Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2542429 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #5340 на: 21 Март 2013, 19:16:20 pm »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #5341 на: 21 Март 2013, 19:18:22 pm »
ја мислам да се стави дизел во колата, да се стави пола тон изолација и да нема обртомер и фабрички радиото да пушта звук на бензинец оптимална комбинација и сега идам правам нацрт кој сака да учествува и да уплаќа прототип да му пратам жиро сметка одма хахаха :D

Коа ти викав купи бензин, ти не, епа сеа прави го да ти биде као бензин ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #5342 на: 21 Март 2013, 19:18:58 pm »
мече тебе нафтата гага ти е ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5343 на: 21 Март 2013, 19:20:06 pm »
71 денар бе,шо му плаќаш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #5344 на: 21 Март 2013, 19:21:45 pm »
ја мислам да се стави дизел во колата, да се стави пола тон изолација и да нема обртомер и фабрички радиото да пушта звук на бензинец оптимална комбинација и сега идам правам нацрт кој сака да учествува и да уплаќа прототип да му пратам жиро сметка одма хахаха :D

Коа ти викав купи бензин, ти не, епа сеа прави го да ти биде као бензин ;D

мене не ми смета ни звукот ни обртаите, њутн метрите се тоа тоа, и поготово кога ќе одиш негде низ град не се плашиш да не утнеш некоја улица па да треба да го вадиш и другиот бибрег на макпетрол, туку само си возиш и не се замараш THAT PUTS SMILE ON MY FACE

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
« Одговори #5345 на: 21 Март 2013, 19:26:13 pm »
Ах, ова е главната тема на муабет секој пат коа ке дојдеш кај мене на кафе хаха
Те гледам насмеан секогаш ;D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5346 на: 21 Март 2013, 19:28:15 pm »
дизел самоооо, дури и ти се замисли да лапнеш некој мултиџет така да чим тебе те замислив значи не е лажга лаф муабетов од 357 стани :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5347 на: 21 Март 2013, 19:29:43 pm »

Обично кога ќе седнеш во добар дизел како 320д, враќање на бензин (односно плин) е изводливо само за над 300кс. Реално.

Глупости. Реално.

јас во потполност се согласувам со дени.

откако возам дизел СИТЕ БЕНЗИНЦИ кои сум ги возел МИ СЕ СЛАБИ. Ми гасат и не ми влечат, освен ако не ги држам константно на 3000-4000++ рпм... а тогаш ниту се тивки, ниту рафинирани, ајм сори. напротив

ко пувеж вс здрав, прав прдеж брате

треба пак да седнам во некој в8 5.0 литраш па да можам да го возам.
Пффф и мене секој дизел во кој сум седнал стално ми гасел на тргнување поради лошиот тротл респонс.  Во тоа полото на жена ми, ко` почетник се осеќав. Каков „аргумент“ - упи*ку!

Сите дизели МИ ГИ ТРЕСАТ МАДИЊАВА. Над 4000 вртежи се умрени, не ми праат ќејф. А тогаш мислиш ќе ти ја распаднат шасијата, а не па за рафинираност да се збори. И башка есап, стално на бензинска кога ќе цапнам во тоа смрдливиот дизел истечен, и коа ќе го пренесам тоа на патосница, ко` у ложиона да се возам, а не во кола.
Аргументи за вриштење!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
« Одговори #5348 на: 21 Март 2013, 19:33:37 pm »
Сите дизели МИ ГИ ТРЕСАТ МАДИЊАВА. Над 4000 вртежи се умрени, не ми праат ќејф. А тогаш мислиш ќе ти ја распаднат шасијата, а не па за рафинираност да се збори. И башка есап, стално на бензинска кога ќе цапнам во тоа смрдливиот дизел истечен, и коа ќе го пренесам тоа на патосница, ко` у ложиона да се возам, а не во кола.
Аргументи за вриштење!

True story.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5349 на: 21 Март 2013, 19:35:53 pm »
Да пробаш дизел кола бензин ќе користиш само за скара палење е тоа е приказната во муабетов

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5350 на: 21 Март 2013, 19:49:14 pm »
Пффф и мене секој дизел во кој сум седнал стално ми гасел на тргнување поради лошиот тротл респонс.  Во тоа полото на жена ми, ко` почетник се осеќав. Каков „аргумент“ - упи*ку!

Аргументи за вриштење!

Ova e ili neinformiranost ili golemo trolanje. Throttle responsot kaj dizel e miliion pati podobar otkolku kaj benzinec. Benzinecot e umren do 2000rpm, a posebno vo podracjeto okolu 1000rpm koga gasne bez pricina, mal dopir na gasta i otidoa vrtezite na 4000. Kontrola na turaza, ON i OFF. Dizelot e skoro nevozmonzo da ti ugasne na trganje, so dizel sekogas trgam bez gas ili so dopir na gasta na 1100rpm. Dizel mi ima ugasnato 1 vo zivotot. Kaj dizel samo pusti go kumplugot (bez dodavanje na gas) i kolata sama odi na 800rpm, kaj benzinecot ova ne e vozmozno.

ponatamu, trolas za tresenje i brcenje, nema nikakvo tresenje na visoki vrtezi kaj ponov dizel, imase kaj golf dvojka.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5351 на: 21 Март 2013, 19:56:42 pm »
Ни грам повеќе тролање од оноа на филипв ;) А твоиве аргументи за тротл респонсот и прецизноста, ко` од предизборна програма да излегле...  Секако, јас пак можам со видео запис да те побијам дека и бензинец вози на лергас без проблеми, како што милион пати со сум побил вакви „аргументи“. Ама искрено.. why bother..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7115
« Одговори #5352 на: 21 Март 2013, 19:58:18 pm »
Kaj dizel samo pusti go kumplugot (bez dodavanje na gas) i kolata sama odi na 800rpm, kaj benzinecot ova ne e vozmozno.

Јас иако повеке сакам дизел, ама со оваа констатација дека бензинец неможеш да го тргнеш само со кумплуг грешиш пошто јас лично можам да ти докажам со мојот опел дека можам да го придвижам само со пуштање на кумплугот и тоа на плин го имам тоа направено, притоа имам и сменето од прва во втора брзина исто така без гас, само со кумплуг, и си одеше онолку колку што има вртежи во лер гас

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5353 на: 21 Март 2013, 20:06:28 pm »
Samo ako ti raboti benzinecot pod pogolemi vrtezi vo ler mozes da trgnes... I sekako probaj na ugorno, dizelot na ugorno trga bez gas, na 800rpm, vo prva.

Simo:
So turazata koja mu e potrebna na dizel vo ler da gi zgolemi vrtezite od 800 na 1300, benzinecot ripa na od 800 na 3-4000rpm.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5354 на: 21 Март 2013, 20:12:21 pm »
Колку притисок на гас предизвикува колку „рипање“ на обртомерот, најмалце зависи од погонското гориво. Зависи од потенциометрите и од ECU мапата. Јас на мотето Stilo имам две мапи, една со уклучен city мод а друга со исклучен. Ист притисок на педал - различен риспонс. Новите бензинци, во лер и со додаска  притисната педала не одат над 4000 вртежи. Побај било кој TSI па ќе праиме муабет.  
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!