Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 387074 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #960 на: 15 Ноември 2015, 23:57:35 pm »
Еве како изгледа ауспух на исправно дизел возило со ДПФ филтер. Утре ќе ставам слика и од мојот ауспух ама исто е.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #961 на: 16 Ноември 2015, 00:01:34 am »
^ Ти пријателе кога ќе си ја отвориш душата за хејтот према VW?

Продај ја киата, купи си VW и почни да бидеш среќен. Мислам, стварно иритираш со коментариве против VW што ете ме натера да се логирам и да го напишам ова. Фор фак сејк.

Еве ти, на

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не се работи за хејтање на VW, мeне ме иритираа некои нереални коментари и препораки од некои членови.
VW најдобар, најквалитетен, премногу дигање на акциите на брендот иако не е така.

Тие дискусии претходно не си ги следел...

Целта ми е сакам само да си бидеме реални....

Бај д веј тоа пишаното на стаклото, некој од инает му го пишал оти не му дал да ја проба.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #962 на: 16 Ноември 2015, 00:05:07 am »
И таксистите од инает ремонти прават на Киите ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #963 на: 16 Ноември 2015, 00:11:32 am »
До 400.000км редовни сервиси а за после незнам.

Кажи VW колку турбини ќе променат за додека стигнат на таа км ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #964 на: 16 Ноември 2015, 00:15:48 am »
Ниедна, до 400ккм редовни сервиси и 4 ремонти Киите.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #965 на: 16 Ноември 2015, 00:16:23 am »
Дали може да има некоја тапија потпишана од zeroSignal, Simo Carrier 159, velestrumf & Banzai која му честита на Драјвер за изборот на возило, бидејќи мислам дека ми помодре половиов орган од постовиве негови.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #966 на: 16 Ноември 2015, 00:18:00 am »
Дај да разграничиме загадување од страна на едно возило, и неговиот квалитет.
Лажеле да, голема работа што толку галама околу тоа, светот не е црно бел, камоли да беа само Фолксваген тие што загадуват воздухот. Квалитетот нивни е веќе друга работа, е по битно е оти и тука има бруки..

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #967 на: 16 Ноември 2015, 07:02:35 am »
Крстоносната војна на Драјв-Ер против злиот, изопачен и умирисан-под-мишки Volkswagen на сите ни е добро позната.

Некој препознава од каде му е мотивацијата, некој не. :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #968 на: 16 Ноември 2015, 17:33:03 pm »
Таман си е Драјвер, VW не чини.

VW Golf - Крал на загадувањето  :-* Туку и јас како сум исфрустриран што немам еден Гољф  :-\ Абе се има да очадам и иструјам околу мене што ме нервира  :-\

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #969 на: 16 Ноември 2015, 18:06:26 pm »
Поарно крал на загадување него крал на расипување :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8693
  • Пичлеме
« Одговори #970 на: 16 Ноември 2015, 18:16:35 pm »
Сум приметил купишта Мерцедеси, Фордој, Пежовчиња дизел шо чадат ко на ќумур да се. И тоа не постари од ламарината моја. Ламарината моја дури и греота е да се споредува со нив... на Плетвар особено, после сите овие паламудења дека Фолцваген најмногу чади, навика ми стана да приметувам колку чадат другите брендови.

Јас пошто не сум којзнае колку упатен во тоа, мислам, значи не сум сигурен, дека тоа трујачите од сите брендови се едноставно забаталени, неодржувани возила кај кои ненавремено се менува потрошен материјал, затнато е се шо можи да се затни и моторот не го согорува горивото како што треба...

Сум видел Мерцедевчиња ЦЕ, Е модели од 2004 на пример... чадат корнат... или пак неубо сум приметил, изгледа Пасати и Голфој се, само знакот му е сменет.

А нешто понастрана од тоа чадењето, оди запали постар Форд или Пежо во зима, особено па ако греач има рикнато, тоа е научна фантастика...

До -15 кај мене без греачи пали. Малку повеќе верглање, али ќе запали. Тоа ми се случе една зима кога ми прегореле сите греачи, а од обврски на работа извесно време ја возев така, немав време да ги сменам... па на таа температура ја палев колата со малку повеќе верглање од обично (додуша јас си мислев дека еден греач ми има рикнато и затоа така малку потешко пали, ама тоа сите четири беа рикнати :) ).

