Автор Тема: Вработување  (Прочитано 566380 пати)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5666
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Вработување
« Одговори #5145 на: 01 Октомври 2024, 15:18:46 pm »
Па да не претерам имам над 10 саати слободни на ден. Имам познавање од електроника, осигурување, јазици. Пример?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #5146 на: 01 Октомври 2024, 15:26:12 pm »
a покрај тоа знаеш лимарија, дијагностика, чип тјуниг, авто-електрика, набавка и дистрибуција на резервни делови, електрика на кров на 40 степени, вулканизерство, тишлерај итн.

имаш можност за 2.000еур плата тука, само треба да се организираш

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5666
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #5147 на: 01 Октомври 2024, 15:35:13 pm »
Уште плочки не сум пробал да редам, а ќе имам можност на пролет ;D
Upwork ја дупи работата, индиец ти прави мапа егр и дпф офф плус стејџ 1 за 20€, па ти губи неколку часа за тоа.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 322
  • The best or nothing.
« Одговори #5148 на: 01 Октомври 2024, 16:14:51 pm »
1 милијарда се индијците. Сва среќа, кинезите не се толку по англискиот јазик, е тек тогаш ќе биде и мапа и егр за 5 евра.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #5149 на: 01 Октомври 2024, 17:00:00 pm »
Па да не претерам имам над 10 саати слободни на ден. Имам познавање од електроника, осигурување, јазици. Пример?

Пробај со Виртуелен Асистент, Продажба (Одлична можност за напредок ако ти сече кликерот), Поддршка за корисници. Ова индијците го ебат пазарот е мит. Ретко се наоѓа лик од Индија, Пакистан, Виетнам па и Филипини, на кои можеш да се ослониш за long term project, зборам од искуство. Компанијата во која работам е Американска, ама има 90% вработени од Балкан, пред се Македонија, Бугарија, Косово, Србија, Црна Гора и Албанија, зашто знаат дека генерално на Балканци можеш многу повеќе да се ослониш, отколку на Индијци. Претходно имаа 13 обиди да ангажираат луѓе од таму, и се заврши неуспешно, па се свртеа кон Балкан.

Ако Англискиот ти е добар, лесно ке се снајдеш на работа. Ке ти биде потешко дур да го набилдаш профилот, ама потоа е далеку полесно. Во продажба, искуството ке можеш дебело да го наплатиш по неколку години. Последното интервју на кое бев поканет да аплицирам за позиција, беше за E-Commerce Sales Manager, за компанија која има неколку продавници за цвеќиња во Амстердам, и преговарав за плата од 40$ на час. Не ја добив работата само заради тоа што сопственикот бараше некој кој ке може 100% да се посвети на таа работа, додека јас барав да можам да работам само во одреден дел од денот, затоа што не ми се оставаше главната работа, за да не се случи со новата работа ликот да се предомисли по 2-3 месеци, а ваму имаш оставено стабилна работа.

Еве ти го линкот до стариот оглас. - https://www.upwork.com/jobs/~0156334ed40e482ea5

Така да, има луѓе што се спремни да платат за квалитетен работник, и некој на кој може да се ослонат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #5150 на: 01 Октомври 2024, 17:48:01 pm »
за дипломисан саобраќаец се наоѓа нешто ?

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5827
« Одговори #5151 на: 01 Октомври 2024, 18:22:26 pm »
Има,да го држеш палката 😂😁

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #5152 на: 01 Октомври 2024, 18:30:09 pm »
Za palki drzenje ne ti trebit mnogu shkolo, drug talent si barat. :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
« Одговори #5153 на: 01 Ноември 2024, 21:18:09 pm »
Microsoft Azure работи некој, мислам како примарна работа ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #5154 на: 02 Ноември 2024, 00:13:26 am »
Microsoft Azure работи некој, мислам како примарна работа ?

Широк поим е то :) што поконкретно?

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
« Одговори #5155 на: 04 Ноември 2024, 17:39:52 pm »
@Carpathian Lord Ништо, чисто онака да прашам :D, Се пишав активен барател во трудот, се пријавив на дотичниот курс, ако добро  видов во поените додека траеше преелиминарниот тест ќе да го положив.
Мислев дека е за ултра почетници курсот, пошо кој со понапредно знаење на тематиката би бил без работа и да бара курс преку ТруДо !?, Ама не ќе да се спрема модулите што ги имаат наведено, што видов одпосле. Овој АZ104 е малце понапреден, пред него е основа AZ900 ама не е спомнат уопште.

Име на курс   Број на часови
AZ800 - Administering Windows Server Hybrid Core Infrastructure   32
АZ801 - Configuring Windows Server Hybrid Advanced Services   32
AZ-104: Microsoft Azure Administrator   32
Работа на реален проект   18
Планирање и развој на кариера   9
CertNexus Generative AI   8
Полагање на официјален испит AZ-104: Microsoft Azure Administrator   

Почнав пред неколку дена на MIcrosoft learning paths, самиот да учам Azure fundamentals патеки/модули што се за полагање на тој АZ900 сертификатот, засега малку напето на моменти дека ново ама океј оди, при крај сум со целото. Ако имам време пред да се јават за настава( ако сум избран и се јават), ќе го исчитам извежбам практично тоа што има уште еден пат, не би го полагал и да сум спремен засега, ваљда ќе имам некоја основа за да го пратам курсот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html