Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 538018 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4099
Немаше и ти земено кај мене у комшии кај дени или грешно имам запамтено
Нее јас исто бев во хиподром само во старите згради,мал ми беше станот 62 м2 и решив да го продавам.Искрено не очекував дека за 3 дена ке се продаде и многу нагло ми дојде :) Сеа ке си купиме шатор и у парк

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2178
Ако сакаш да прашам за под крија ако има некој слободен тука додека се средиш со новото живеалиште

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4099
Еј фала,снајден сум со стан позади рамстор у центар (ако издржам)
Најдов една зграда на 2 спрата хиподром2 имаат 74м2 и 114м2 дуплекс тој 114 е со двор 30м2 ми ги остави по стара цена 1300м2 ке одам утре баш да видам што станови се

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2901
Вчера доста ќеиф ми се направи кога видов дека PVC столаријата е со антрацит боја (како што е и на каталогот). Само уште не знам што марка е (треба да е Rehau, модел не знам) и што оков  ;D
Секако сакав антрацит алуминиумски ролетни, а и сите прекидачи/штекови внатре ми се планирани антрацит боја, модуларни од TEM Catez

Сликано е преку прозорот од колата, баш кога дуваше страшно  :-X
« Последно менување: 22 Јули 2026, 17:36:01 pm balanar »

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 328
Во Голден арт вратите и прозорите rehau со трослојно 4 сезонско стакло испаднаа фалш, после некоја година стаклата пукаат сами од себе како шофершајбна од х причини. Мој совет да си имаш црно на бело колку има гаранција столарија, нас ни беше кажано 10 години така и се рекламираа ама сега нема документ неважи кажаното.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9221
  • Пичлеме
Вчера доста ќеиф ми се направи кога видов дека PVC столаријата е со антрацит боја (како што е и на каталогот). Само уште не знам што марка е (треба да е Rehau, модел не знам) и што оков  ;D
Секако сакав антрацит алуминиумски ролетни, а и сите прекидачи/штекови внатре ми се планирани антрацит боја, модуларни од TEM Catez

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сликано е преку прозорот од колата, баш кога дуваше страшно  :-X
Спреми се и за опцијата одвнатре да се бели. Години наназад е модерно однадвор лепенка антрацит, одвнатре стандард бела пластика :)

Отсутен balanar

• Редовен
Хахах не ми текна на ова, баш ќе проверам деновиве ако можам некако ;D

Отсутен balanar

• Редовен
Во Голден арт вратите и прозорите rehau со трослојно 4 сезонско стакло испаднаа фалш, после некоја година стаклата пукаат сами од себе како шофершајбна од х причини. Мој совет да си имаш црно на бело колку има гаранција столарија, нас ни беше кажано 10 години така и се рекламираа ама сега нема документ неважи кажаното.

Oва верувам дека ќе го има во договорот пред примопредавање.
Ако го нема - ќе барам да го има.  :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9221
  • Пичлеме
Хахах не ми текна на ова, баш ќе проверам деновиве ако можам некако ;D
Освен предниот дел, останатото е бело, од страна ако застаниш се приметува. Секако не значи дека и овие ќе се такви, можеби ќе се целосно антрацит, баш како што ти е по ќеф.

Отсутен balanar

• Редовен
Спреми се и за опцијата одвнатре да се бели. Години наназад е модерно однадвор лепенка антрацит, одвнатре стандард бела пластика :)

Сепак си во право. Прашав денес.
Али ги прашав дали може и внатре (со доплата или без, не знам) да ми се излепи истата фолија додека уште не се монтирани на мојот спрат/или се во изработка профилите - чекам одговор :)

Присутен FreeRoger

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
Чисто информативно ме интересира, доколку дома менувам прозори со PVC и ставам стакло 4 сезони, треба да добијам гаранција за нив или не следува? Писмена гаранција дали некој нуди за PVC прозори воопшто?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3745
Чисто информативно ме интересира, доколку дома менувам прозори со PVC и ставам стакло 4 сезони, треба да добијам гаранција за нив или не следува? Писмена гаранција дали некој нуди за PVC прозори воопшто?

Од овие мајстори што после работа изработуваат со турски пластики прозорци дома по гаражи, нема гаранции и тоа нема никаков квалитет. Единствено претставништво на Rehau, ако нешто ти даде, не сум чул некој за прозорци да дава гаранција. Преплавено е од мајсторинки за ПВЦ врати, прозорци и комарници. Отиден е квалитетот.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 328

Ако е фирма треба да даде гаранција, сепак скапи се, неможе само ако му се погоди среќата