Автор Тема: Вработување  (Прочитано 739633 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55196
  • Махер
Одг: Вработување
« Одговори #4275 на: 02 Март 2023, 15:40:12 pm »
И башка платата е пишана. Што е најбитното. Секоја чест.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4024
« Одговори #4276 на: 02 Март 2023, 15:53:01 pm »
За 27000 може од понеделник до среда само 22

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6208
« Одговори #4277 на: 02 Март 2023, 15:54:54 pm »
Битола дали 20 ќе земиш за оваа работа, 27+ Кормберг на линија 3 смени

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3898
« Одговори #4278 на: 02 Март 2023, 16:10:53 pm »
Epa od so dali 20 ke zemes zatoa pola mk mu ja zbrisa stranstvo, a konkretno bt od vtor najgolem grad vo mk stana edno pogolemko selo 😁

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4279 на: 02 Март 2023, 16:29:50 pm »
si pisale lugeto 27.000 ako e nekoj pojak majstor ke si kaze sto se znae i za toa kolku pari bara, sigurno ke mu dadat poveke... ama denes sekoj asljak sto znae nesto da rasturi se umislue deka e majstor e problemot

na ponudi za rabota cim nekoj skoka za plata bez da se objasni sto se tocno znae, ... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30462
    • CARclub.mk
« Одговори #4280 на: 02 Март 2023, 16:58:01 pm »
И башка платата е пишана. Што е најбитното. Секоја чест.

Ни тоа не е толку битно. Тоа се дознава на прв телефонски разговор или прво интервју.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6815
« Одговори #4281 на: 02 Март 2023, 17:04:45 pm »
Не ја разбирам потребата веднаш да се исхејта.

Искрено, не ги ни знам пазарните услови, ниту па дали платата е мала или голема, не навлегувам во тоа. Си пишува дека има простор за договор и има простор за напредување. Како и све друго, и платата е работа на договор, односно ова е првична понуда на работодавачот, тој што бара работа ќе даде свој одговор на таа понуда, па ќе почнат преговори. Вакво хејтање у старт никогаш не ми било јасно.

Па, има неколку причини.

Првата е таа што со 27.000,00 денес тоалет тешко се купува, не па да се живее. На потрошувачка кошничка од 57.000,00, со оваа плата, жена ми треба да заработува 30.000,00, односно повеќе од мене. Ќе се обесам. И тоа за да преживееме, исклучиво.

Втората е таа што се работи за тешка работа и захтевна работа, која бара одредена стручност, познавање и работни навики, а према тоа платата е несоодветна.

Третата е работното време - нема да биде тоа. Ќе испадне тура во петок во 15.45 - тикви шо ќе си оди мајсторов ако не го завршил камионот - ќе го оспособи, па ќе си оди, јер за тура нашиве газди со камиони газ даваат. Плус има сабота, така да...

Четвртата е "напредокот". Сигурно нема да "напредува" платата на работникот како што "напредуваат" цените и инфлацијата. Знаеме како "се напредува" кај нас.

Петто - на оваа економска ситуација, на овие услови, на овој недостаток на работна сила од шо сите "запалија" нанекаде, да понудиш почетна плата испод просечна, или бар со тројка напред, е срамота, поготово за работа од овој тип.

Нека им е со среќа, ќе бараат пак за месец-два.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4024
« Одговори #4282 на: 02 Март 2023, 17:11:28 pm »
Шесто :никогаш нема да најдат за оваа "плата"

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #4283 на: 02 Март 2023, 17:13:38 pm »
Здрав механик, добар, на оваа плата ќе се изнасмее слатко...

Може ќе најдат некој што ќе се учи сега, ќе испозаебе неколку камиони, ќе направи штета питај-курац-колко и ќе го избркаат пред сам да си оди, па ќе бараат пак.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6208
« Одговори #4284 на: 02 Март 2023, 17:21:12 pm »
Еми сеа, за да станиш мајстор треба да почниш од негде,  сигурно и овде знаат дека така е работата,  вероватно ќе си рабооткаш шо ќе ти речат. Шо знаење почетно ти треба за отшрафи заштрафи/и физикус извај декла,  турбина кардан итн. Другото ако си отракан во умот ќе гледаш и ќе крадиш занает од мајсторите.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #4285 на: 02 Март 2023, 17:25:15 pm »
Па кога веќе "хејтате", кажете колку е плата во тој сектор.
Не колку треба да биде, туку колку е.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3818
« Одговори #4286 на: 02 Март 2023, 17:27:37 pm »
Прво не ни знаете што треба да се работи, механика на тешки товарни возила опфаќа многу. Може им треба човек само кочници да менува и слично.
Одма да се рипало, ццц.

Еве на пример треба да примам кај мене во фирма машински инженер, небитно со или без работно искуство, за тоа што го работиме ретко кој има искуство, 1 во 1М.
По вас колку плата треба почетна да му дадам?

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 910
« Одговори #4287 на: 02 Март 2023, 17:31:57 pm »
Прво не ни знаете што треба да се работи, механика на тешки товарни возила опфаќа многу. Може им треба човек само кочници да менува и слично.
Одма да се рипало, ццц.

Еве на пример треба да примам кај мене во фирма машински инженер, небитно со или без работно искуство, за тоа што го работиме ретко кој има искуство, 1 во 1М.
zavisi koja oblast. ako go biva,daj mu fiksna plata i % od zarabotka. ako e mrza,ke se otkaze
kaj angjusev pocetna plata 30k, a tekovna 30k i nesto plus,za masinski inzener nabavki. seriozno misli deka nekoj ke prifati toa so poveke od 5 god iskustvo? samo izlezen od fax ke prifati. nelogicno e gazdata da zarabotuva 100 pati poveke plata od toa tebe sto ti dava,odnosno ti da mu nosis ogromni sumi a tebe da ti dava podprosecna plata,a odgovornost da imas ko da zimas 5k eur

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #4288 на: 02 Март 2023, 17:32:58 pm »
Одма да се рипало, ццц.

Најмалку просечна, или бар со тројка напред ако не.

Нели стандард ќе кревавме?

@Deni дали се слушаме?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55196
  • Махер
« Одговори #4289 на: 02 Март 2023, 17:45:53 pm »
Така е, и верувам дека ако се чујат ќе е надпросечна, иако не ја знам ни познавам фирмата.