Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 657193 пати)

Отсутен Shadow4501

• Почетник
  • *
  • Пораки: 42
Тоа шо сум порачал се било во ред, и ете баш беше сет ребраст Континентал со водна пумпа последно, башка ситници.
A sto mislis za takov set DAYCO  ....ne e problem cenata nego na slikite sto se prilozeni gledam kako da ima pojacuvano napred nesto....nekoj bel sloj kaj zapcite a isto i kaj SKF
Pozz

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7249
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ах не знам, можеби е само маркетинг, истиот слој го имаат најверојатно сите каиши само овие решија бел да го прават, а и можеби за полесна дијагноза за потрошеноста.

Dayco имам сет на сегашнава кола и немам забелешки засега.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 150
Здраво на сите.

Меган дизел, само при кочење доста тресе мењачот, инаку колата си работи се ОК, не изгледа дека е проблем со ламела.
Има некој идеја што може да биде?

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3443
  • Хюндай Тюсон
Криви дискови па вибрациите да се префрлаат на мењач го разгледа ли како опција?

• Легенда
На колкава брзина, во какви случаеви на кочење треси?

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
Криви дискови па вибрациите да се префрлаат на мењач го разгледа ли како опција?
Тресњето се осеќа само кога раката ми е на мењачот, инаку никакво тресење не се осеќа, мислам дека ако се криви дисковите треба да се осеќа тресење на цела кола.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
На колкава брзина, во какви случаеви на кочење треси?
Се осеќа трење ако раката ми е на мањачот, инку се осеќа и при ниски и при повисоки брзини со и без кумплуг кога прикочувам, на најмало прикочување многу се осеќа, не се врбравции туку баш тресење.

• Легенда
Криви предни дискови треба да се осеќаат и на волан, а пошто се осеќа на менувач тогаш е нешто со него што е поврзано.
Држач на менувач, или полуосовини/зглобови?

Не сум имал искуство со лоши полуосовини/зглобови, не знам, ама лош држач на менувач и игра рачката на нагли задвижувања, ама тоа ќе биди еднаш, напред, назад.
Па повеќе логиката ми оди на лош зглоб мене, чим не се пренесува на волан.