Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 422518 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #1710 на: 21 Септември 2018, 22:20:28 pm »
Стиви Вондер поубави коли ќе дизајнира од Хонда и Тојота.

А Лени Кравиц?

...а не он е зафатен со тешење на дизелашите.а

Отсутен eko13

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
« Одговори #1711 на: 27 Септември 2018, 14:06:58 pm »
Здраво,

дали вреди да се земе АндроидАуто/Ејплкарплеј/Миррор наместо да се зема навигација???

Како што гледам во ценовникот на Голфов мора прво да се земе 8" дисплеј за да се надгради со тоа.

Има некој искуство да посоветува?

Фала

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1712 на: 27 Септември 2018, 14:24:51 pm »
Може да се земат без навигација овие?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1713 на: 27 Септември 2018, 14:29:13 pm »
Moже секако, со денешниот андроид ауто или епл немаш потреба од навигација. Барем гарантирам за дека во  Поло/Голф/Пасат/Тигуан може така без навигација.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1714 на: 27 Септември 2018, 14:54:29 pm »
Јас во Шкодата не земав навигација, имам само Apple Car Play или како и да се викаше.До сега еднаш пробав за тест да го искористам и беше тапа, заради тоа што мораше Apple Maps да се користи и некако целото искуство ми беше лошо.Не сум стигнал да пробам сега како е со iOS 12 и Google Maps - баш ќе проверам на враќање од работа.

Не знам како е за Андроид, ама за Apple има рестрикции за 3rd Party апликации.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1715 на: 27 Септември 2018, 15:03:46 pm »
Јас во Шкодата не земав навигација, имам само Apple Car Play или како и да се викаше.До сега еднаш пробав за тест да го искористам и беше тапа, заради тоа што мораше Apple Maps да се користи и некако целото искуство ми беше лошо.Не сум стигнал да пробам сега како е со iOS 12 и Google Maps - баш ќе проверам на враќање од работа.

Ќе имате наскоро и Waze за CarPlay, а за друго... како и секој iOS уред, ако одобри Тимчо.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1716 на: 27 Септември 2018, 15:31:51 pm »
Waze и Гугл Мапс функционира одлично и на android auto и на apple car play. Тоа што не се користи вејз во Македонија е друга работа, но гугл мапс врши работа. И користење на spotify на тач скринот е голем плус наместо на телефон ако сакаш да листаш албуми, да бараш песни итн.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1717 на: 28 Септември 2018, 08:52:32 am »

Избриши ја оргиналната Maps апликација од ios. Па види шо ќе се дешава тогаш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1718 на: 12 Октомври 2018, 15:35:41 pm »
https://www.autobild.de/artikel/vw-polo-und-co.-kleinwagen-im-test-14141463.html

Според сликиве доволно е да сфатиш дека:

- Полото има класи подобри материјали во ентериер и е генерално подобро склопен од останатите (бонус тоа што е потивок, подобар комфор нуди од останатите)
- Ентериерот на Хондата е еден огромен минус, жално во 2018 да вадат вакво нешто. Надворешен изглед за пофалба
- Пежото внатре исто средно жалосно
- Корејските производители веќе со сигурност може да се утврди дека прават подобро склопени ентериери од јапанците (освен лексус). Тоа е за почит. Овае е вистински напредок.
- Пошто полото е ненормално скапо, а фабиата ми е премногу антипатична, мојот логичен избор би ми бил Хјундаито

Толку.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1719 на: 12 Октомври 2018, 15:41:37 pm »
На мене Хјундаи и20 ми е претерано секси од секаде. Во таа класа или него би го возел или фиеста.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1720 на: 12 Октомври 2018, 15:46:32 pm »
Скроз забораив на фиестата, ама не ни ја ставиле на тестов. Друг пат.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1721 на: 12 Октомври 2018, 16:40:31 pm »
Дали некој од вас седнал во основно Поло? Ентериерот, квалитетот на пластиката и се останато е на ниво на Калос/Авео од 2005та. Ова на тестов се разликува једино по големиот тач екран, обоената евтина пластика и фенси седишта.  :-X

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1722 на: 12 Октомври 2018, 16:43:56 pm »
Дали некој од вас седнал во основно Поло? Ентериерот, квалитетот на пластиката и се останато е на ниво на Калос/Авео од 2005та. Ова на тестов се разликува једино по големиот тач екран, обоената евтина пластика и фенси седишта.  :-X

Добро... Не беше баш основно ниво на опрема....  http://forum.carclub.mk/index.php/topic,22458.0.html
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1723 на: 24 Октомври 2018, 13:41:35 pm »
Добро изгледа мме

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1724 на: 24 Октомври 2018, 14:01:07 pm »
како се вика ова? 4dr џкупе?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.