Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 386702 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #1950 на: 31 Август 2019, 19:27:00 pm »
Така викавте и за 7-цата, па на крај си легна дизајнот фино.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1951 на: 01 Септември 2019, 09:36:21 am »
Топ личи 8цава, таман ќе се купува 6ка за 5000 догодина. :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1952 на: 01 Септември 2019, 22:48:24 pm »
Топ личи 8цава, таман ќе се купува 6ка за 5000 догодина. :D
Може и на сидот ќе падне цената.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1953 на: 04 Септември 2019, 16:43:16 pm »
Baut VW neues Werk in der Türkei?

Цитат
Volkswagen sucht einen Standort für eine neue Autofabrik, die dann Osteuropa beliefern soll. Als Favoriten gelten Bulgarien und die Türkei. Laut Tschechiens Regierungschef Babis scheint die Entscheidung gefallen. Sie dürfte politisch polarisieren.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Baut-VW-neues-Werk-in-der-Tuerkei-article21250439.html

Баш ме интересира дали сега пак ќе биде муабетот „абе батали ги тие, у Турција се правени“ како што е за Фиат и Рено, или пошто е ФВ, сепак ќе мора верните следбеници и поборници да си го преџвакаат егото и да продужат да се клањаат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #1954 на: 04 Септември 2019, 20:14:09 pm »

Цитат
Volkswagen sucht einen Standort für eine neue Autofabrik, die dann Osteuropa beliefern soll. Als Favoriten gelten Bulgarien und die Türkei. Laut Tschechiens Regierungschef Babis scheint die Entscheidung gefallen. Sie dürfte politisch polarisieren.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Baut-VW-neues-Werk-in-der-Tuerkei-article21250439.html

Баш ме интересира дали сега пак ќе биде муабетот „абе батали ги тие, у Турција се правени“ како што е за Фиат и Рено, или пошто е ФВ, сепак ќе мора верните следбеници и поборници да си го преџвакаат егото и да продужат да се клањаат.
Шое важно кај е склопуван? Важно е под чиа контрола е производството. И Тојота Корола се произведува во Турција па?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #1955 на: 04 Септември 2019, 20:19:24 pm »
Наапан им е Трамп на VW јако изглеа....

The agency and the California Air Resources Board found that transmission software on the petrol vehicles made them shift differently during government lab tests on treadmills so they had lower fuel use and polluted less than when they were on the road.

https://www.driven.co.nz/news/news/volkswagen-caught-up-in-another-cheating-scandal/?ref=driven_fbpage&fbclid=IwAR0a8clk-oNEVXGZ21_31XG3Q_SYs03P6jJDGHm1703B4zWk3GE2e0VoHs8

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1956 на: 04 Септември 2019, 20:35:14 pm »
Ретардирани се во Калифорнија.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1957 на: 05 Септември 2019, 10:55:38 am »

Цитат

Шое важно кај е склопуван? Важно е под чиа контрола е производството. И Тојота Корола се произведува во Турција па?

Па тоа е поентата, пошто за Фиатите и Реноата склопувани во Турција, муабетот беше „вакви, такви, турски, со потенок лим...“ и плева други креативности. Ете сега и ФВ (веројатно) ќе се склопува во Турција, па ме интересира дали ќе се продолжи со тие муабети, или одеднаш „сѐ ќе биде простено“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #1958 на: 05 Септември 2019, 11:28:34 am »
Fiatot na vremeto beshe TOFASH vo Turcija po posle Linea eventualno neznam dali drugi modeli sklopuvale vo Turska ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #1959 на: 05 Септември 2019, 11:35:25 am »
Линеата незнам каде била склопувана, ама самото возило е потресително лошо.

Реното не беше многу лошо, ама полошо од француското.

Тојотата имаше мали разлики, ама сепак имаше.

Кај VW заради скандалот многу ќе се штеди на се следни рецимо 5 години и очекуван е пад на квалитетот и на трошоци за изработка. Сепак тие 40-90 милијарди треба да произлезат од џебот на идниот купувач.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #1960 на: 05 Септември 2019, 11:54:19 am »
Кога ја проверував климата на 159-ката еден од тие чираците ми сврте муабет од типот „што мотор е ова“, „1.75 турбо бензинец, 200кс“, „знаеш дека ова све у турска се праи“, „не знам“ викам „ама не ми смета...“, секако дека tbi не се праи во турска, но ете... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #1961 на: 05 Септември 2019, 12:01:34 pm »
Теши се... ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1962 на: 05 Септември 2019, 12:33:46 pm »
Ние сме најдобри, ништо не се прави кај нас.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1963 на: 05 Септември 2019, 12:49:10 pm »

Кај VW заради скандалот многу ќе се штеди на се следни рецимо 5 години и очекуван е пад на квалитетот и на трошоци за изработка. Сепак тие 40-90 милијарди треба да произлезат од џебот на идниот купувач.

Golf 9 leaked photo.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1764
« Одговори #1964 на: 05 Септември 2019, 13:57:50 pm »

Цитат

Па тоа е поентата, пошто за Фиатите и Реноата склопувани во Турција, муабетот беше „вакви, такви, турски, со потенок лим...“ и плева други креативности. Ете сега и ФВ (веројатно) ќе се склопува во Турција, па ме интересира дали ќе се продолжи со тие муабети, или одеднаш „сѐ ќе биде простено“.

Ќе си зимаат половни од Германија, или тогаш Шкода ќе стане новиот VW за источен пазар, па нема да им смета што теписончето во багажник не било квалитетно како кај VW, имала обичен држач за хауба, и слични работи.