Огласот е за сите само не за македонците и тоа нагласено. Поздрав кумуњарчиња, семчето да ви се сотре.
За доста работи си во прво, ама ставот дека апокалипсата во Македонија пристигна пред две години, а пред тоа течеше мед и млеко ти е без врска.
Тоа дека е новина вработување по рамковен и дека таа мода е воведена од твоите омилени за пцуење, комуњарчињата, мало морген. Или ептен ти е интересно да ги пцујаш и заебаваш, или пак ептен си попуштил со мозокот

Пред некоја година (не беше на власт комуњатрата тогаш, зборувам за времето кога Госпо по земи шеташе... ама го согазија на пешачки), работата ми беше таква динамична и на мое незадоволство понекогаш требаше да се бафтам по некои државни агенции, министерства дрн дрн...
Каде и да појдев, на пример во лифт, некои костумосани, дуздисани... и латиница цепат. По канцеларии латиница и кирилица, мешано. Еден пример во генералштаб на АРМ на пријавница ми викаат: мирдита. Ми остана во сеќавање тоа затоа што го коментирав и тогаш како сега. Костумосани, дотерани, администрација, по рамковен ко шо си носи редот. Латиница, како што си носи редот. Се насмеав еднаш од една агенција излегувам и во умот си велам:
- Брееееј сите овие ги вработиле бе, браос... еден костумосан не слушнав на наше да ме отпоздрави...
Излегувм од зградата и слушам:
- Добре бе да го ебам, кај да одам, каде?! Не гледаш коли и од таму и од таму?! Не ќе летам! - се расправаа еден таксист и еден со скутер, дистрибутер на пици.
Добро е, си викам, имало и од нашите вработено наоколу...
Значи да повторам, ако се заебаваш и ти е интересно да ги дриблаш комуњарчината (ко мене што ми е интересно да дриблам било кој, од било која партија, пошто не ме вработија ни едните ни другите... не дека побарав да ме вработат, ама тие треба да си знат, Ипкисија Мескоса, д уан ен онли, мора да биди вработен од моменталната власт, увек!), тогаш убаа работа прајш. А ако навистина си мислиш дека, како што спомнав погоре, медот и млекото секна пред две години и само во тие две години се случија лоши работи за Македонија, тогаш подистргај го глафчето од некој газ, земи воздух малце

Исти курац е и комуњар и вмроец. Битно е да се фати местенце во државно. Ако се фати, баце сѐ е како што треба, кој сака нека е на власт и кој сака нека кради.