На 10 000 км обично дотурам 200 мл масло, обично градска вожња. Овие последниве 10 000 90% ги извозив на отворен пат па ми потроше нешто помалку од 400 мл. Мислам дека тоа не е многу за каначка од '97, и тоа Фолцваген.

Кажуваат имале гној предници. Поминав скоро 40 000 по нашите гној патишта, па да не е на зарек, до сега не сум сменил ништо. Сменив предни дискови и плочки. Веројатно по моја вина, го спржив едниот диск, можеби сум кочел па сум акнал во некој вир... се искриве, а кога ги извадив видов дека уште бажи возење имало во нив.

Во глобала скоро 40 000 км поминав со стара ламарина, а не се сеќавам нешто нарочито да се десило па да сум кубел коси.
Јас сум задоволен.

Па и не се толку неквалитетни коли вака да си речиме меѓусебно :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #971 на: 16 Ноември 2015, 19:02:34 pm »
Поарно крал на загадување него крал на расипување :D

Од што се издржливи вервам дека трафика туркаат без да прегреат :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #972 на: 16 Ноември 2015, 19:07:46 pm »
Бар нема да се расипе ко Рено пред да тргнеш кон трафика ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #973 на: 17 Ноември 2015, 01:30:43 am »
Сум приметил купишта Мерцедеси, Фордој, Пежовчиња дизел шо чадат ко на ќумур да се. И тоа не постари од ламарината моја. Ламарината моја дури и греота е да се споредува со нив... на Плетвар особено, после сите овие паламудења дека Фолцваген најмногу чади, навика ми стана да приметувам колку чадат другите брендови.

Јас пошто не сум којзнае колку упатен во тоа, мислам, значи не сум сигурен, дека тоа трујачите од сите брендови се едноставно забаталени, неодржувани возила кај кои ненавремено се менува потрошен материјал, затнато е се шо можи да се затни и моторот не го согорува горивото како што треба...

Сум видел Мерцедевчиња ЦЕ, Е модели од 2004 на пример... чадат корнат... или пак неубо сум приметил, изгледа Пасати и Голфој се, само знакот му е сменет.

А нешто понастрана од тоа чадењето, оди запали постар Форд или Пежо во зима, особено па ако греач има рикнато, тоа е научна фантастика...

До -15 кај мене без греачи пали. Малку повеќе верглање, али ќе запали. Тоа ми се случе една зима кога ми прегореле сите греачи, а од обврски на работа извесно време ја возев така, немав време да ги сменам... па на таа температура ја палев колата со малку повеќе верглање од обично (додуша јас си мислев дека еден греач ми има рикнато и затоа така малку потешко пали, ама тоа сите четири беа рикнати :) ).

На 10 000 км обично дотурам 200 мл масло, обично градска вожња. Овие последниве 10 000 90% ги извозив на отворен пат па ми потроше нешто помалку од 400 мл. Мислам дека тоа не е многу за каначка од '97, и тоа Фолцваген.

Кажуваат имале гној предници. Поминав скоро 40 000 по нашите гној патишта, па да не е на зарек, до сега не сум сменил ништо. Сменив предни дискови и плочки. Веројатно по моја вина, го спржив едниот диск, можеби сум кочел па сум акнал во некој вир... се искриве, а кога ги извадив видов дека уште бажи возење имало во нив.

Во глобала скоро 40 000 км поминав со стара ламарина, а не се сеќавам нешто нарочито да се десило па да сум кубел коси.
Јас сум задоволен.

Па и не се толку неквалитетни коли вака да си речиме меѓусебно :)

аиии.. абе ти голф си возел, а башка ракија стегаш... сега ми е јасно зашо си таков збрлаен уствари....

братче... ти си печен за у босна да се преселиш у делот на република српска... голфови колку сакаш, а ракија пљушти од сите страни... :) бапка за мезе не јадат туршија, туку нај често чварки или нешто такво мрсно... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #974 на: 17 Ноември 2015, 02:31:58 am »