Автор Тема: Вработување  (Прочитано 704320 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9331
Одг: Вработување
« Одговори #225 на: 03 Февруари 2013, 16:57:44 pm »
Samo obuka ne e dovolno da ubedish nekoj :) kako i da e mnogu dobra a i besplatna prilika za nekoj da pocne neshto pa da vidi kako ke se snajde..

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #226 на: 03 Февруари 2013, 17:34:39 pm »
Потребна е ХАРИЗМА :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3124
  • Слобода или смрт
« Одговори #227 на: 03 Февруари 2013, 18:27:40 pm »
Има еден ваков со “харизма“ и често во еден од рестораните каде најчесто ручам можеш да го видиш со разни луѓе како ги убедува. Искрено јас ако веќе давам толку пари за некакви услуги истите би требало да бидат завршени во канцеларија со вработено лице и договор заверен кај нотар. Ваквото договарање изгледа на подведување при проституција и нималку не е доверливо. харизмата на страна туку не така се дава некому 3000 евра колку што се споменува во пораката. Во македонија никако не се дава 3000 евра бар не оние што јас ги знам иако во фамилија имам универзитатски професор, доктор, и човек со добро разработен приватен бизнис.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #228 на: 03 Февруари 2013, 20:20:18 pm »
абе ти нема да ги дадеш на харизмата, си има тоа систем како функционира...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #229 на: 03 Февруари 2013, 22:26:38 pm »
Случајно да не се работи за :

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #230 на: 03 Февруари 2013, 22:31:19 pm »
Ракун, не е лајонес ;D Бев на презентација пред година-две за ова :D  Профункционираа ли картичкиве или слабо ?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #231 на: 03 Февруари 2013, 22:33:34 pm »
Профункционираа - секојдневно ја користам, на мое огромно задоволство. Плус, можам да ја користам на се повеќе локации низ државава..

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #232 на: 03 Февруари 2013, 22:34:30 pm »
Бев и јас, другарчина почнаа ама не се имат пофалено некако, а низ град гледам на повеќе места дека можи да се користи лајонес.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3053
« Одговори #233 на: 03 Февруари 2013, 22:36:32 pm »
Не е за Лајонес, ќе ти пуштам порака за што е... И јас имам картичка Лајонес, убаво функционира...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #234 на: 04 Февруари 2013, 15:31:39 pm »
a шо е финтата со Лајонес? каков cash back?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3053
« Одговори #235 на: 04 Февруари 2013, 15:34:17 pm »
При секое купување на местата каде што имаат Лајонес, 1 или 2% од целата сметка ти се враќа назад на акаунтот и кога ќе направиш минимум 650 ден. од тие вратени пари, си ги вадиш и си ги трошиш... Уствари ти доаѓа како цело време да имаш попуст.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #236 на: 04 Февруари 2013, 15:35:34 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #237 на: 04 Февруари 2013, 15:42:37 pm »
Пишале пред мене, ама ај да не биде бадијала куцањево.  ;D

Ако одлучиш да се замараш повеќе со lyoness може убава сума да си зимаш месечно.

На кратко, со картицата која ја зимаш, купуваш во продавници кои имаат знак lyoness и ти се враќа одредена сума на пари (незнам точно како идеше, одамна ми објаснуваа и не ми се замараше). И сеа каниш пријатели и ги пријавуваш ти во lyoness па и они што трошат, некој процент ти иде на тебе... Па после имаше нешто се формира као стебло од пријатели па мислам дека собираш и од пријатели на пријателите, ама треба да се троши доста и да си завлезен во таа работа. Не ми се замараше со тоа па затоа и не влегов, а има луѓе што зимаат од тоа по 500+ евра месечно.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3050
« Одговори #238 на: 04 Февруари 2013, 15:43:26 pm »
Ај ако може и мене ПП за работата што се нуди.Фала

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #239 на: 04 Февруари 2013, 18:01:29 pm »
Пишале пред мене, ама ај да не биде бадијала куцањево.  ;D

Ако одлучиш да се замараш повеќе со lyoness може убава сума да си зимаш месечно.

На кратко, со картицата која ја зимаш, купуваш во продавници кои имаат знак lyoness и ти се враќа одредена сума на пари (незнам точно како идеше, одамна ми објаснуваа и не ми се замараше). И сеа каниш пријатели и ги пријавуваш ти во lyoness па и они што трошат, некој процент ти иде на тебе... Па после имаше нешто се формира као стебло од пријатели па мислам дека собираш и од пријатели на пријателите, ама треба да се троши доста и да си завлезен во таа работа. Не ми се замараше со тоа па затоа и не влегов, а има луѓе што зимаат од тоа по 500+ евра месечно.

Имам слушнато слично нешто, пирамидно штедење.
Викаш луѓе кои даваат пари за влез, па они да викаат сите добиваат по нешто...............
Ама доста заглавиле така тури му к*рот.