Автор Тема: Товарни возила, претставување... само на членови  (Прочитано 34066 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Товарни возила, претставување... само на членови
« Одговори #210 на: 30 Мај 2025, 08:29:53 am »
Штетници.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #211 на: 09 Јуни 2025, 23:33:00 pm »
Fiat Ducato 2025 2.2 140 фул опрема

Одеше уште мааалку, но кога почнав да кочам се чувствуваше многу нестабилно (изгубив контрола), сепак е Макси модел.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #212 на: 10 Јуни 2025, 10:19:07 am »
Колку ли само нема никаква потреба ваков тип на возила да се возат вака, тоа чудо некое.

Те дувне малце појако ветер, или на крај краева камче од негде да прсне, ќе те штрецне, ќе изгубиш контрола и ќе утепаш некој ни крив ни дужен... Зашто? За да се правиш курназ Атанас на форум.

Опрај се, никој не (или еве, ретко кој) паѓа у несвест на вакви глупости.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #213 на: 10 Јуни 2025, 10:27:35 am »
Веле, ако ти кажам дека колегите (поретко и јас) возат вака минимум 200км во денот со ваква брзина дали би ги/нѐ ставил под мач?

Работиме од 5 наутро до 17ч поголем дел од времето и тоа со таква брзина, пунктови и казни од 300€...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #214 на: 10 Јуни 2025, 10:27:42 am »
Нестор не слушај ти љубомори оти волвото има максимална брзина колку комбето :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #215 на: 10 Јуни 2025, 10:56:18 am »
Веле, ако ти кажам дека колегите (поретко и јас) возат вака минимум 200км во денот со ваква брзина дали би ги/нѐ ставил под мач?

Работиме од 5 наутро до 17ч поголем дел од времето и тоа со таква брзина, пунктови и казни од 300€...

Тоа не го прави ваквиот тип на возење побезбедно. Жално е што сте приморани под временски притисок да стигнете на милион места у денот и уште насегде работата да ја сработите.
Сум видел и доставни возила, и од градежни фирми итн итн. страшно нешто е како се возат по патиштава, језа ме фаќа.

Нестор не слушај ти љубомори оти волвото има максимална брзина колку комбето :D

Така е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #216 на: 10 Јуни 2025, 13:04:35 pm »

Не е работата што прават тие, туку не дај боже некој на душа да земеш, па после тоа...други плачки ќе бидат.

Мене лично ако ме прашуваш, би возел како шо е пропишано. Па ако сакаат нека ме бркаат од работа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #217 на: 10 Јуни 2025, 13:47:46 pm »

Менувај работа во тој случај,варем тебе ти е лесно не си обврзам со виза.
Не вреди да си под таков притисок и да се изложуваш на ризик за ниедни пари.
Освен ако ти е убаво.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #218 на: 11 Јуни 2025, 12:46:17 pm »
Jas seuste si stojam na tvrdenjeto deka se stetnici/goveda i deka nema takov pritisok od rabotata.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #219 на: 11 Јуни 2025, 13:29:38 pm »
Дискутабилно. Кај нас барем во МКД има секакви говеда од газди. Имам 2 возила кои ги возат вработени, јасно е кажано кој направи прекршок, си го плаќа. Сем за паркирање:D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #220 на: 11 Јуни 2025, 14:00:54 pm »
Jas seuste si stojam na tvrdenjeto deka se stetnici/goveda i deka nema takov pritisok od rabotata.
Дали си работел таква работа пред сѐ?

Дали си возел по 12-14 часа на ден?

Дали си возел 200 стопови на ден тргни-застани?

Не е убаво да зборуваш за нешто ако не знаеш од прва рака, секоја работа си носи своја тежина, како твојата, така и мојата. Зошто никој не останал долго на оваа позиција?
Немаме притисок, можиме кога сакаме да правиме пауза, да враќаме пакети назад и слично, дозволено ни е сѐ од газдата, но тие пакети кои ги враќаш денес ќе мора да ги товариш (и однесиш по можност) утре. Сите сакаме да нарачуваме, ама немаме почит кон луѓето кои ја работат таа работа за жал.

Едит: Имаше многу што зборуваа како тебе, но кога дојдоа еден ден само да се возат (ништо друго), се соочија со вистината.
Да не зборувам за колега кој скока со 30+ кг пакет од комбе и стигнува 2-3 часа пред сите (работи од 06-12ч и ништо повеќе, единствено тој стига). Што ќе му кажат колената за некоја година (+ ближи 30ка).

« Последно менување: 11 Јуни 2025, 14:14:43 pm nestor04 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #221 на: 11 Јуни 2025, 14:25:12 pm »
Дали си работел таква работа пред сѐ?

Дали си возел по 12-14 часа на ден?

Дали си возел 200 стопови на ден тргни-застани?

Не е убаво да зборуваш за нешто ако не знаеш од прва рака, секоја работа си носи своја тежина, како твојата, така и мојата. Зошто никој не останал долго на оваа позиција?
Немаме притисок, можиме кога сакаме да правиме пауза, да враќаме пакети назад и слично, дозволено ни е сѐ од газдата, но тие пакети кои ги враќаш денес ќе мора да ги товариш (и однесиш по можност) утре. Сите сакаме да нарачуваме, ама немаме почит кон луѓето кои ја работат таа работа за жал.

Едит: Имаше многу што зборуваа како тебе, но кога дојдоа еден ден само да се возат (ништо друго), се соочија со вистината.
Да не зборувам за колега кој скока со 30+ кг пакет од комбе и стигнува 2-3 часа пред сите (работи од 06-12ч и ништо повеќе, единствено тој стига). Што ќе му кажат колената за некоја година (+ ближи 30ка).

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Mali, vekje znaes tapa rabota e toa. Baraj nesto normalno

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3138
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #222 на: 11 Јуни 2025, 14:26:01 pm »
прибери го кај тебе во фирма несторче направи добро дело да не се пече детето по горештини.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #223 на: 11 Јуни 2025, 14:46:08 pm »
Штетници  ;D Јас на пример имам 110км до дома после работа и треба да го жалам комбето, наместо да си одам побрзо ? Абе гас до даска цел пат, секој втор ден на пумпа е.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #224 на: 11 Јуни 2025, 14:46:33 pm »
...

Na site prasanja mojot odgovor e da, go imam raboteno toa (a bogami i mnogu poveke otkolku toa). Edinstven isklucok e 200 mesta/pratki na den. Okolu 80ina mi bese rekordot. A za diganje teski raboti, toa sto go digate/krevate e mackina kaslica.

A za vozenjeto, goveda stetocinski ste... Zatoa sto toa vozenje zasteduva maks 10-15 minuti na den. Dali i tolku.