Автор Тема: Вработување  (Прочитано 664324 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Одг: Вработување
« Одговори #4650 на: 05 Февруари 2024, 00:17:38 am »
Дали некој има повеќе инфо за Нелт-Унапредувач на продажба? Дали дават службна кола, телефон, колку е почетна плата, работно време, можност за напредок и слично..?
Zenami e vo Nelt
Imaat sluzbena kola,telefon,tablet. Se raboti od 8 do 4 koj reon ili marketi ti gi dadat. Od godinava im rekoa sekoj vikend e sloboden pred toa rabotea po edna sabota vo mesecot koja bese platena. Plata mislam 28-30k zavisi staz valjda i ako fatis bonus mesecot mislam deka 100ce davaat. Ima i k15 a pred nova godina dosta gi nagradija sto vauceri sto drugi raboti.
Pred toa bese vo Montenegro i vika Nelt e bog i sesirdzija za razlika so gostivarcite vo pozitiva normalno.
Истово од збор до збор баш денес ми го раскажа познаник, случајно го сретнав. И вика бонусот од 100 еур лесно се фаќал, така да 36.000 искача месечно. Работата ако ти е завршена никој не ти прави проблем и да застанеш преку ден, завршиш некоја работа...

Отсутен bibukomar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #4651 на: 05 Февруари 2024, 00:25:03 am »
Fala za infoto, prasav za plata poso imam drugar na drugar sto raboti/rabotese vo skopska pivara, mislam reon skopje- ista rabota mrcendajzing, i spored negovi kazuvanja plata cesto nad 40-45k so site drugi beneficii(kola, gorivo, telefon..)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4652 на: 05 Февруари 2024, 00:38:55 am »
Fala za infoto, prasav za plata poso imam drugar na drugar sto raboti/rabotese vo skopska pivara, mislam reon skopje- ista rabota mrcendajzing, i spored negovi kazuvanja plata cesto nad 40-45k so site drugi beneficii(kola, gorivo, telefon..)
sega za pivara ili za Nelt prasuvas sto izmesa brzinive?
Dodeka se iseluva narod od ovaa vukojebina nas sto sme tuka najvekje ni odgovara radi plata. Nema dovolno rabotnici taka da ovie sto se tuka za da gi zadrzat im nudat ponormalni plati.

Отсутен bibukomar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #4653 на: 05 Февруари 2024, 00:56:30 am »
Za nelt prvo prasav, ama ja spomnav pivara cisto onaka sporedba da napravam.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #4654 на: 05 Февруари 2024, 08:24:11 am »
Дали некој има повеќе инфо за Нелт-Унапредувач на продажба? Дали дават службна кола, телефон, колку е почетна плата, работно време, можност за напредок и слично..?
Zenami e vo Nelt
Imaat sluzbena kola,telefon,tablet. Se raboti od 8 do 4 koj reon ili marketi ti gi dadat. Od godinava im rekoa sekoj vikend e sloboden pred toa rabotea po edna sabota vo mesecot koja bese platena. Plata mislam 28-30k zavisi staz valjda i ako fatis bonus mesecot mislam deka 100ce davaat. Ima i k15 a pred nova godina dosta gi nagradija sto vauceri sto drugi raboti.
Pred toa bese vo Montenegro i vika Nelt e bog i sesirdzija za razlika so gostivarcite vo pozitiva normalno.
Плата 30 000
5работни дена x 8h = 40раб сати
25 дена x 8 = 200 раб сати
200 раб сати x 1h/150 ден =30 000
1 работен час изнесува 150 ден ,(2ипол евра раб час)

200 раб часи за месец дена во северџистан изнесува 500 еур

Орден треба да се додели на луѓето како преживеат со примањата и економијата во северџистан.

Толку е платата, за обичен човек со средно. (Во друга фирма/фабрика) 35-40к денари.
Никогаш не вели никогаш.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5207
« Одговори #4655 на: 05 Февруари 2024, 08:29:22 am »
Mn mali brojkive, ocekuvav 50% povisoki da se

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #4656 на: 05 Февруари 2024, 08:55:09 am »
Во ван хол даваат по 50.000 на автолакери.

Има добро платена работа, само треба да се има и занает.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
« Одговори #4657 на: 05 Февруари 2024, 09:15:32 am »

Само не-паметен човек, занаетчија, ќе работи во фабрика, користејќи го својот занает.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4658 на: 05 Февруари 2024, 09:30:15 am »

Само не-паметен човек, занаетчија, ќе работи во фабрика, користејќи го својот занает.
Зошто веднаш етикета?

