Автор Тема: Меѓународна Возачка Дозвола  (Прочитано 98260 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #300 на: 30 Јуни 2017, 16:24:04 pm »
Јас вчера извадив, ништо не ми рекоа и си завршив за 5 минути.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30066
    • CARclub.mk
« Одговори #301 на: 30 Јуни 2017, 16:40:09 pm »
Гледајте од 23:20мин.

Ние Србија сме? Можеби Србија има некаков договор за взаемно признавање на возачките дозволи со Грција. Ние немаме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #302 на: 01 Јули 2017, 10:06:34 am »
Ние договор за име неаме, не па за возачки.. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #303 на: 01 Јули 2017, 12:40:48 pm »
Стварно не ми текна на тоа, мислев општо збори дека не е потребно меѓународна за во грчка. Имаат они некои пријателски односи да, да..

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #304 на: 02 Јули 2017, 16:01:02 pm »
Сто муабети се изнаслушав рекла казала, па ај тука да прашам за конечен одговор, за Хрватска треба или не треба меѓународна?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #305 на: 02 Јули 2017, 16:24:30 pm »
Сто муабети се изнаслушав рекла казала, па ај тука да прашам за конечен одговор, за Хрватска треба или не треба меѓународна?
Според АМСМ треба, според некоја си Виенска конвенција од 1968 година не треба. Лично би извадил, 49 години поминале од конвецијава.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #306 на: 02 Јули 2017, 16:55:17 pm »

Треба. Конкретно ми ја побараа на граница при влез во Хрватска, со сообраќајна полиција сум немал работа.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #307 на: 02 Јули 2017, 17:14:09 pm »
Според АМСМ треба, според некоја си Виенска конвенција од 1968 година не треба. Лично би извадил, 49 години поминале од конвецијава.
Виенската конвенција од 1968 е баш за меѓунардона возачка дозвола.

„Согласно со потпишаните конвенции и правните регулативи на Република Македонија, за патување со моторно возило надвор од државата потребни се следниве документи:

Меѓународната возачка дозвола се издава согласно со Меѓународната конвенција за сообраќај на патиштата, усвоена на 8 ноември 1968 година во Виена.“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #308 на: 02 Јули 2017, 18:22:42 pm »
Во Австрија  кога ме застанаа ми побараа документи им дадов и им ј понудив меѓународната возачка тој џандарот ко ме испули неубо на бајчка одев два пати да се опоравам...
Хрватска им прелетав со 200+ (доцна во ноќта) пред граница ама не се пуштија по мене,е кога сигнав на граница почнаа да ме малтретираат за се па си помислив да не има врска со тоа шо возев брзо.Ништо од тоа и пак не ми побараа международна. :)

п.с тоа не значи дека не бараат,зависи на какво говедо ке налеташ.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #309 на: 02 Јули 2017, 18:44:50 pm »
Јас во германија им ја понудив веднаш меѓународната, заедно со мојата возачка, имам впечаток дека го ценеа тоа. Инаку ми пријдоа со необележано возило на бензинска и ми побараа документи, дека бев со ZOLL таблици, ми кажаа дека доста кражби се случувале на коли и тоа било причината за нивната проверка.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #310 на: 02 Јули 2017, 18:56:20 pm »
Сега убав бизнис е да отвориш едно шалтерче за издавање меѓународни одма до мтв.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #311 на: 02 Јули 2017, 19:11:11 pm »
Виенската конвенција од 1968 е баш за меѓунардона возачка дозвола.

„Согласно со потпишаните конвенции и правните регулативи на Република Македонија, за патување со моторно возило надвор од државата потребни се следниве документи:

Меѓународната возачка дозвола се издава согласно со Меѓународната конвенција за сообраќај на патиштата, усвоена на 8 ноември 1968 година во Виена.“
Очито онаму кај што ја прочитав лошо е протолкувана, наводно врз основа на оваа конвенција се признаваат меѓусебно возачките дозволи помеѓу неколку држави меѓу кои и Македонија и Хрватска. Ама ете..

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #312 на: 02 Јули 2017, 22:51:41 pm »
Благодарам на корисната информација :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #313 на: 03 Јули 2017, 19:01:30 pm »
Полномошно задолжително за во Грција ? Кај се вади тоа ?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #314 на: 03 Јули 2017, 19:04:37 pm »
Имам положено 14год и никогаш не сум имал меѓународна возачка. Излишни трошкови се тоа