За празнични да лапаме ваљда.
Абе види, мене некој да ми речит да работа поќе од 40 дена неделно, ја прв ќе се збуна, оти ќе ми трпит приватната работа, исто и да сме на посао секој ден од 7-15, сабота и недела слободни, рестото ќе го користиме за друга работа, таков животот дојде, не дека некој не сака со 40 часа неделно да може да ги подмири сите трошоци, та ко ќе се врати дома да се позеза со деците, да се видит со другоари, да си прошетат со швалерката жената, ама ко ќе дојт датим за рата ми велат дај 100-200-300 евра, не ги ионтересира што сакам јас од животот или како сум го поминал времето, ко ќе појда в аптека само за млеко и пелени ми вели дај пеесче, не го занима дали сум шетал за викенд или сум рмбал.
Порано сите возеле стојадини, немало абс, есп, инџектори ова она, тв-ата биле по 60 кг со цефки, немало смрт тв, лед тв, плазма тв, вакво тв онакво тв, ваква претплата онаква претплата, бензинот бил 20 денари, не 80 ....
Секој леда да се прилагоди/смнајде во дадена ситуација, кој како знае и умее. Не дека некому не му се шета, не му се излага да глави по дискотеки до 5 сабајле, не му се ојт на море итн итн...