@Mikius
I jas ubavo postirav dve ponudi od kade moze da se vidi razlika u cena, ne znam dali zabeleza pa me upatuvas da pregledam nekoj post pogore.
Problemot e kako uspea da zakljucis deka 5-6 god stara kola so pod 120k km ( prosek pod 20k godisno) e razbiena i mame ebana od vozenje.
Eve kolku kosta redoven servis vo toyota na taa kilometraza (odzemi kocnici i razlika na rab. raka ama otprilka toa e)
https://www.toyota.com.mk/content/modelspdfs/592-rav4-mk-3.pdf?t=1646310659
Pretpostavuvam deka i ti kola ja nosis vo ovlasten dodeka e pod garancija.
Pozz
Значи овака, прашав што значи
сервисБ кој се правел на
120.000км, а бидејки не знам колку годишна гаранција дава Тојота (затоа и прашав), и под претпоставка дека е гаранцијата 3 години, што автоматски значи дека е правен сервисит на истек од 2рата година, доаѓаме до заклучок дека 120000км се извозени за 2 години, односно 60.000 годишно.
Во друг момент спомнуваш 5-6 години стара кола, ем не знаеш точно, ем спомнуваш сервисот правен во овластен ради задржување гаранција, и повторно не кажуваш колку години дава гаранција Тојота.
Под претпоставка Тојота да дава 5 години, последен сервис за задржување гаранција би бил на истек од 4та година, односно 4 години стара кола.
ПС немој да се жестиш што употебив израз "стара кола"