Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577601 пати)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 786
  • .
1 = швеќица 1560 ден во Порше, викам а што се овие олку скапи вика такви се демек лонлајф лелеле (а имало и некои обични по 750 денари но тие да не ти биле за тси-то) , а маслото такво волксвагеново литро коштало 1350 ден литро....овие нормали ли се ?!!!

Лани овој период светица им беше 1040 ден. :)
за тси требало свеќица со дупло платиниум и затоа биле поскапи во порше. Инаку ми кажаа можеш и иридиумски да стаиш 750 ден но тие не се за тој мотор во смисла на снага, потрошња и трајност.
Прашав и во други дуќани НКГ laser platinium беа по 1300 ден парче така да изгледа ок се цениве бо порше. Најдов и на ebay бош дупло платиниум по 11 евра...
Но пред се ќе ги извадам моиве фабричките да видам што фирма се и дали се исправни па ќе се одлучам да ги земам овие поскапите од порше...
На која километража ти бараат да се сменат свеќиците за тси?
90k км
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
@vlatko.klp јас ги сменив лани на 58.374 км после 6 години, пошто сакав да ги сменам :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2680
Кога веќе се прави муабет за свеќици, знае некој на Голф 5 1,6 бензин 102 кс, кои се интервалите за менување на свеќици, последен пат беа менувани на околу 60-70.000, сега има 142.000 км...уште го сервисирам во овластен ама не ми спомнале ништо до сега....инаку и јас се мислам каде би ја сервисирал колата после овластениот, ама искрено ме фаќа малку страв, што, како става у колата, маслото оригинал ли е и други работи....
Своерачен потпис ;)

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
Кога веќе се прави муабет за свеќици, знае некој на Голф 5 1,6 бензин 102 кс, кои се интервалите за менување на свеќици, последен пат беа менувани на околу 60-70.000, сега има 142.000 км...уште го сервисирам во овластен ама не ми спомнале ништо до сега....инаку и јас се мислам каде би ја сервисирал колата после овластениот, ама искрено ме фаќа малку страв, што, како става у колата, маслото оригинал ли е и други работи....

ако е на плин препорачливо е на 30 000 ако не сега би требало веке да му е време. Купи нгк сам и смени ги еден клуч ти треба и на јутубе имаш еден куп туториали.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
На колата на брат ми (Сеат Леон, од првите) вика дека во возење почнува да сецка и додека не отпушти гас и пак даде не престанува.

Кој од официјалниве сервиси се добри, а да не се прескапи?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
официјалниот е еден: Порше Скопје и сигурно е скап

можеш да провериш алтернативно:
- Митревски
- Сервисот кај ТОП ТРЕЈД бензинската (незнам како се името, Саше мислам е дечкото)
- Кадис (појма немам кој саглам мајстор останал таму

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
Чинам и некој сервис „Колевски“ имаше, исто за ФВ.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9292
да ги заборавив, само имам слушнато дека со цени се понашаат како подружница на Порше :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30196
    • CARclub.mk
Ако се официјален сервис (а мислам дека се), тогаш мора да биде така.

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
На колата на брат ми (Сеат Леон, од првите) вика дека во возење почнува да сецка и додека не отпушти гас и пак даде не престанува.

друже појди до порше нека ја стават на компјутер или нека погледа мајстор може со малку или ич пари да поминеш(ова од искуство) ако се работи ке ти кажат колку чини. Некој пат офцијалните сервиси не се скапа варијанта поготово што сите делови што ке ги вградата имаат 2 години гаранција.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

друже појди до порше нека ја стават на компјутер или нека погледа мајстор може со малку или ич пари да поминеш(ова од искуство) ако се работи ке ти кажат колку чини. Некој пат офцијалните сервиси не се скапа варијанта поготово што сите делови што ке ги вградата имаат 2 години гаранција.

Јас мојата во Диро си ја носам, некогаш се дуги и поевтини од другите авто делови (некои нарачуваат од Диро па после препродаваат !), ама немам искуство во VW сервисите. На официјален секако ке ја носиме. Веројатно Порше ќе биде ...

Присутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
денес направен редовен сервис на Октавија ТСИ во Порше Македонија

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.

Кое е ова масло од 364 денари, и кое е маслото кое мене ми го ставаат од 900 денари?!? :) :) :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
Ova ќе да е Fusch, квалитетно масло (доколку е оригинал). Јас такво имам во JTD-то, брат ми го преферираше поради цената и квалитетот.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14911

Кое е ова масло од 364 денари, и кое е маслото кое мене ми го ставаат од 900 денари?!? :) :) :)