Многу глупости истресивте без никаков факт и без никаков придонес. Гојдо и Фаланга, бравос. Ми потрошивте 5 мин читање на тотални глупости .
И за син ми се подеднакво глупости и он ко тебе не ги разбира работит. Јас изгубив на два-три пати по пола саат за да ти нацртам нешто со надеж дека имаш капацитет да сватиш и без да ти се подсмевам на глупостите кои ги прашуваше и пишуваше.
Како и да е ако ништо друго мислев дека ќе бидеш благодарен за тоа. Мој пријателски совет научи прво што е факт, потоа научи елементарни работи за хардвер и софтвер. Потоа пробај да се вклучиш во дискусијава. До тогаш ништо нема да разбираш.
Можеби некој ќе го прочита ова и ќе донеси заклучот дека епл за кур не ги бива.
Уште еднаш, погрешно си ги разбрал работите. Твој проблем што не знаеш да читаш.
Не бе Дени, нема везе тоа. Гојдо е експерт во повеќе области на Марко и Мирко технологии.
Можеш слободно да ми се обраќаш со докторе на тоа поле
Хаха. И не се тоа технологии, ама шо да ти објаснам што е архитектура. Ќе мислиш нешто со цигли и малтер. Од прилика нешто вака:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/223161-10-collection-dataАјде биде те ми така.....
Исто и ти, биди ми така.
Батеријата на Мекот после 4 години употреба (каква-таква) траеше 7 часа. Мислам дека тоа доволно зборува за издржливоста на компонентите кои се вградуваат во Мек.
Секоја квалитетна Литумска батерија која правилно се употребува ќе трае. Дека траела 7 часа не верувам па макар и ништо да не работиш со уклучен дисплеј. Донеси го лаптопот со ганц-нова батерија, а јса ќе ти ја потрошам за помалку од пола саат. Чисто за твоја информација, прогуглај да видиш каква батерија користат Епл и провери што користи конкуренција во ист ценовен ранг.