Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 410
Предвидливост и линеарна дистрибуција?! К`мооон.... и ма едно ништо до 1500, има БАМ до 3000 и пак после нема ништо...... Која линеарност, какви бакрачи?! Тоа „ништо/БАМ/Ништо“ уствари ви го ствара ефектот “Wow, ова дизечево со 100 коњи парче праи“
Хехе, осцилациите кај бензинец кој врти на 6000 вртежи се 100Hz. Осцилациите кај дизел кој врти при 4000 се 66Hz.Секако дека бензинот е помазен и посмирен.Цитат: VTR на 26 Јули 2012, 10:19:31 amfilipv да ти кажам дека имам возено 207 1.4хди, турбо дизел е, а влечи како спарк можеби и послабо единствен адут кај дизелот е потрошувачката, другото се е минус во однос на ТБ 207 HDI влече драстично повеќе од Спарк.
filipv да ти кажам дека имам возено 207 1.4хди, турбо дизел е, а влечи како спарк можеби и послабо единствен адут кај дизелот е потрошувачката, другото се е минус во однос на ТБ
Конструкцијата на моторот ги прави тресењата, а кај четири цилиндарец тресат и првиот и вториот хармоник.Со други зборови реден шестак, не треси никогаш и никаде.
filipv да ти кажам дека имам возено 207 1.4хди, турбо дизел е, а влечи како спарк можеби и послабо
А ти сакаш да кажеш дека влечи 1.4хди
sto vozis. nekoj ax gti so 700kg? Kaj se turbo benzincite? 94% se cetiricilindricni kosilci, 3% tricilindricni kosilici, 2%do benzincite dali licat na koli. Tie 2% se koli na bogati luge, koi mozat da dozvolat da vozat golem potrosac. Turbo benzincite ne se ni 1% od benzincite na patistata, se samo kosilici
Цитат: LosiPatista на 26 Јули 2012, 09:48:10 amsto vozis. nekoj ax gti so 700kg? Kaj se turbo benzincite? 94% se cetiricilindricni kosilci, 3% tricilindricni kosilici, 2%do benzincite dali licat na koli. Tie 2% se koli na bogati luge, koi mozat da dozvolat da vozat golem potrosac. Turbo benzincite ne se ni 1% od benzincite na patistata, se samo kosiliciСедни со мене и на Стража малце да те провозам, има да се посереш ко кореец у индиски ресторан Тоа твоето нека не ти биде репер за бензинец атмосферац..
@zerosignal Можеби е доволно, зависи кој од колку се задоволува, ама не лепи на седиште како што филипв го опишува турбо дизел моторот
Седни со мене и на Стража малце да те провозам, има да се посереш ко кореец у индиски ресторан Тоа твоето нека не ти биде репер за бензинец атмосферац..