Автор Тема: CARclub Тест: Volkswagen up! (move up) 1.0  (Прочитано 24288 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Volkswagen up! (move up) 1.0
« Одговори #75 на: 05 Октомври 2012, 13:48:28 pm »
Беше.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #76 на: 05 Октомври 2012, 14:00:38 pm »
Ја се извинувам што се убацувам у темава,у принцип многу малку пишувам,ама цело време читам и често многу се нервирам.

Мноогу е жално што се уништува форумов со вечно докажување и убедување на малкуте неистомисленици дека ВЊ е совршен.Аман те бе веќе,решено е дека ВЊ е најдобар и крај на приказната.
Јасно е дека сите други што се одлучиле за друг бренд погрешиле,им останува или да се помират со тоа или да направат напори да стигнат до ВЊ возило и конечно да се чуствуваат задоволно.

Па нели приметувате дека сите ние што не возиме ВЊ сме исфрустрирани и затоа го напаѓаме зошто не можеме да го поседуваме.

Абе дај да пишуваме нешто покорисно,да ги баталиме веќе еднаш овие муабети кој е најдобар,нели е решено тоа,што има да се докажува!

Имајте убав ден,без нервози и остали заебанции :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #77 на: 05 Октомври 2012, 14:02:05 pm »
Ne deka ne mi odgovara da gi velicate moite zborovi, no, ne sakam da se kitam so tug trud. Besusmnata racka ja potencirase Martin Winterkorn na saemoit za avtomobili  vo Frankfurt.

I vo pravo ste, besusmnata racka e glupost, koja moze da dojde od glup covek. Koj li samo go vrabotil ovoj idiot.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #78 на: 05 Октомври 2012, 14:02:29 pm »
@cuoresportivo166

Зарем мислиш дека Зеро и Дени за било кој модел на VW ке кажат да стварно лош дизајн,не го бива заради ова заради она и тако даље?

@Zero;Deni

Јасно е дека квалитетот на изработка кај VW е на високо ниво,ама еднаш барем еднаш кажете дека утнале дизајн,и дека барем некој модел има некаква мана!

Збориме за субјективни мислења. Тебе Up-от не ти се свиѓа, мене ми се свиѓа. Субјективно, лично мислење.

Али еве, за да ти угодам - не ми се свиѓа новиот Passat CC. Не ми се свиѓа(л) никад Тигуанот. Новиот Голф ми е чуден, ама чекам да го видам во живо пред да коментирам. Од напред полото ми изгледа подобро од мојот голф. На мојот Голф му фали повеќе место за ситници внатре. Кога ќе го отворам багажникот има еден многу глупав остар раб. Еднаш се плеснав со глава во него и броев галаксии, не ѕвезди.

За ап-от искоментирав дека е глуп моментот дека нема копче за совозачкиот прозор на возачката врата и дека морам да се тегнам као кретен за да го отворам совозачкиот прозор. Глуп е механизмот за мрдање на седиштата.

Задоволен?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #79 на: 05 Октомври 2012, 14:05:28 pm »
UP e 8800 evra BEZ klima.
Aygo odi na nekoja od nasite tv stanici, za cena od 7100 evra (ne zabelezav dali ima klima)
Panda isto taka pocnuva od 7000 evra.
Picantoto e okolu 7000.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #80 на: 05 Октомври 2012, 14:08:12 pm »
Го изнервиравте Зеро да каже нешто лошо за ВЊ,уште Дени да го изнервирате да каже такво нешто и тоа би било како сам себе да си ја опцуе мајката :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #81 на: 05 Октомври 2012, 14:10:43 pm »
Da se ponudi vozilo koe e e super eftino (vo toj rang od 3000-5000 EUR) pa makar i Spark (QQ)... Tuka ke rasturi od prodazbi. Nedna druga firma so modeli od po 9-10000 EUR modeli na gradski koli nema da prodade. Kupuvacite sakaat najeftino. Biten e prevoz od tocka A do B. I minimalni troskovi.

Inaku zboruvame za avtomobil ne za motor.

Бугар, купувачите не сакаат најевтино. Додека се помириш со тоа не можеме да правиме озбилен муабет.
Купувачите сакаат најдобар компромис меѓу цената и квалитетот односно cost/benefit.