Постојат еден куп причини зошто некој би работел во фабрика, впрочем, некој мора да ја работи занаетчиската работа и во фабрика, или да туриме шанкери на нивно место и да плачеме поради немање квалитет на производот.

Од друга страна не може сите да бидат газди/фирма/дуќан (сосема е друг муабетот за на црно).

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4659 на: 05 Февруари 2024, 09:45:02 am »
site rabotat posle na crno
a najubo e da go krenat sovijalnoto i celo vreme da si na crno ko vo germanija\

Отсутен bear

• Редовен
« Одговори #4660 на: 05 Февруари 2024, 10:00:45 am »

Зошто веднаш етикета?

Постојат еден куп причини зошто некој би работел во фабрика, впрочем, некој мора да ја работи занаетчиската работа и во фабрика, или да туриме шанкери на нивно место и да плачеме поради немање квалитет на производот.

Од друга страна не може сите да бидат газди/фирма/дуќан (сосема е друг муабетот за на црно).

Затоа што луѓе кои не можат да се свои газди, одат кај други фарбари, кои имаат комори и таму работат. Вака фабриките, ќе обучат луѓе, плус работникот ќе шљака дома приватно, ќе научи, и ќе си отиде. Сличен проблем имаше и Порше, ќе обучат сервисери, ќе стекнат малку искуство, и си одат, си отвараат приватен сервис. Кое е решението на овој проблем, искрено, не знам
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4661 на: 05 Февруари 2024, 10:15:52 am »
Ако се пристојни платите, нема зошто да си отидува. Превоз, си уживаш на телефон дур те возат натаму и наваму, јадење не се замараш. Си доаѓаш си ја работиш работата што треба да ја сработиш. Не се замараш за работата на другиот, си има надзор за сите проблеми.

Многу ми ја пофалиле работата. Не знам лично, ама добри зборови сум чул. Башка и платите биле многу коректни. И најважно од се замарањето ти е минимално со глупости, а си исполнет зошто actually работиш нешто што ти се бендисува и е психички исполнително (производот го гледаш пред очи).

Многу далеку од оние злоупотребни дејности со минимални плати и малтретирање.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #4662 на: 05 Февруари 2024, 10:48:30 am »
Кое е решението на овој проблем, искрено, не знам

Решението е плата. Просто е. Званичните сервиси одлично заработуваат, но не им се откажува од заработката за да ги мотивираат подобро вработените. И така ги губат.
А тие се носители на работата.
Ејџ Ар за циркус, наместо за детекција на проблеми и превенција на напуштање.

Отсутен bear

• Редовен
« Одговори #4663 на: 05 Февруари 2024, 13:24:51 pm »
Ако се пристојни платите, нема зошто да си отидува. Превоз, си уживаш на телефон дур те возат натаму и наваму, јадење не се замараш. Си доаѓаш си ја работиш работата што треба да ја сработиш. Не се замараш за работата на другиот, си има надзор за сите проблеми.

Многу ми ја пофалиле работата. Не знам лично, ама добри зборови сум чул. Башка и платите биле многу коректни. И најважно од се замарањето ти е минимално со глупости, а си исполнет зошто actually работиш нешто што ти се бендисува и е психички исполнително (производот го гледаш пред очи).

Се чита дека не си работел во фабрика/ки.
Притисоци, не реални таргети, не комплетен тим односно стално некој фали, па покривај колку можеш. Кодошење, лижење кај шефовите или лидерите, па 15мин пауза за ручек, а од работна позиција до кантита имаш 5 мин пешачење.
И на крај, ејч-ар, или кадрово. 90% луѓе без осет за човечки ресурси, ни квалификации за таа позиција.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4664 на: 05 Февруари 2024, 13:42:40 pm »

Се чита дека не си работел во фабрика/ки.
Притисоци, не реални таргети, не комплетен тим односно стално некој фали, па покривај колку можеш. Кодошење, лижење кај шефовите или лидерите, па 15мин пауза за ручек, а од работна позиција до кантита имаш 5 мин пешачење.
И на крај, ејч-ар, или кадрово. 90% луѓе без осет за човечки ресурси, ни квалификации за таа позиција.
Апсолутно, не сум. Само така ми кажаа, и знам неколку што сакаа да се префрлат. Затоа и не велам „фабрика“ него конкретно ВанХол. За таму сум чул фини работи.