Новава влада изгледа и требаат повеќе пари од минатата. Кога на многумина им зборев дека ова ќе бидат тешки лопови ретко кој ми веруваше.
Каква меѓународна дозвола

По толку одења до сега годинава првпат во Грција ме застнаа полиција и тоа 3 пати
Еве што ми побараа:
- се како кај нас само дополнително е што ми побараа пп апарат и дупли пар наочари ( ова важи само за тие што носат диоптер како мене)
Вториот пат не застана полиција и пак ни побараа документи . Им дадовме документи. Прегледаа и ни поскаа најпријателски среќен пат.
3тиот пат пак не застана полиција на враќање накај дома. Бев доста уморен и ја дадов кола на девојката да вози и таа некако го промашила патот и отишла во спрптивен правец . Среќа е што не беше главен патот и не сме наишле на коли, туку на полиција која не застана и ние веќе бевме уплашени
Којзнае колкава казна ќе ни пишат.
Но за чудо ни објаснија дека сме го утнале патот и ни рекоа да се вратиме назад и да одиме по нив за да ни објаснат
Каде да се исклучиме од патот. 7км одеа пред нас да ни покажат каде треба да испаднеме.
Така да шарени коли не постојат Тоа е само лага
Меѓународна дозвола не треба и нема никаква казна ако истата
Не се поседува.
Абе грците не се како нас. Полицијата кај нив не се дебели партиски магариња како кај нас.
Имаат полиција за почит, и што стварно помага на туристите и што си води ред и мир.
Така да ак8 се плашите, плашете се од наша полиција. Штом поминеш граница нема потреба веќњ да се сеќираш