Автор Тема: Вработување  (Прочитано 785748 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Одг: Вработување
« Одговори #3105 на: 10 Февруари 2017, 11:54:08 am »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3106 на: 10 Февруари 2017, 13:06:01 pm »
тешка бламажа се вие вработување.ком

Цитат
Огласов секако e невистинит, но вака отприлика би изгледало барање на старлета на најлегитимен начин, доколку оваа професија би влегла во рангот на сите останати “нормални“ професии во Македонија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3107 на: 10 Февруари 2017, 13:14:23 pm »
Обесправени се?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3108 на: 10 Февруари 2017, 13:26:16 pm »
Цитат
Старлетата зема пари на рака, не плака данок на државата,има чист ќар ама за тоа пак нема пензија за старлети..

:'( :'( :'(

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3109 на: 10 Февруари 2017, 13:47:26 pm »
Цитат
Старлетата зема пари на рака, не плака данок на државата,има чист ќар ама за тоа пак нема пензија за старлети..

:'( :'( :'(
Што се секираш, ти си старлет. Ќе има пензија за тебе, нема за старлети.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3110 на: 20 Февруари 2017, 19:43:15 pm »
Не знам дали сеуште постои фирмата во Македонија, ги има скоро во цел свет такви фирми. Mystery Shopper обично така се претставуват фирмите, во Македонија имаше една мислам дека Сворд(Sword) се викаше, дали сеуште работи не знам, ама знам луѓе што работеле. Поентата е, газда на фирма/компанија сака да знае како работат неговите вработени и им праќа шпион(барем шпиони имаме за извос) со претходно сработено сценарио. Да речеме имаш бутик, ама не знаеш продавачката како се однесува со муштериите и сакаш да дознаеш, зошто и од продавачката ти зависи и бутикот, нејзиниот однос со клиентите и заинтересираност за работа е многу важен детал за успешен бизнис. И така газдата те изнајмува тебе, ти вика оди и потражи демек си заинтересирана за палто, па што ке ти предложе и сл. На крај купеш едни чорапи од 50ден, газдата ти даде пример што сакаш да си купеш до 100ден од бутикот, ама мораш да имаш фискална сметка за доказ, плус ти плате да речам 200ден за услугата и превоз доколку фирмата е надвор од Скопје. Јас имам работено во Шведска на тој принцип, пример имаше за во Икеа, платен ручек, платен пат до 50км(плаќат 18круни по литро, а бензинот е 13круни), прошеташ се на нивна сметка, само треба да ги прашаш некое прашање и да видеш како ке се однасат вработените со тебе, дали ке ти понудат, со кој си разговарал, итн. Најмногу ми е ќеф кога има понуда за проба на возила(тестдрајв), обилено ми е. Платен превоз, треба да видеш како ке се однесува со тебе, дали ке ти понуде и што ке ти понуде, ке се распрашаш за одреден модел и пробаш кола. Едвај чекам од БМВ да излезе понуда за новата 5ка, и беспари ако треба ке го сработам :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3111 на: 20 Февруари 2017, 19:48:53 pm »
Имаше кај нас и се викаше Свот ( SWOT) претпоставувам името од една корисна аналитичка алатка, може имаа и друга логика имаа сопствениците. Незнам дали уште работи ги знаев дечките на времето одамна не сум ги видел ни вака низ град

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3112 на: 20 Февруари 2017, 19:54:24 pm »
Да да Свот, за таа фирма мислев, јас мислев сворд се викаше. Само тој што работи со тоа, не смее на никој да каже дека работи со тоа, треба да остане анонимен и професионално да си ја работи работата, ама не верувам дека кај нас ке има такви(секако, има исклучоци) и баш поради тоа и фирмата можеби не работи повеќе. Јас после 2 години дознав, откако една пријателка си најде подобра работа и ми се отвори  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3113 на: 20 Февруари 2017, 19:59:15 pm »
Јас одев неколку пати за нив на времето, не беше до толку тајно да неможам на другар дс кажам :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #3114 на: 20 Февруари 2017, 20:11:50 pm »
Нема потреба кај нас, сами ќе се изцинкариме...

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3115 на: 20 Февруари 2017, 20:13:36 pm »
Па тоа е проблемот, треба да е тајно и анонимно, тоа е и целта на фирмата. Нормално да одеш во продавница каде твојот омилен прв братучед работи, нема лошо  ништо да кажеш, а тој да е ептен лош спрема останатите муштерии, тогаш ти ништо не си сработил ни пак газдата не ја добил вистинската услуга за која си платил. Тоа мислам дека кај нас малце тешко би успевало, затоа можеби веќе и не постои(претпоставувам)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #3116 на: 20 Февруари 2017, 20:28:40 pm »
Али па затоа се почесто има број\сандаче за жалби и поплаки...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3117 на: 20 Февруари 2017, 21:44:53 pm »
Не знам дали сеуште постои фирмата во Македонија, ги има скоро во цел свет такви фирми. Mystery Shopper обично така се претставуват фирмите, во Македонија имаше една мислам дека Сворд(Sword) се викаше, дали сеуште работи не знам, ама знам луѓе што работеле. Поентата е, газда на фирма/компанија сака да знае како работат неговите вработени и им праќа шпион(барем шпиони имаме за извос) со претходно сработено сценарио. Да речеме имаш бутик, ама не знаеш продавачката како се однесува со муштериите и сакаш да дознаеш, зошто и од продавачката ти зависи и бутикот, нејзиниот однос со клиентите и заинтересираност за работа е многу важен детал за успешен бизнис. И така газдата те изнајмува тебе, ти вика оди и потражи демек си заинтересирана за палто, па што ке ти предложе и сл. На крај купеш едни чорапи од 50ден, газдата ти даде пример што сакаш да си купеш до 100ден од бутикот, ама мораш да имаш фискална сметка за доказ, плус ти плате да речам 200ден за услугата и превоз доколку фирмата е надвор од Скопје. Јас имам работено во Шведска на тој принцип, пример имаше за во Икеа, платен ручек, платен пат до 50км(плаќат 18круни по литро, а бензинот е 13круни), прошеташ се на нивна сметка, само треба да ги прашаш некое прашање и да видеш како ке се однасат вработените со тебе, дали ке ти понудат, со кој си разговарал, итн. Најмногу ми е ќеф кога има понуда за проба на возила(тестдрајв), обилено ми е. Платен превоз, треба да видеш како ке се однесува со тебе, дали ке ти понуде и што ке ти понуде, ке се распрашаш за одреден модел и пробаш кола. Едвај чекам од БМВ да излезе понуда за новата 5ка, и беспари ако треба ке го сработам :)
Najpcuena i najkolneta pozicija :D

Nie gi koristime nivnige uslugi ne znaeme duri ni nie menagerite koj se, samo znaeme deka nj vlijaat na bonusi :D

Stotuku imavme situacija kade agent zaradi "minato" so vrabotena dade losa ocenka.

Kaj  nas sreka ima kameri taka da sve se zavrsi dobro.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #3118 на: 20 Февруари 2017, 21:52:53 pm »
Во Битола не ме пратија... да му испоебев мамата на тоа продавачите испустени наши битолски. А не само продавачи, правило е насекаде да има намќори... особено ме живцира односот на продавачите од коперациите за компјутери и компјутерска опрема (Сетек на пример, јас во салон, продавачите надвор на цигара...)... мамата ќе му ја испоебев, па нека колнат ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3119 на: 20 Февруари 2017, 23:21:27 pm »
Не беше лошо со некогашната ми девојка во сват да се прошеташ, некогаш ручек, некогаш кафенце.