Значи пак ќе ти кажам. Помири се со тоа дека купувачите НЕ САКААТ најевтино. Колку поскоро толку подобро за тебе, секако под претпоставка дека сакаш да бидеш во право.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #82 на: 05 Октомври 2012, 14:11:11 pm »
Седам,седам мала шала само,ваљда нема лутење

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #83 на: 05 Октомври 2012, 14:11:29 pm »
Mislam deka Zero gi pisa cenite na konkurentite nekoja strana ponapred. A i na UP cenata ke da ja pisa.

Fakt e deka UP e poveke od 50 evra poskap od Ajgo.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #84 на: 05 Октомври 2012, 14:14:28 pm »
Фаланга ај жити се пробај вози го неколку дена Матизот со 2 вреќи цимент од по 50 кила во гепек па да праиме муабет после ;)

Па секој ден го возам. Што ти е поентата?

Да ми ја донесеш едната, треба да правам ограда!

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #85 на: 05 Октомври 2012, 14:18:11 pm »
@cuoresportivo166

Зарем мислиш дека Зеро и Дени за било кој модел на VW ке кажат да стварно лош дизајн,не го бива заради ова заради она и тако даље?

@Zero;Deni

Јасно е дека квалитетот на изработка кај VW е на високо ниво,ама еднаш барем еднаш кажете дека утнале дизајн,и дека барем некој модел има некаква мана!

Збориме за субјективни мислења. Тебе Up-от не ти се свиѓа, мене ми се свиѓа. Субјективно, лично мислење.

Али еве, за да ти угодам - не ми се свиѓа новиот Passat CC. Не ми се свиѓа(л) никад Тигуанот. Новиот Голф ми е чуден, ама чекам да го видам во живо пред да коментирам. Од напред полото ми изгледа подобро од мојот голф. На мојот Голф му фали повеќе место за ситници внатре. Кога ќе го отворам багажникот има еден многу глупав остар раб. Еднаш се плеснав со глава во него и броев галаксии, не ѕвезди.

За ап-от искоментирав дека е глуп моментот дека нема копче за совозачкиот прозор на возачката врата и дека морам да се тегнам као кретен за да го отворам совозачкиот прозор. Глуп е механизмот за мрдање на седиштата.

Задоволен?

Не беше поентата мене да ми ги докажуваш него да слушнеме еднаш,барем еднаш од сопственик на VW дека и они имаат мани,дека и они знаат да згрешат!

P.S. Многу ти фала што ми угоди...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #86 на: 05 Октомври 2012, 14:21:03 pm »
Еднаш се потрудив да направам компарација на цените кога ќе се доведат возилцава во горе/доле слична опременост:

Ја дополнив табелата. Има податоци за 107 и Твинго (фала Бушав) и ја сменив варијантата на Панда. Динамик опрема, 1.2 мотор, со дополнително 1 воздушно перниче и магленки (за да се добие горе доле еднаквост во пакетите), фала Симо.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од Февруари е, сигурно има доста корекции во цените. Она што е ефтино е Спарк и Алто, другото е горе доле тука некаде.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #87 на: 05 Октомври 2012, 14:43:46 pm »
Го изнервиравте Зеро да каже нешто лошо за ВЊ,уште Дени да го изнервирате да каже такво нешто и тоа би било како сам себе да си ја опцуе мајката :)

Не ме изнервирал никој. Многу пати на форумов сум напишал за работи што не ми се свиѓаат кај моделите на VW.

Не беше поентата мене да ми ги докажуваш него да слушнеме еднаш,барем еднаш од сопственик на VW дека и они имаат мани,дека и они знаат да згрешат!

Како што реков, многу пати сум кажал критика за VW.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #88 на: 05 Октомври 2012, 14:59:44 pm »
Чудно Пандата излезе пред Апот и сеуште не е тестирана...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #89 на: 05 Октомври 2012, 15:01:47 pm »
Корса и Колт се поголема класа, така да не е соодветна споредбата.

Спореди ги цените на возилата од иста класа, без да додаваш кај едниот 1000 евра, а кај другиот да намалиш 500 затоа што така ти одговара.

tokmu taka. pogolema klasa, pokomforni, so vistniski materijali vo vnatresnosta, so 3x podobra zavrsna obrabotka, a sepak ne tolku pogolemi za da se narusi sposobnosta na za parkiranje vo grad.  Razlikata koga se vozis so Corsa i Aygo e beskonecno golema.

Najvazno od se e sto Corsa i Colt izgledaat kako vistinski avtomobili, za razlika od nabrojanite ves masini.