е ај тогаш кажи ми ти според тебе, логички одговор, кое е фајдето од казнувањето на фолксваген со милионски суми изразени во долари? ок, фолксваген ке ја научи лекцијата, откога би го испеналиле... него парите, што ке ги плати, на кого би било нај соодветно да ги исплати? збориме да обештети нели, за загадувањето... бидејки, по логика, ако ти мене ме оштетиш, мене ќе ме обештетиш со ќеш... а во оваа ситуација што? ќе плати да речеме во германија или америка на сметката на владите-државите и тие пари нај веројатно ке завршат во туѓи џебови. реално оштетените нема да видат ни 1 евро од тие пари...
тоа ми беше поентата...
а дешавки секој има цело време. јас си ги споделувам, само што твоето беше епик, а и сите знаат за што збориме... секако тоа е мајтап.. исто како Ѕ16 кога со “само“ 70 на саат, успеа да излета на булевар, да сруши 4 железни столбови од автобуска станица, да се закова во дрво и да се врати на улица пак.. возилото више непоправливо, со само 70 на саат... и тоа е епик муабет... а видиш, и муабетот за мене, што и ден денес (иако пројдоа 2 години) ќе ме спомнат у некој контекст за возење без вода во хладњак...
исто е... мајтап си е мајтап, ама локален, локализиран на форум...