Дени ако Виндоус ти е спор пробај Линукс.
Па тоа викам. Линуксот подобро ми работи, ама ми е комплетно непрактичен за скоро све. Команди глупости - јузер експириенс 0. Да се плеткам треба. И најбитно од све Фотошоп нема за Линукс. А соодветни замени не доаѓаат ни во најмал предвид, зошто не ми служи за курташак туку за сериозна работа.
Значи линуЏ отпаѓа за генерална употреба. Треба дуал-бут пак или со Њиндоус или со Мек.
И плус крајно ме нервира моментот на Минт што треба да инсталирам драјвери за Ваерлес на лаптопов. Мислам у кој век живееме да треба драјвер... Алооо. Каде со тој муабет. И тоа ај да е некој друг драјвер, ќе го симнеш. За ова треба да се плеткам со кабел до рутерот, дрн-дрн. Глупости. А многу ми се свиѓаше што е бутабл од ЦД и си ги користев постарите верзии.
И плус дур инсталираш линукс ќе се преонадиш. Вакви партиции, такви партиции... Па ја усрало МБР... Такви моменти не ми требаат во животов. И тоа рачунај како инжињер зборам. А тек некој нормален економист, да ти се плетка со конзоли? Боже сачувај.
Јас све ова добронамерно, ги разбирам предностите, ама неможем да ги пребродам масивните недостатоци и замарањето кое го бара.