Rabotnoto vreme sto go pisav e samo formalno, za na vrata!
Jas sum covek koj e fleksibilen i gi razbiram i potrebite na maldite za poveke vreme i druzenje i na postarite za pari, pa soodvetno na toa taka i se odnesuvam.
Koga ima rabota samite ostanuvale i do 8 navecer, bez zbor da recam. Koga nema rabota ili koga ke si ja zavrsat rabotata, si odat porano.
Retko koj sedel do 4 saat na rabota. Si odat vo 2 vo 3 nekogas i porano. Sekogas davam slobodni denovi za bilo kakva potreba, za arno i za loso.
Eve ti ziv primer, na novata vrabotena ne i sleduva godisen odmor po pravilo, a denes zamina 10 dena vo Grcija.
Mene ne mi trebaat vrabotenite za da mi sedat vo kancelarija, tuku da si ja zavrsat rabotata denes sto ja imaat i posle so sakaat neka pravat.
Sakaat se zabevale na net, sakaat FB sakaat doma si odat. Niven problem.
Imam i vraboteni koi rabotat po nalog od doma, a se prijaveni kaj mene vo firma i zimaat plata.
Pauza za rucek imam pola cas dadeno no toleriram i eden cas, ako nekoj saka da si odi doma da si ruca.
nekoj ide na rabota od 8 nekoj od devet. Na koj kako mu odgovara, zavisnost od obvrskite na sabjle, deca i sl.
Rabotat na najsovremena tehnika sto moze vo momnetov da se kupi, vo nova kancelarija so super oprema.
Imaat aparat so kapsuli na rabota za kafe i najzdravata voda "Lauretana" koja moze da se kupi vo Evropa, se razbira na smetka na firma.
Kupuvam ovosje redovno za sitem a ne samo za mene.
Davam 13 plata i bonusi za dobro srabotena rabota, a plata ne se sekavam koga posleden pat sum isplatil na prvi, sekogas e na 30 ili 31 - vi za tekovniot mesec.
sekoj sto saka da rbaoti mu e ovozmozeno da se pokaze i dokaze, se razbira so poveke odgovornosti doagja ipovisoka plata.
Za MK tesko ke najdete negde vakvi uslovi, ako gresam popravete me ?