Автор Тема: Вработување  (Прочитано 664425 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Вработување
« Одговори #285 на: 31 Март 2013, 21:56:52 pm »
тоа веќе примени се луѓето,само имаат законска обврска да објават оглас за работа па затоа

тоа што стварно бараат се келнери и шанкери за дневница од 300та денара

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #286 на: 02 Април 2013, 14:03:20 pm »
A be zlaten Carrefour !!!! Eftino a dobro !

Дел од производите се поефтини по 2-3 денари, а дел се поскапи бајаги. Во маалското продавниче кај мене, се поефтини бадеми, грицки, суво овошје.. мешано мелено месо е 280 ден., во месара чисто ке земеш за тие пари. Кутија пелени е 70 (со зборови: седумдесет) денари повеќе него во Зегин. Јас 2 месечно пазарам ;).
Е нес-кафето беше доста поефтино, стаклена тегла од 200г = 265ден е сосема солидна сума.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #287 на: 02 Април 2013, 16:31:06 pm »

Дел од производите се поефтини по 2-3 денари, а дел се поскапи бајаги. Во маалското продавниче кај мене, се поефтини бадеми, грицки, суво овошје.. мешано мелено месо е 280 ден., во месара чисто ке земеш за тие пари. Кутија пелени е 70 (со зборови: седумдесет) денари повеќе него во Зегин. Јас 2 месечно пазарам ;).
Е нес-кафето беше доста поефтино, стаклена тегла од 200г = 265ден е сосема солидна сума.
vo sabotata Zegin zema 130 paleti Pampers zatoa ke bide poeftin od site ostanati   

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #288 на: 02 Април 2013, 17:02:03 pm »
Не сум се пофалил :)
Се вработив и ја тука - http://www.kingsarmsmotel.com/

Здавје од 5ти јуни почнувам :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #289 на: 02 Април 2013, 17:07:02 pm »

vo sabotata Zegin zema 130 paleti Pampers zatoa ke bide poeftin od site ostanati   

Откако има во понуда Памперс кутија, во Зегин се 1305ден. за број 4. Тоа што земале во саботата 130 палети е одлично пошто нема да треба да барам туку се надевам ќе има во секој дуќан :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #290 на: 02 Април 2013, 17:41:23 pm »
Не сум се пофалил :)
Се вработив и ја тука - http://www.kingsarmsmotel.com/

Здавје од 5ти јуни почнувам :)

Петка, ем бизнис ем плежр. Све најбоље !

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #291 на: 19 Април 2013, 10:50:53 am »
Имам идеа за бизнис, цел форум може да се вработи а во брзо време и да си купиме се што ни душа сака.

Прекуокенскиот транспорт станува скап и неисплатлив за габаритни производи со мала вредност.

Конкретно сакам да отворам фабрика за производство на компјутерски куќишта.

Компјутерското куќиште се состои од шасија, страници, маска и напојување.

Напојувањата ќе ги увезуваме и не се проблем, потребна ни е машина за калапење на лимаријата и машина за калапење на предната маска.

За почеток ќе ни бидат потребни  работници задложени за:

1. Дизајн
2. Асамблирање
3. Комерција
  а). Македонија
  б). Балкан
  в). ЕУ + Русија
4. Транспорт
5. Сервис
6. Кујна

Ова е само иницијала, советите, посебно машинството и дизајнирањето на машини кој можат компјутерски да се регулираат, се добродојдени. Колку тие чинат, дали може да се произведат во Македонија, каде треба да се обрати.

Репроматеријалите не се проблем. Проблем е да се направи финансиска конструкција колку би била цената на чинење на производот и дали ќе биде конкурентен на Кинезите.

Во Македонија една просечна дилерска фирма годишно продава 3 - 10 0000 куќишта, што у превод би било дека само за нашиот пазар ќе бидат потребни 100 000 куќишта, тука не ги вбројуваме рак кабинетите кој моментално идат од Турска.

Кога ќе земеме во предвид дека Македонија е на последното место според потрошувачка за компјутерски хардвер по глава на жител, само за Балканот на годишно ниво би ни биле потребни преку 10 000 000 куќишта. Заедно со Еу и Русија мислам дека може да свртиме преку 100 000 000.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Re: Вработување
« Одговори #292 на: 19 Април 2013, 11:03:41 am »
не ти е лошо ова

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #293 на: 19 Април 2013, 13:25:19 pm »
Колку чини едно просечно компјутерско куќиште, а колку ќе те чини лим на кг ?

Машините за обработка не се проблем ги има кај нас колку сакаш, се користат истите за правење на реброван лим, каналаи ... итд.

Дали за заработувачка од 2еур. од комад се исплати се тоа, кога кинезот го кошта 0.1 еур или слично ?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #294 на: 19 Април 2013, 13:53:11 pm »
Колку чини едно просечно компјутерско куќиште, а колку ќе те чини лим на кг ?

Машините за обработка не се проблем ги има кај нас колку сакаш, се користат истите за правење на реброван лим, каналаи ... итд.

Дали за заработувачка од 2еур. од комад се исплати се тоа, кога кинезот го кошта 0.1 еур или слично ?

ако куоре го лапне пола од домашниот пазар, тоа значи дека бруто ќе има околу 100.000 евра годишно. Е сеа, колку ќе остане нето - тоа е скроз друг муабет.

куоре, од кај ти се бројките за куќишта-по-дилер годишно? од памет или имаш некои тврди податоци?

и, да, ќе треба да ги штанца отприлика 150 на ден, т.е. околу 18 на саат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #295 на: 19 Април 2013, 14:46:39 pm »
@AUUU, просечно куќиште тежи окол 2.5 кг без напојување.

Влезна цена на најзастапените куќишта се движи од 750 - 900 денара. Поквалитетните веќе надминуваат 1000 ка.

Ако го земеме во предвид таргетот заработувачката од 2 евра е повеќе од одлична.

@filipv, домашниот пазар нема ни да помисли да увезе куќиште, зашто, затоа што обично се увезуваат контејнери односно 500 или 1000 парчиња зависно од големината на контејнерот. На кинезите мора да им се плати авансно што значи затварање огромна пара. Кога дилерите ќе го имаат производителот тука може да си нарачуваат колкава количина сакаат дури и може за секој дилер да се прави посебен дизајн според нивна желба.

Бројките за увезени куќишта не се од памет но не се ни 100% точни. Рачунав со одредена прогресија зависно од големината на дилерот земајќи ја мојата фирма како појдовна.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #296 на: 19 Април 2013, 14:48:15 pm »
сега ќе дојде бугар и ќе ти каже како се работи

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #297 на: 19 Април 2013, 14:52:20 pm »
Незнам дали е точно ама имам чуено муабет дека куќиштата што стигнуваат се расклопени па кај нас се склопуваат, дали Драчево ми спомнаа или така нешто. Искрено, чисто се сомневам дека некој склопени ги праќа од ****** км одалеченост. Евентуално можно е по пат да ги склопуваат ;D ;D ;D
Инаку, и мене одамна ми има текнато ова, па кога го правев муабетов го дознав горниот муабет.

Ако веќе се почнува со правење куќишта тоа треба да биде од тие што се во рангот на Termaltake ... односно куќишта со повеќе value added бидејќи со low budget незнам колку баш можеме да се споредуваме со кинезите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #298 на: 19 Април 2013, 14:57:40 pm »
Ние склопени ги увезуваме, истото може да го потврдам и за уште десетина дилери ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #299 на: 19 Април 2013, 16:37:47 pm »
Знам за точаците Собим имаше муабет дека на брод ги склапале, може да е исто со куќиштата и со многу други работи. :)