Гласање

Од кого би купиле половно возило ?

Млад дечко (ентузијаст)
Жена
Пензионер
Просечен сопственик
Плац/препродавач
Останато
Прв сопственик
Пријател/Роднина
Сеедно
Не би купил половно возило

Автор Тема: Од кого би купиле половно возило ?  (Прочитано 17971 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Од кого би купиле половно возило ?
« Одговори #45 на: 27 Ноември 2012, 13:19:54 pm »
Trotoari i bandazi i mehanika - bang on target.

Отсутен Goce_rr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
  • Try To Fly
« Одговори #46 на: 07 Декември 2012, 03:54:38 am »
Анкетава ја отворам со цел да се види мислењето на членовите на прашање од кого би купиле половно возило, т.е. од кого било возено возилото.

Опција 1: Млад дечко (ентузијаст) - некој како нас, кој целосно се посветува себеси кон своето милениче, го чува, пази, мази, го надградува, НО често знае да ги исцеди до крај перформансите од истото. Некои луѓе баш одбегнуваат купување возило од оваа група со изговор " Средена кола е малтретирана кола"

Опција 2: Жена - сите ја знаеме приказната "Баба ја возела !"  :) Дали тоа значи дека жена или баба се грижела за возилото и го возела како што треба ? Некои мислат да некои не.

Опција 3: Пензионер - слично како со бабата, возило возено од пензионер значи дека не е малтретирано, и дека си го користел само за до пазар... ? Дали би купиле возило од пензионер ?

Опција 4: Просечен сопственик - Човек на кој му е битно возилото да го пренесе од точка А до точка Б. Редовно се грижи возилото да е во исправна состојба. Дали ова е правилен избор ?

Опција 5: Плац/препродавач - да не се знае никаква историја за возилото, кој и како го возел и што се се има случувано со него... Или слушање некоја приказна од продавачот дека било возено од некој од погорните опции... хммм... ?

Опција 6: Останато - ако нешто друго ви падне на ум, кажете да додадеме...

*Секој корисник може да гласа за 2 опции !

Моите гласови одат за Опција 1 и 4, но најмногу кон 1 ме влечи.
Колку и да го малтретира возилото, некој како нас е сигурно голема пицајзла и сака се да биди во најдобар ред.
Кола од жена одамна не ми паѓаше на ум со оглед како 90% од нив возат, но крајно ја отпишав таа опција откако гледам како комшивката ја е*ава ламелата и како пробува да ја сруши бетонската ограда при секое паркирање.
Кола од пензионер отпишав денес, кога видов колку испофаќано, изгребано е пежото на дедо ми од негова страна, па неговите возачки способности... нешто налик комшивкава но не толку екстремни.

(Од прв газда) кој ставил навлаки на седишта и не пуши цигари в кола :D кога ќе го видам ентериерот и воланот и маската да бидат како од салон а колата стара 7-8 години. И од (комшија или роднина) што знам како пали колата на -20 и преди како маче :D и сум се возел во неа барем 10 пати годишно во град и еднаш на подолга релација. само вакви случаеви има 3% :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #47 на: 07 Декември 2012, 11:59:32 am »
1. Брат ми

2. Татко ми

3. Ретко кој друг :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2781
  • Слобода или смрт
« Одговори #48 на: 07 Декември 2012, 13:16:35 pm »
1. Брат ми

2. Татко ми

Брат ми е тапа за автомобили иако минува месечно околу 2500 километри. Ми се има јавено и тоа не еднаш туку бар три пати да праша што гориво да ставе на кадетот а и незнаеше дека е заден погон. Исто сега и спаркот што го вози има милион гребаници. Така да од брат ми никогаш не би купил.
А кај татко ми визуелно колата ќе биде стакло значи нема да има ни една гребаница ама за тековно одржување знае да менува само масло се друго кога ќе се расипе ама не полурасипано туку дефинитивно да откаже. А додека може да тера па макар работело сосема лошо нејќе да менува.
Испаѓа дека скоро во 90 посто кај мене би било подобро да купам од било кој друг отколку од нив.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #49 на: 07 Декември 2012, 13:18:10 pm »
Уффф.. Чим е така, ни ја не би купил од брат ти :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #50 на: 07 Декември 2012, 13:25:45 pm »
А кај татко ми визуелно колата ќе биде стакло значи нема да има ни една гребаница ама за тековно одржување знае да менува само масло се друго кога ќе се расипе ама не полурасипано туку дефинитивно да откаже. А додека може да тера па макар работело сосема лошо нејќе да менува.

Потполно иста ситуација и кај мене  :D Пред неколку дена ме носи таткоми на работа, и сијаличката за уље трепкаше по малку. Се вратил дома, нит проверил уље ни ништо. Утредента ја прва смена, ај да идам на работа, коа и таткоми станува, синкоо земи од подрум уље дотури пола литро, ја не турив вчера. Отворам, проверувам уље, ни 300 грама немаше, само една капка на самиот врв од шипката.
А што е најтрагично, пред 1 месец има купено 4 литра уље, а летоска јас земав и филтер и ете сеа 10 години ке му треба да го смени. Башка што едно 3 години нема сменето уље и филтер, само се дотура. Му викам значи кога ке го зарибаме, цацко е крив што не си сменил уље, за 10 минути работа, и таткоми, ај доста, иди дотури пола кило и вози  :D невозможни се ова постариве луге што поседуваат кадети  ;D
А најтрагично е што по занимање е автомеханичар, ама како рекле, кондураџијата оди бос  :)
« Последно менување: 07 Декември 2012, 13:37:02 pm Filomkd »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #51 на: 07 Декември 2012, 13:38:19 pm »
1. Брат ми

2. Татко ми

10.000, кеширај и зимај ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #52 на: 07 Декември 2012, 13:48:31 pm »
Сосе дивоградба или без?? :D :D :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #53 на: 07 Декември 2012, 13:51:27 pm »
Клаберски попуст: СО :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #54 на: 07 Декември 2012, 14:04:33 pm »
Пакуј! :D