да си жив и здрав. Последната реченица стај ја доле на топик :)

Мило ми е,  овај криво ми е (што си купил бензинец) :p

Знам дека ти е криво, али тоа е, ќе дочекаш и ти еден ден да се надеваме.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #248 на: 14 Јануари 2011, 19:29:09 pm »
џабе е шо и да им кажеш кога запнале со тој дизел ко слеп за стап ко пари некој да им дава за да не напињаат дека е најбоље ама остајте ги нека им биде така ние си знаеме како си стојат работите они губат ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #249 на: 14 Јануари 2011, 19:41:19 pm »
па малку насоли го муабетот, не само ние знаеме, они не се управо, нам ни е супер. пробај да докажеш дека бензинчето не е толку занигде, или што и да веруваш веќе.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #250 на: 14 Јануари 2011, 19:46:26 pm »
па малку насоли го муабетот, не само ние знаеме, они не се управо, нам ни е супер. пробај да докажеш дека бензинчето не е толку занигде, или што и да веруваш веќе.
џабе е шо и да зборам се имаш пренапиено нафта, кога ќе се отрезниш ќе прајме муабет ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #251 на: 14 Јануари 2011, 19:49:20 pm »
хаха, нафтата е во крвта. еднаш кој преминал на дизелаш, не се враќа повеќе на бензинци. исклучокот горе само го потврдува правилото.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #252 на: 14 Јануари 2011, 19:59:00 pm »
хаха, нафтата е во крвта. еднаш кој преминал на дизелаш, не се враќа повеќе на бензинци. исклучокот горе само го потврдува правилото.
судејки по твојата логика сега требаше гетзот дизел да ми биде. хммм многу си јак со констатацииве и заклучоците ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #253 на: 14 Јануари 2011, 20:03:45 pm »
па не го продадовте пежото, ви остана во фамилијата, само докупивте уште едно количе за развојзање.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #254 на: 14 Јануари 2011, 20:12:15 pm »
па не го продадовте пежото, ви остана во фамилијата, само докупивте уште едно количе за развојзање.
сам против себе идеш значи нема врска дали сум продал не сум продал, ти викаш дека после дизел нема да сакаш бензинец да купиш и виде дека не ти држи вода теоријата и не сум го продал па шо има везе ако бил толку многу добар дизелот ќе сум купел уште еден дизел