Автор Тема: Videos  (Прочитано 851808 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
Одг: Videos
« Одговори #3495 на: 24 Ноември 2012, 18:48:38 pm »
Јас сум пушел еден месец и слободно можам да кажам дека тоа срање е сосема непотребно, нема никакво задоволство во тоа. Ако некој вика дека неможе да ги остави, според мене има слаб карактер.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3496 на: 24 Ноември 2012, 18:51:53 pm »
фиц така викаш дека си се откажал на време,на почеток кога се почнува сите викаат абе кога сакам можам да ги оставам,ама годините си поминуваат и кога ќе ти сватиш до кај си стигнал,јбг :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #3497 на: 24 Ноември 2012, 18:53:17 pm »
ништо не може да смени цигара со кафе и цигара после некој обилен месен оброк :)

секако тоа се 5-6 цигари во денот,се повеќе не е убаво,иако сум пушач
Дедо ми има многу јака изрека за кафе и цигара која гласи:"Кафе без цигара е ко мочање без прдеж" ;D ;D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #3498 на: 24 Ноември 2012, 18:55:45 pm »
доволно е месец дена за да сфатиш дека немаш потреба од тоа, дека е глупа навика која прави да смрдиш ко отров

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3499 на: 24 Ноември 2012, 19:51:42 pm »
Не еден ама после два месеца сите функции кои сум ги вршел со цигара почнаа да ми имаат и без. Така да, оставајте тоа гомно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3500 на: 25 Ноември 2012, 12:08:30 pm »
Ти да не ги откажа?

Ги оставив пред 5-6 години. Па пред година дена, пак се изглупирав, ама не стигнав на повеќе од 10тина цигари дневно. Пред одмор, кутијата цигари си ја остаив во фиока, и еве ја од 4-5 септември навака стои во фиока за евентуално некој да не ми побара цигара на гости кога ќе дојде. Така да, сега не пушам.

@Smichka, се оставаат, веруј ми друже. Кумот мој, од 1 година средно сме заедно, и малтене заедно сме пропушеле. Сега пред 4-5 месеци, за прв пат ги остави и ги остави. Само рече „доста беше“. Работата е во волјата. Ако имаш волја, ќе ги оставиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3501 на: 25 Ноември 2012, 12:18:46 pm »
Една пура во месецот со соодветното виски, мислам дека е дозволиво. А цела дневна да корне на цигари 24/7, не.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3502 на: 25 Ноември 2012, 12:20:46 pm »
Една пура во месецот со соодветното виски cognac, мислам дека е дозволиво. А цела дневна да корне на цигари 24/7, не.

Мала исправка со визуелна допуна:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3503 на: 25 Ноември 2012, 12:25:29 pm »
Една пура во месецот со соодветното виски cognac, мислам дека е дозволиво. А цела дневна да корне на цигари 24/7, не.

Мала исправка со визуелна допуна:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Смее ова, од лагер?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3504 на: 25 Ноември 2012, 12:27:26 pm »
Секако, дури и немора да е XO, за секојдневна употреба доволно е и VS ili VSOP :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3505 на: 25 Ноември 2012, 12:34:08 pm »
Секако, дури и немора да е XO, за секојдневна употреба доволно е и VS ili VSOP :)
Секојмесечна! Секојдневна не... :)

Него, некој да препорача проверено добри пури? Сакам и оригинални, и со вкусови/мириси на нешто. Посебно ако има со мирис на ресана... Неможам да најдам.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3506 на: 25 Ноември 2012, 12:51:49 pm »
Лесно е бар тоа,земи најевтини пури и 3 кесички ресана (Агроплод)-измешај убаво и остави ги во затворена кутија 1 месец.

Откако ке отстојат така,вадиш ресаните и ги фрлаш/јадеш по желба, а од друга страна имаш пура со мирис на ресана!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3507 на: 25 Ноември 2012, 13:20:14 pm »
Секојмесечна! Секојдневна не... :)

Него, некој да препорача проверено добри пури? Сакам и оригинални, и со вкусови/мириси на нешто. Посебно ако има со мирис на ресана... Неможам да најдам.

Во Белград има добра пурана, навистина добра, за жал, случајно ја пронајдов, не можам да објаснам каде е точно. Таму можеш да си нарачаш цело сандаче од оние кои во моментот може да ги дегустираш во посебна просторија. Нормално може да си купиш и на парче од оноа што го имаат таму во екстра добрите хјумидори.

Кај нас, хм, евентуално добро ќе поминеш со Romeo y Julieta , а од ароматизираните прбоај ги од фрее shop едни hand rolled ароматизирани во меко пакување по 10 спакувани, со дебелина од отприлика 1-1,5 cm, и должина од 13-14цм..  Одлична ароматизирана пура.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3508 на: 25 Ноември 2012, 13:25:01 pm »
Има пурална во Сити Мол, и баш земав Ромео и Џулија, и Партагас. :)

Ќе ги посетам пак, наскоро. :)

П.С. ако ти текне име на тие ароматизирани што си ги бендисал, пиши. Јас во Романија пробав едни, невидено нешто беа. Ни приближно нешто не сум забележал посе тоа. Ама не ми текнува на името.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3509 на: 25 Ноември 2012, 13:37:45 pm »
Еве ги, Backwoods: