Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 398425 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #315 на: 09 Декември 2013, 20:08:48 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #316 на: 09 Декември 2013, 20:39:38 pm »
Некој нека го најде човеков, стварно ме интересира неговата приказна. :)

А и Лошко да го прогласи за светец. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #317 на: 09 Декември 2013, 21:00:00 pm »
Tocno,
Odavna postojat kaj WV problemi so menjacite, ama site kjutat.
Jas poznavam nekolku lugje sto im otide menjacot.

Два мењачи сосе диференцијали отидени, вкупно поправка 8600 евра ;D два комада Туарези.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #318 на: 09 Декември 2013, 21:15:47 pm »

Сигурно не е некоја заебанција, не верувам некој до толку да е да напише вакво нешто на кола од толку пари па уште и да се вози низ Скопје....инаку и мене ме интересира што е муабетот,

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #319 на: 09 Декември 2013, 21:19:21 pm »

Сигурно не е некоја заебанција, не верувам некој до толку да е да напише вакво нешто на кола од толку пари па уште и да се вози низ Скопје....инаку и мене ме интересира што е муабетот,

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #320 на: 09 Декември 2013, 22:48:00 pm »
Ова од ФБ.

Немам R8 да те љубу на хаубу, ама имам Голфа Двојку да ти лижу дојку. :D :D ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #321 на: 10 Декември 2013, 23:05:27 pm »
Хе, ово је јаче од мене.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #322 на: 18 Декември 2013, 23:36:40 pm »
Планирам да купам Volkswagen Passat од 2005-та или 2006-та, па се двоумам помеѓу 1,9 TDI со 105 КС или 2,0 TDI со 140 КС..Слушнав дека 1,9 TDI е подобар избор, но се сомневам дека моторот е премногу слаб за тешката каросерија на Passat...

Одговор: Воопшто не се двоумете и изберете 1,9 TDI. Неговите перформанси се повеќе од доволни: 188 km/h и 12,1 s - што во практика изгледа многу поубедливо отколку на хартија. Овој мотор има само една оска и осум вентили. Помалку е механички оптоварен па затоа е и посигурен од 2,0 TDI кој има две оски и 16 вентили. Во суштина, станува збор за фризиран 1,9 TDI PD - го има истиот долен дел на моторот со коленесто вратило. 2,0 TDI троши значително повеќе гориво и масло од 1,9 TDI, кој е најдобариот турбо дизел мотор што Volkswagen го има произведено, но од него се откажаа бидејќи е скап, а PD системот за вбризгување (пумпа - инјектор), не можеше да ги исполни Euro 5 стандардите за заштита на животнатa средина. Важно е да се нагласи дека потребно е да користите моторни масла 5W-40, според спецификациите W505.01, кои имаат специјални дотатоци што ќе го намалат абењето на брегастата осовина - изложена на високи нивоа на површинско оптoварување.

LosiPatista

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #323 на: 18 Декември 2013, 23:48:50 pm »
Планирам да купам Volkswagen Passat од 2005-та или 2006-та, па се двоумам помеѓу 1,9 TDI со 105 КС или 2,0 TDI со 140 КС..Слушнав дека 1,9 TDI е подобар избор, но се сомневам дека моторот е премногу слаб за тешката каросерија на Passat...

Одговор: Воопшто не се двоумете и изберете 1,9 TDI. Неговите перформанси се повеќе од доволни: 188 km/h и 12,1 s - што во практика изгледа многу поубедливо отколку на хартија. Овој мотор има само една оска и осум вентили. Помалку е механички оптоварен па затоа е и посигурен од 2,0 TDI кој има две оски и 16 вентили. Во суштина, станува збор за фризиран 1,9 TDI PD - го има истиот долен дел на моторот со коленесто вратило. 2,0 TDI троши значително повеќе гориво и масло од 1,9 TDI, кој е најдобариот турбо дизел мотор што Volkswagen го има произведено, но од него се откажаа бидејќи е скап, а PD системот за вбризгување (пумпа - инјектор), не можеше да ги исполни Euro 5 стандардите за заштита на животнатa средина. Важно е да се нагласи дека потребно е да користите моторни масла 5W-40, според спецификациите W505.01, кои имаат специјални дотатоци што ќе го намалат абењето на брегастата осовина - изложена на високи нивоа на површинско оптoварување.

LosiPatista

Па нели дизел е и не троши ич? Како тоа 2.0 троши значително повеќе од 1.9? Башка 1.9 TDI не исполнува ни Еуро 5?
Абе серете вие дизелашите до бескрај и го усравте цел форум со дезинформации. Не сте нормални.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #324 на: 18 Декември 2013, 23:50:56 pm »
Не тролај!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #325 на: 18 Декември 2013, 23:51:53 pm »
Прекини бе! Оди сокри се во дупка после толку години тролање мене ми кажуваш....

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #326 на: 19 Декември 2013, 00:00:27 am »

LosiPatista
Кога почнав да го читам постов од ЛП I was like
Си помислив ЛП ќе купува VW.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #327 на: 19 Декември 2013, 00:14:38 am »
Не не, јас му одговарав на човекот.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #328 на: 19 Декември 2013, 00:17:39 am »
Овие коли.цом.мк се научија се копираат од www.autoportal.hr . Сите прашања, совети и слично а притоа не наведуваат извор. Незнам како не им е срам стварно, неколку пати им пишав во коментар но бришат. Инаку човекот што ги пишува одговорите на овие прашања е Др. Жељко Марушиќ и е познат по тоа што цело време советува да се возат послаби мотори, помали бандаши и слично. Да се прашува он сите би возеле 3.0д со 80кс за да биде поиздржлив и помалку да се расипува. Слободно погледнете низ архивата на аутопартал.хр ќе забележите. Секако има и доста поучни и паметни работи кој на некој може ќе му помогнат.

Еве го оригиналот
http://www.autoportal.hr/index.php/tehnikac/8384
« Последно менување: 19 Декември 2013, 00:29:51 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #329 на: 19 Декември 2013, 00:19:38 am »