Автор Тема: Вработување  (Прочитано 661105 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Одг: Вработување
« Одговори #195 на: 28 Декември 2012, 11:22:01 am »
bravo roki samo napred  ;)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #196 на: 28 Декември 2012, 11:43:43 am »
со срека, почни да учиш германски мој совет..

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #197 на: 28 Декември 2012, 12:25:06 pm »
Да во план ми е,имам многу добра пријателка која предава во едно приватно училиште за странски јазици и ке одам на курс.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #198 на: 28 Декември 2012, 12:50:16 pm »
Фабрика си е фабрика. Со среќа и само напред.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #199 на: 28 Декември 2012, 19:37:01 pm »
Со среќа и дај боже на директорска функција да те видиме..;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #200 на: 29 Декември 2012, 14:25:26 pm »
Проблемот е во тоа што кај нас се помалку ратботни места има за среднисти и згора на тоа платите се ужасни па сите гледаат да завршат некој факултет. Владава се убацуе со знаењето е сила и моќ, упиши се на факултет и слични кампањи и оп 98% од матурантите се запишале на факултет. Јеботе па ја не знаев дека сме волку паметна држава бреее абе тоа течело мозок на сите страни. И од старт се јебе пазарот на труд. Кај мене на правен 40% ако не и јаче од студентите, се запишале затоа што појма немале што понатака у животот, па ај да се студира нешто, колку да не се седи дома, пошто нели рано е да се најде работа. Е тука е придобивката на владата, секоја година се отарасуваат од една голема работна сила со тоа што нели 98% од матурантиве се запишуваат на факултет и автоматски чим си студент не се водиш како невработен. И на крај работава кец у кец, ем се пунат универзитетиве со пари од партиципации ем невработеноста опаѓа(на хартија). Ама ај ваљда ќе се сменат некат работиве.

Kolku e ova samo tocno.
Da znaete vo periodot koga naoustav fakultet kolku sum se raspraval so moite doma na ovaa tema, zasto uste togas bese vo moda da se ide na fakultet po sekoja cena, zivci sum kinel so saati dokazuvajki se.
Milo mi e sto i nekoj drug misli isto.

E sega moe mislenje za rabotnata sila od MKD generalno,
bidejki rabotam nadvor od MKD a mnogu cesto vraboteni se i drugi makedonci slobodno mozam da kazam deka najgolemite problemi sum gi imal so nasi Makedonci i Srbi.
Po nekoja "slucajnost" samo nasite ocekuvaat deka preku vrski, t.e. preku mene bidejki sme od ista zemja, ke mozat da dobijat promocija, pa koga istoto ne se slucuva vednas se zalat i zborat se i seshto.

Jas neznam dali si mislat deka cel svet raboti na ist princip kako kaj nas vo MKD ili sto e drugata pricina, samo znam deka pogotovo prv pat koga doagaat im e premnogu tesko da se priviknat.
Normalno, sekoja cest na iskluchoci, sekogas postojat takvi.

Overall kako nacija mislam deka sme dosta pogresno vospituvani uste kako mali vo stilot " sto dobra rabota imam, ne e tesko samo sedam po cel den nisto ne rabotam", dali e toa poradi komunistickite koreni na ovaa drzava ili ne neznam.

Naseto opstestvo uste dolgo vreme ke treba da se prilagodi na praviot kapitalisam kade vo privatniot sektor ne vazi vrabotuvanje so vrski, tuku so preporaki od prethodno rabotno mesto ili so preporaka od fakultet.
Steta e zasto vo globala mislam deka lugeto kaj nas se intelegentni i rabotosposobni i sprema mnogu nacii i "goodlooking" samo dzabe koga vospituvanjeto od start e pogresno, pa skoro sekoj vo prvite momenti od svojata rabotna kariera dozivuva "shok" od workloadot sto e potreben za da se zavrsi eden raboten den.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #201 на: 23 Јануари 2013, 16:38:04 pm »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #202 на: 26 Јануари 2013, 23:55:40 pm »
Нудам работа за амбициозни луѓе со можност за убава дополнителна заработка (значи може и луѓе кои се веќе во работен однос, а сакаат да заработат и нешто плус) . Работата е хонорарна и не е потребно работно искуство туку си има обука. Кој сака подетални информации нека пише ПП.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #203 на: 27 Јануари 2013, 01:35:35 am »
Подобро би било да напишеш тука, бидејки ке добиеш еден куп ПП :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #204 на: 27 Јануари 2013, 02:01:03 am »
Долго е затоа така, не ми е проблем. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #205 на: 27 Јануари 2013, 02:09:02 am »
Пушти и кај мене пп сакам да видам што нудиш :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #206 на: 27 Јануари 2013, 03:04:22 am »
Дај и ја барам нешо.. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!