Автор Тема: Вработување  (Прочитано 661965 пати)

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Вработување
« Одговори #3795 на: 09 Јули 2019, 14:33:43 pm »
Немаме албанци, турци, роми и жени на форумов, сите пораки беа избришани, да не си давате лажни надежи, законски го пуштија огласот, луѓето се веќе вработени.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3796 на: 09 Јули 2019, 15:04:29 pm »
Огласот е за сите само не за македонците и тоа нагласено. Поздрав кумуњарчиња, семчето да ви се сотре.
За доста работи си во прво, ама ставот дека апокалипсата во Македонија пристигна пред две години, а пред тоа течеше мед и млеко ти е без врска.

Тоа дека е новина вработување по рамковен и дека таа мода е воведена од твоите омилени за пцуење, комуњарчињата, мало морген. Или ептен ти е интересно да ги пцујаш и заебаваш, или пак ептен си попуштил со мозокот :)

Пред некоја година (не беше на власт комуњатрата тогаш, зборувам за времето кога Госпо по земи шеташе... ама го согазија на пешачки), работата ми беше таква динамична и на мое незадоволство понекогаш требаше да се бафтам по некои државни агенции, министерства дрн дрн...

Каде и да појдев, на пример во лифт, некои костумосани, дуздисани... и латиница цепат. По канцеларии латиница и кирилица, мешано. Еден пример во генералштаб на АРМ на пријавница ми викаат: мирдита. Ми остана во сеќавање тоа затоа што го коментирав и тогаш како сега. Костумосани, дотерани, администрација, по рамковен ко шо си носи редот. Латиница, како што си носи редот. Се насмеав еднаш од една агенција излегувам и во умот си велам:
- Брееееј сите овие ги вработиле бе, браос... еден костумосан не слушнав на наше да ме отпоздрави...
Излегувм од зградата и слушам:
- Добре бе да го ебам, кај да одам, каде?! Не гледаш коли и од таму и од таму?! Не ќе летам! - се расправаа еден таксист и еден со скутер, дистрибутер на пици.

Добро е, си викам, имало и од нашите вработено наоколу...

Значи да повторам, ако се заебаваш и ти е интересно да ги дриблаш комуњарчината (ко мене што ми е интересно да дриблам било кој, од било која партија, пошто не ме вработија ни едните ни другите... не дека побарав да ме вработат, ама тие треба да си знат, Ипкисија Мескоса, д уан ен онли, мора да биди вработен од моменталната власт, увек!), тогаш убаа работа прајш. А ако навистина си мислиш дека, како што спомнав погоре, медот и млекото секна пред две години и само во тие две години се случија лоши работи за Македонија, тогаш подистргај го глафчето од некој газ, земи воздух малце ;D

Исти курац е и комуњар и вмроец. Битно е да се фати местенце во државно. Ако се фати, баце сѐ е како што треба, кој сака нека е на власт и кој сака нека кради.
КУмуЊарАтА ќе беше поразлична од вмровците, ќе немаше вакви работи, ќе ги ставеше криминалците во затвор, парите ќе ги вратеа на граѓаните, ќе испуштеа све што не оди на работа а е на платен список, немаше да полнат уште администрација итн.... Затоа сега кУмуЊарАтА заслужува акање по керамиди и не заслужува да се споредува или да се релативизираат работите со вмро зашто они се декларираа како друг сосема спротивен модел од нив.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #3797 на: 09 Јули 2019, 15:32:06 pm »
Проблемот е во тоа што многу поверуваа во тоа. Поверуваа во предизборни ветувања на политичари, по не знам кој пат. Не дека и јас некогаш не сум се нашол измамен за момент и не сум си рекол самиот:
- Ете, ќе тргни работата од некаде...

Ама само за момент :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #3798 на: 09 Јули 2019, 15:53:31 pm »
Ако има некој за у ИТ фирма, за у сервис за компјутери нека пише.

Според ова погоре од Ипкис платата не  е конкурентна, не е ни солидна, ама условите се одлични.

Ако имате некој предложете слободно.

Пракса студентска давате? :)
Why not. Нека пише слободно.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #3799 на: 09 Јули 2019, 15:55:34 pm »
Проблемот е во тоа што многу поверуваа во тоа. Поверуваа во предизборни ветувања на политичари, по не знам кој пат. Не дека и јас некогаш не сум се нашол измамен за момент и не сум си рекол самиот:
- Ете, ќе тргни работата од некаде...

Ама само за момент :)

Не веруваат луѓето, се надеваат дека може ќе им се посреќи еднаш.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3800 на: 12 Септември 2019, 16:52:55 pm »

« Последно менување: 12 Септември 2019, 16:58:04 pm Kimi R »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #3801 на: 24 Октомври 2019, 12:12:28 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3802 на: 24 Октомври 2019, 12:35:32 pm »
Dog friendly office... Niiice!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #3803 на: 25 Ноември 2019, 11:26:59 am »
Дечки моментално имаме потреба од работна сила во фабрика за производство на мебел, па ако има некој заинтересиран нека се јави на 076/315-883 до 16 часот за подетални информации.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3804 на: 25 Ноември 2019, 23:35:35 pm »
Еовака интересно нешто, за пристоен живот, доколку ти остане време у истиот: https://zmc.fledgehr.com/jobs/61?fbclid=IwAR0SuL_fBPw875IhtfQc2pyAU15jKCyO9ScKEjOlrH0SmjG0gCFFvJYFMJM

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3805 на: 26 Ноември 2019, 09:41:56 am »
Ахахахаха. Да беше друга фирма да поверував вака многу добар виц пишале на нетов

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3806 на: 26 Ноември 2019, 10:29:27 am »
Ахахахаха. Да беше друга фирма да поверував вака многу добар виц пишале на нетов

Оти бе? Не ги бива? Не плаќаат?

Да не им имаш правено финанскиска ревизија и на овие?   :) :) :) :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #3807 на: 05 Декември 2019, 09:41:45 am »

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3808 на: 05 Декември 2019, 10:50:38 am »

Ние сме лидери во регионот, а и малце пошироко.

Многу добро склопено, за жал кај нас намалување на процентот на невработеност е правопропорционален со иселувањето на работноспособни луѓе од државата (а верувам и кај другте држави од регионот).

Страшно е ова:

Реална слика на што личеше Босна по војната и колку успеаа да ја уништат, прекрасен народ наеба ни крив ни должен....

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3809 на: 05 Декември 2019, 10:58:24 am »
Далеку е дека намалувањето на невработеноста е правопорпорцинално со иселувањето. И тоа има улога секако ама да не вадиме бројки од ракав. Ако во Хрватска има големо иселување, какво ќе беше ако не беше во ЕУ? Уште поголемо. Но со тек на време и кај нив платите веќе растат и луѓето полека ќе се враќаат, но секако ќе има миграција постојано.