Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 554644 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #2010 на: 07 Јули 2023, 10:36:23 am »
Воздушен.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #2011 на: 07 Јули 2023, 11:19:28 am »
Момци да ми препорачате сервис каде што може да се смени ланче на мотор но со мој материјал комплет само работна рака да се плати? За VW возило се работи.
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6151
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2012 на: 07 Јули 2023, 11:25:28 am »
Мајстор со сертификати за VW и Mercedes.
https://www.facebook.com/tumbe.avtoservis.35?mibextid=ZbWKwL

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
« Одговори #2013 на: 07 Јули 2023, 13:05:13 pm »
Мајстор со сертификати за VW и Mercedes.
https://www.facebook.com/tumbe.avtoservis.35?mibextid=ZbWKwL

Број ако имаш од сервисов пиши ми го немам фб за жал.

Извини гледам од Прилеп дека е сервисов но во околината на Скопје барам.
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2014 на: 07 Јули 2023, 13:07:57 pm »
070 627 774 Ице - Тумбе
Во Скопје го фалат Митревски за VW, но не знам дали работи со твои делови.
02 278 0142 - Митревски

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
« Одговори #2015 на: 07 Јули 2023, 13:13:54 pm »
070 627 774 Ице - Тумбе
Во Скопје го фалат Митревски за VW, но не знам дали работи со твои делови.
02 278 0142 - Митревски

Фала ти на информациите.

П.с. Митревски за лек да ти треба не можеш да го најдеш јебига.

Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2016 на: 11 Јули 2023, 21:44:16 pm »
Некој во скоро време да чистел дизни или расплињача?
Која е цената на еден од овие зафати кај вашиот плинар?
Имам во друга тема напишано дека за 2 црева (едно бензин, едно плин), двата филтри(гасна и течна фаза), калибрација(перфектна) и тест на возилото ме кошташе 1200 денари, па според ова да знам каква цена да очекувам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2017 на: 11 Јули 2023, 22:07:30 pm »
Чистење дизни е само трошење на време и ретко кога го решава проблемот.
Менување нови е правиот пат,е тука зависи каков систем имаш монтирано.
Кај Ловато се поскапи (70€) парче беа,ама доаѓаљт за менување после 5г.
Јас имав на Аудито Ловато систем,60Ккм во мене само филтер имав еднаш сменето,никаков проблем немав,никакво подесување,штеловање,сецкање.
Возено до трт,3-4 пати Мк-Де-Мк...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2018 на: 11 Јули 2023, 22:19:44 pm »
Кои симптоми ги имаше?
Кај мене планирав на dyno да ја мерам, и на бензин и на плин, пред и после ремап, бидејќи во одредени случаеви подобро оди на плин.
Имам проблем кога колата е со ладен мотор стоена на сонце и после неполна минута префрла на плин, ја ставам во лер за да сменам брзина и гасне, додека е во движење во наредните неколку секунди пали веднаш и си повлекува пристојно. Немам осцилации на вртежи во лер или грешки. Параметрите на сензорите се во рамките на нормала. Најверојатно е до плинот. По форуми ми дадоа секакви дијагнози - дизни, расплињача, мембрана, филтри итн.
Инаку на претходното возило сменивме само една дизна бидејќи никој не можеше да открие што е, претходно сменивме свеќици, кабли, компресија меревме, даваше чек енџин и влегуваше во лимп мод и не одеше над 100 км/ч и беше тромава. Такви симптоми на ова возило немам.
Едит: Овој проблем ми се случи 4 пати откако ја имам колата и тоа од мај досега(кога порасна надворешната температура).
« Последно менување: 11 Јули 2023, 22:30:15 pm nestor04 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #2019 на: 11 Јули 2023, 22:38:25 pm »
Кои симптоми ги имаше?
Кај мене планирав на dyno да ја мерам, и на бензин и на плин, пред и после ремап, бидејќи во одредени случаеви подобро оди на плин.
Имам проблем кога колата е со ладен мотор стоена на сонце и после неполна минута префрла на плин, ја ставам во лер за да сменам брзина и гасне, додека е во движење во наредните неколку секунди пали веднаш и си повлекува пристојно. Немам осцилации на вртежи во лер или грешки. Параметрите на сензорите се во рамките на нормала. Најверојатно е до плинот. По форуми ми дадоа секакви дијагнози - дизни, расплињача, мембрана, филтри итн.
Инаку на претходното возило сменивме само една дизна бидејќи никој не можеше да открие што е, претходно сменивме свеќици, кабли, компресија меревме, даваше чек енџин и влегуваше во лимп мод и не одеше над 100 км/ч и беше тромава. Такви симптоми на ова возило немам.
Едит: Овој проблем ми се случи 4 пати откако ја имам колата и тоа од мај досега(кога порасна надворешната температура).
Ti so BRC bese?

Sega vidov vo plimont temata lovato bilo...
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2020 на: 11 Јули 2023, 22:40:31 pm »
На претходното возило, да.
На ова возило Lovato Smart 4 монтирано 2013та и редовно сервисирано на 10.000км, а расплињачата била нова после прегревање на стариот мотор, околу 2020та ако не се лажам. Филтрите ми се сменети пред 7000км, црева променети(плин и бензин), калибрација направена(преголема разлика имаше од претходно) и мал сервис пред 1750км.
Едит: Пишав и во Плимонт темата за постручно мислење, тука мислев само за цена да прашам.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #2021 на: 11 Јули 2023, 23:03:38 pm »
Neznam dali ima na lovatoto opcija, na ac stag ima opcija da go otvori ventilot za plin pa so delay da prefrli na plin. Pretpostavuvam deka na potoplo vreme koga ke ti odstoi kolata isparuva plinot posle rasplinjaca do dizni i zatoa ti gasi

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2022 на: 12 Јули 2023, 00:37:08 am »
Кои симптоми ги имаше?
Во скоро 3г шо го имав Ауди-то единствен симптом беше на вараќање од Де за Мк ми затрокира еднаш-два пати на плин на170 ама кратко,и после тоа се беше ок.
Стигнав Мк,бев до ПлиМонт Битола(ПлиМонт или ПлинМонт кај Менде),смени филтер и после тоа чао рагаци.

Со Волвото(Т4) прво пробавне со глуп систем на негово инсистирање,па се појавија одредени проблеми,па после тоа си достои на зборот,си монтира Ловато и Волвото си одеше 250 на плин.
Време,нерви и 350€ плус даени од моја страна заминаа во неповрат(ради дувнат вентил),али па пак ке речам мајсторот си достои на зборот и за тогашниот проблем,а и за многу други проверки,дополнување на клима и сл, не ми наплатил после тоа.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14706
« Одговори #2023 на: 12 Јули 2023, 00:50:25 am »
Менде? Има образ Менде зато го сакаат луѓето.

Барем со мене секогаш бил скрос коректен и реално ги кажвал работите.

И со него и со Атанас бев близок. Супер луѓе.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #2024 на: 12 Јули 2023, 01:28:06 am »
Е, да, бе... пола Битола арни љуѓе биле...
Другата половина лошачи, дека Петриња...
Министерство за транс, поп и виски.