Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 481431 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #720 на: 24 Септември 2015, 16:32:01 pm »
No turbo, no fun :)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #721 на: 24 Септември 2015, 16:38:49 pm »
@Stratro некој со голф синоќа турираше кај тебе пред двор.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #722 на: 24 Септември 2015, 18:00:10 pm »
Сигурна си дека не беше Шкода?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #723 на: 24 Септември 2015, 18:06:57 pm »
Ко то може знати мој професоре, све ти је то срање ... :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #724 на: 24 Септември 2015, 19:23:21 pm »
Не сум го возел за да знам каква е самата кола. Но, според она што можам да го дознаам за неа преку интернет сметам дека е многу многу добра кола.

Која има ретардирана цена.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И автоматски е безвезна кола.

Шта речи, коју послуку порати...

Ами ја те питав за функционалност како концепт, не ти сервирав непропустива шанса да го ругаш Опел... пошто ФОлксваген немаат вакво :)

Е сеа, ова да се земе, да се преполови цената (и поише), да се доведе автономијата на струја според денешниве стандарди (100км минимум) и имаш совршено возило.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #725 на: 24 Септември 2015, 19:26:35 pm »

Опел евентуално.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #726 на: 24 Септември 2015, 19:30:47 pm »
Не сум го возел за да знам каква е самата кола. Но, според она што можам да го дознаам за неа преку интернет сметам дека е многу многу добра кола.

Која има ретардирана цена.

И автоматски е безвезна кола.

Шта речи, коју послуку порати...

Ами ја те питав за функционалност како концепт, не ти сервирав непропустива шанса да го ругаш Опел... пошто ФОлксваген немаат вакво :)

Е сеа, ова да се земе, да се преполови цената (и поише), да се доведе автономијата на струја според денешниве стандарди (100км минимум) и имаш совршено возило.
Ама пази колку фино јас сум ти напишал. А ти што прочита потсвесно. Незнам јас што повеќе очекуваш. Како концепт не само што сум ти пишал дека е добро, туку сум пишал многу многу добро. Не ми е јасно стварно. Ок Миле гомно е Амперата ај... Мислам стварно...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #727 на: 24 Септември 2015, 19:35:34 pm »

Опел евентуално.

У реду е тогаш.
Не ни ја загадувал населбата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #728 на: 24 Септември 2015, 19:39:09 pm »
Хаха, добар.
Добро, не се враѓај пошо другиве немаат вакво. Целава тема стана несериозна со сите oversized напади према ФВ, мислев дека е јасно тоа.
Што мислиш дека би требало да се смени кај Амепрата? Мислам концептуално.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #729 на: 24 Септември 2015, 19:54:38 pm »
Хаха, добар.
Добро, не се враѓај пошо другиве немаат вакво. Целава тема стана несериозна со сите oversized напади према ФВ, мислев дека е јасно тоа.
Што мислиш дека би требало да се смени кај Амепрата? Мислам концептуално.
Само ситно нешто. VW имаат ГТЕ и Еголф, кои се фантазија од коли, со ненормална цена. Но, да се доискажам за Амперава.
Само да се стави далеку помал мотор, не како сега 1400цц мотор кој е огромен, со некој 250-500цц мотор. Да се нагоди апсолутна ефикасност на истиот кога полни. И да се добие реално она што треба да го понуди колава.

Значи Амерава има потрошња од 3.8 литри. Повеќе накај 4.8 во реалност. А тоа не само што е многу, туку е пре-премногу за ваква кола. Моторот не е соодветно оптимизиран за колава. А и цената исто така.
Сега кога би имало нова верзија, би симнале ваљда од 0.29 драг, на 0.25 барем и ќе се зголеми ефикасноста на повисоки брзини, ама сепак несмее да се дозволи 1.4 мотор да ја погонува колава. Затоа што ако веќе ставаш 1.4 мотор со 80кс во колава, тогаш уопште не ти ни треба да имаш електрика. Извади ја целата електрика и ајт. 1.4 мотор со соодветна еко мапа, и автоматска регулација на гас кој ќе цели да влече постојано во еко режим на моторот во комбинација со CVT менувач, и старт-стоп систем лесно ќе достигне 4.8 литри потрошња. Што бенефит од целата електрика? За ситен литар на 100км. Везе си нема.

Значи не е добро осмислено. Они целеле да задоволат американци, кои очекуваат 200кс мотор во косилица за трева. А тек па за во кола. Значи колава има 149кс, електричен мотор, океј и тој е прејак и треба да се земе да се види со Екомод како во тесла да се ограничи само на брстови да може да добива полна моќност и слично. И башка на тој уште 80кс мотор за да полни батерии. Еве и нека е 80кс, ама не од 1.4 огромно моториште. Некој мал, минијатурен, штознам 5тактен ко на тојота, или со електронска регулација некој... И башка кога веќе цепаш на екологија? Па јасно е дека барем за европа, треба да понудиш главна верзија на Плин. Течно убризгавање. Ем никакво загадување, за стандарди мандарди, ем ефтино гориво.

Значи да се седне да се згреее столица е тоа треба. Ова сеа од 10 минути на компјутер од памет. А тек да седнат да искалкулираат се како што треба. И да ја продужат пола метро секако...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #730 на: 24 Септември 2015, 19:56:14 pm »
Тро` отпојќе OT е муабетов за Амперата....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #731 на: 24 Септември 2015, 20:05:33 pm »
Ако, одличен муабет. Се слагам со Дени од А до Ш,
Ами сеа јебига, како за 6 години стар модел и 10 години стара идеја тоа е.

Дај да им се јавиме у Руселхајм ја и ти да им објасниме што треба да направат. Сериозно, може и некоја пара ќе даат за идејата.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #732 на: 25 Септември 2015, 09:49:45 am »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #733 на: 25 Септември 2015, 10:25:23 am »
Бооо  :D

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #734 на: 25 Септември 2015, 11:08:06 am »
Ајде VAG Хејтери обиденетесе !!! Сега му е мајката да се плука !!! хехехе

Најголемите Светски Магнати-корпорации не би биле НАЈГОЛЕМИ ако не борат со сите расположиви средства со конкуренцијата, да и не ретко со прљави финти и тоа не е нешто што е новина туку сите го прават. Е сега тука важи правилото "се е легално, дур не те фатат" и они сигурен сум дека го имаат прорачунато и тој ризик во случај ако ги фатат.

П.С. Дајбоже сите да возевме такви КРШОВИ во Македонија какви што ги зборите сигурен сум дека воздухов ќе биде 4-5 почист него што е :-D
Повелете една статија што го потвди тоа што го пишував и претходно :)

http://makfax.com.mk/ekonomija/kompanii/germanija-francija-i-obedinetoto-kralstvo-lobirale-za-mestenje-na-eko-testovite