Бааѓи километри се ова... Да се обрне внимание на хоризонталната права делница низ Еверглејдс националниот парк, меѓу Miami и Naples. Тука искрено ми фалеа кривини. Искрено. Хипноза. Прав пат, без планини наоколу.

Патарина. Само проаѓаш, робот ти гледа таблиците и сам ти зима пари од картица. Ти ништо не му ја мислиш, само возиш.

Познатиот мост преку Мексиканскиот залив кој води до групата островчиња наречена Флорида Киз (Keys)

Пријатна вожњица низ рурална Флорида. Да, два дена ова ганц-ново мустанџе беше мое!

Некаде во близина на Орландо: рандом сцена од „најлошиот автопат во флорида и еден од најлошите во САД“ (според размазените американци). ОК ај важи. Дупки нула. Локви нула. Камчиња и отпад нула. Кога им викав „абе топ ви се патиштата, ало...“ ме гледаа ко да сум луд.

Вообичаен авопат. Рандом дел од Interstate 10, во близина на тромеѓето со Алабама и Мисисипи. За моите западнобалкански стандардди, патот е со-вр-шен. Всушност, ни Салцбург-Минхен не е помазен.

Имам миљарда автомобилски слики, ама ми се дома, овие набрзина од фејсбук ги извадив.