Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1925216 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #1170 на: 24 Јули 2012, 12:12:20 pm »
Не не, зборам од аспект дека чувствата неможеш на лист да ги ставиш, некои работи на лист не се разрешуваат затоа што ние не сме машини, колите се а колите за нас се праат. Во секој случај ќеифот ми е поголем да возам бензинец, но во никој случај не потценувам дизел. А технологијата е тука некаде, некој ја прави да бие така. Поентата ми е дека дизелашиве се тие што напаѓаат според нив аргументирано и на крај истиот муабет се прави и се доаѓа до прост заклучок што секое дете го знае. Ние само се браниме.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1171 на: 24 Јули 2012, 12:12:45 pm »
М-дизелите на BMW, битурбо дизелот на Опел, и BiTDI моторите на VW укажуваат на спротивното.

Производителите инвестираат паралелно во бензински и дизел мотори. Би било лудо и финансиски-самоубиствено да не го направат тоа.

Германците на големо развиваат бензини и дизели (особено дизели), а истото се случува и кај Корејците и Јапанците. Едини што каснат се Америте, исклучиво ради тоа што имаат ефтино гориво.

Од трите набројани само оној на BMW заслужува внимание, Опел редно беше да развие дизел мотор, а ВЊ после каснењето со CR моторите и нивната фаличност принуден е да развие нешто добро затоа што конкуренцијата го гази..

Еден модерен Турбо Бензинец нуди мноооогу повеќе од адекватен Турбо Дизел..

Не не, зборам од аспект дека чувствата неможеш на лист да ги ставиш, некои работи на лист не се разрешуваат затоа што ние не сме машини, колите се а колите за нас се праат. Во секој случај ќеифот ми е поголем да возам бензинец, но во никој случај не потценувам дизел. А технологијата е тука некаде, некој ја прави да бие така. Поентата ми е дека дизелашиве се тие што напаѓаат според нив аргументирано и на крај истиот муабет се прави и се доаѓа до прост заклучок што секое дете го знае. Ние само се браниме.

КЕјфот е најбитен, но и цената на чинење и одржавање !

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1172 на: 24 Јули 2012, 12:16:04 pm »

Oва.... ова е аргумент, или?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1173 на: 24 Јули 2012, 12:26:10 pm »

Koj kef? Trosi ko lud, ne odi, brci ko cesna,vibrira, skapo odrzuvanje ima. Koj kef ti go pravi twinsparkot?
156 JTD e skros druga prikazna.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1174 на: 24 Јули 2012, 12:28:21 pm »
Ti ne si sednal,niti si videl dobar TS,cim ova go pisuvas.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1175 на: 24 Јули 2012, 12:28:46 pm »
Mалце да ги потролам алфистиве, нема љутиш :-)

Имено, имам еден другар, до пред некоја година изгорен алфиста. Имал до сега три алфи. Не знаете колку отекуваше со алфата. Алфата ова алфата она, саде чувства и емоции.

Лани купи нова Шкода Октавија турбодизел. Сега пак отекува, ама отекува колку бил идиот, млад и зелен до пред некоја година. Више неќе да чуе за бензинец.

Крај на тролањето.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1176 на: 24 Јули 2012, 12:31:28 pm »
Остај ти тоа. Иде супер, хјундаит у зуб ќе го ставам , за кратки релации звук одличен дава, и џтд- то е одлично, алфа го направиле со спортски дух ама ако не е 2.4 џабе му е, не е тоа тоа. И поспоро е и нема филинг. 2.4 Барем е брзо у пм. А троши во пари колку што троши едно ауди а4 тди, предноста кај атмосверецот е плинот.

Mалце да ги потролам алфистиве, нема љутиш :-)

Имено, имам еден другар, до пред некоја година изгорен алфиста. Имал до сега три алфи. Не знаете колку отекуваше со алфата. Алфата ова алфата она, саде чувства и емоции.

Лани купи нова Шкода Октавија турбодизел. Сега пак отекува, ама отекува колку бил идиот, млад и зелен до пред некоја година. Више неќе да чуе за бензинец.

Крај на тролањето.

Мора да се вади за изборот. Ама јас затоа не потценувам ништо никогаш. Како ЛП на пр.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7279
« Одговори #1177 на: 24 Јули 2012, 13:02:01 pm »
:)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1178 на: 24 Јули 2012, 13:13:36 pm »

Oва.... ова е аргумент, или?

5 -6 страни претходно ги имаш сите аргументи за предноста на еден ТB мотор, ако треба да ти цртам и повтарам........ мењај паралелка ;D ;D ;D

:)

Кур те боли тебе, 200 и кусур коња БЕНЗИНСКИ и просечна потрошувачка 8 литра. :D

Мислам дека или треба да е човек заљубен у нафта или е зачнат на трактор да при Турбо бензин одбере дизелаш. :D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1179 на: 24 Јули 2012, 13:29:50 pm »

Кур те боли тебе, 200 и кусур коња БЕНЗИНСКИ и просечна потрошувачка 8 литра. :D

Мислам дека или треба да е човек заљубен у нафта или е зачнат на трактор да при Турбо бензин одбере дизелаш. :D

Тоа кога си добар дечко ...  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1180 на: 24 Јули 2012, 13:39:15 pm »
8л просечно при користење на 70 коњи. При 200 коњи богами 20л како ништо ќе заминат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
« Одговори #1181 на: 24 Јули 2012, 13:44:53 pm »

Ко што се сеќам одлична потрошувачка вадеше Леончево, 5.5-6 литра на 100.

Дизелашиве од многу дим не гледаат ништо пред себе ;D

Кога сакаш ќе си ужуваш, кога сакаш ќе штедиш  :P

::) ::)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1182 на: 24 Јули 2012, 13:57:00 pm »
8л просечно при користење на 70 коњи. При 200 коњи богами 20л како ништо ќе заминат.

A каде во градски услови ке користиш 230 кс?

Најлошата просечна потрошувачка што ја имам извадено беше 12 литри ...
У таа потрошувачка вметни возење Скопје - Куманово над 200 цело време ...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1183 на: 24 Јули 2012, 14:02:16 pm »
Дојди во Скопје на еден ден ќе видиш како се користат 200,300 па дури и 400 коња Томи..

Едини дизел мотор кој што би го возел доколку немам пари за да возам бензинец се 3.0 моторите на бмв и ауди,се друго отпаѓа..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1184 на: 24 Јули 2012, 14:03:03 pm »
A каде во градски услови ке користиш 230 кс?
Си знаеш ти како :D