Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1921786 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #3015 на: 06 Декември 2012, 01:14:07 am »
 ;D ;D ;D na dvajcata ni e golem samo treba nekoja plavusa da testira koj ke ja izmkne podobro  ;D ;D ;D ;D  ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #3016 на: 06 Декември 2012, 07:30:06 am »
Така мислеше и Вики од фифт гиар против Кларксон.

И они биле на Водно? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3017 на: 06 Декември 2012, 09:19:26 am »
Абе ти ако им веруваш на нив, незнам што да кажам... Колку се нервирам кога ќе видам на емисија тестираат коли и кога ќе почнат да серат, оваа имала андрстир, онаа имала оверстир и автоматски нечини... Па ако зимам јас кола за возење на стаза, има милион начини да се дотераат тие 2 работи и да биде адаптирана на мојот стил на возење.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #3018 на: 06 Декември 2012, 09:21:14 am »
А на кого треба да верувам?

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #3019 на: 06 Декември 2012, 09:31:46 am »
На самиот себеси. :)
Незнам стварно, ама на емисииве не ми се верува многу, не е ретко да фаворизираат одреден бренд, да го форсираат него и нормално тој ќе испадне најдобар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3020 на: 06 Декември 2012, 09:33:19 am »
Си верувам себе си. :) :) :) За споредба ГТ86 ми е поспоро од новиот ТДи 150. Најозбилно. Ама па кој сум јас да ми верува мене некој - нит се викам Џереми, нит се презивам Барзов. :) :) :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #3021 на: 06 Декември 2012, 09:41:59 am »
И чив е поголем сеа? :)

;D ;D ;D na dvajcata ni e golem samo treba nekoja plavusa da testira koj ke ja izmkne podobro  ;D ;D ;D ;D  ;)

Мини

;D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #3022 на: 06 Декември 2012, 10:14:47 am »
Си верувам себе си. :) :) :) За споредба ГТ86 ми е поспоро од новиот ТДи 150. Најозбилно. Ама па кој сум јас да ми верува мене некој - нит се викам Џереми, нит се презивам Барзов. :) :) :)

Се збореше за трка овде и тоа на водно! Место за каде што е развивана тојотата, тди-то е развивано за низ град. Нормално дека тојотата не влечеше убаво на ниски, ама затоа постојат високи вртежи затоа и ти се чини поспора. Кога би ги ставил на патека двете возила, резултатот е очигледен. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3023 на: 06 Декември 2012, 10:44:42 am »
Резултатот треба да се испроба. :) :) :) Не е толку очигледен, кога си 4цм во седиште пропаднат.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3024 на: 06 Декември 2012, 10:51:16 am »

Доста бе,доста веќе со овие изјави..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #3025 на: 06 Декември 2012, 10:53:51 am »

Се збореше за трка овде и тоа на водно! Место за каде што е развивана тојотата, тди-то е развивано за низ град. Нормално дека тојотата не влечеше убаво на ниски, ама затоа постојат високи вртежи затоа и ти се чини поспора. Кога би ги ставил на патека двете возила, резултатот е очигледен. :)
[/quote]
Незнам стварно, ама на емисииве не ми се верува многу, не е ретко да фаворизираат одреден бренд, да го форсираат него и нормално тој ќе испадне најдобар.

tocno igorce i deni zavisi od soferot, toj e golem faktor vo sekoj test, nego ne mora da znaci ova sto kaza:

dizelot ima mok od 1500-4000 rpm a integrata od  6-8000rpm inaku mokta si e taa, dizelot ke menja na pokrati a benzinot ke se cedi na visoki, toa ne znaci deka e eden za grad drug ne, imeno do 5000rpm e benzinot namenet za da ekonomicen kolku moze da bide eden benzinec a za nagore da mkne  ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #3026 на: 06 Декември 2012, 10:55:54 am »
Баш ме занима од оние 50-тина кои гласале за дизел колку од нив пробале да возат турбо бензинец неееекад во животот :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #3027 на: 06 Декември 2012, 11:07:16 am »

Како ќе си веруваш самиот на себеси ако ја немаш провозено таа кола или си бил на тест возење едно кругче низ град? Мислиш дека Рено им има платено на сите емисии да го форсираат Меганот РС? BTW има некои работи во вожња кои не можат да се дотераат, си има врска платформата и каросеријата. На Fifth Gear, колите ги споредуваат стандард која е подобра, како пакет - мотор и управување и се многу реални. Емисијата има за задача да ја понуди колата која стандардно нуди подобри перформанси по помала цена. Не секој сака да се замара да додава делови на возилото.

За споредба ГТ86 ми е поспоро од новиот ТДи 150. Најозбилно. Ама па кој сум јас да ми верува мене некој - нит се викам Џереми, нит се презивам Барзов. :) :) :)

И јас ќе мислев за ова како Едон, да не ја искусев вожњата. Звукче за мерак и моторот тегне, значи ТЕГНЕ!

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3028 на: 06 Декември 2012, 11:09:39 am »
150 коњскиот на голф 7.? За тој збориш..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #3029 на: 06 Декември 2012, 11:20:03 am »
Баш ме занима од оние 50-тина кои гласале за дизел колку од нив пробале да возат турбо бензинец неееекад во животот :D

Симо, јас имам гласано за Дизел, а Меган 1,4 ТЦЕ, возам многу често, барем два дена неделно.Се е супер, освен што троши од 12 до 14 литра низ град.
Дизелот ми е штознам, подобар избор за низ град, тргањето е поубаво, помеко, не е онака у момент експлозивен како бензинецот итн. итн.
Предноста на дизлот ја гледам на други места, не во брзината.

Ќе дојдам некоја недела со Меганот на  Веро, се тоа практично да биде испробано нели :)