Гласање

Од кого би купиле половно возило ?

Млад дечко (ентузијаст)
Жена
Пензионер
Просечен сопственик
Плац/препродавач
Останато
Прв сопственик
Пријател/Роднина
Сеедно
Не би купил половно возило

Автор Тема: Од кого би купиле половно возило ?  (Прочитано 18111 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Од кого би купиле половно возило ?
« Одговори #30 на: 24 Јуни 2012, 15:16:28 pm »
Добро еве и за 10 000 има нови количиња шо без проблем би терале 10 години, пунто, киа, цитроен ц3, пежо 207 итн.. само редовен сервис и бензин и то е маката.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #31 на: 24 Јуни 2012, 15:27:34 pm »
Добро еве и за 10 000 има нови количиња шо без проблем би терале 10 години, пунто, киа, цитроен ц3, пежо 207 итн.. само редовен сервис и бензин и то е маката.

a ima i mnogu takvi stari

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #32 на: 24 Јуни 2012, 15:28:38 pm »
Кола би купил од секој,притоа идејќи до овластен сервисер и проверувајќи ја дали е во исправна состојба..

И тие по сервисите за курац не ги бива со сигурност можам да ти кажам...Понекогаш кога не можам да сменам уље дома ако ми е фатен канал, ја носам колата у сервис за 100-тче да сменат све...Притоа поставувам прашања на кои се чудам како тие овластени сервисери немаат појма да ми одговорат...

Кола се купува од надвор...И тоа сам да си ја донесеш...Или од некој стварно близок што не би те поебал како брава...
Холандија, на прво место...Ондак може да влезе и Швицарска, мада таму се скапи, и Немачка...Првенствено најдобро е да знаеш германски, или да си понесеш некој што шпреха одлично...Нормално и да чита. Ке си земеш огласник, и од врата на врата динг донг....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #33 на: 24 Јуни 2012, 15:35:28 pm »
Smichka aпсолутно те разбирам, не велам дека нема, напротив има стари коли шо се без проблем, зачувани, стегнати и можат да се носат со новите, а ќе ја платиш поевтино, ама мене психата не ми дава да дам поќе пари за стара кола, кога можам да си купам нова и ич да не му ја мислам. Сепак се работи за стара, возена кола, поготово овие со враќани километри шо не му се знај никаква историја на колата. Ако веќе неможам да купам нова, тогаш една ефтина стара и дури тера нека тера, барем знам дека нема да изгубам 10000 евра на гладно срце.
Имам другар и вика кога би имал 12-13 000 евра, попрво би купил мерцедес е220 2002/03 год. каков сака нека е, отколку нова кола. Кај мене е обратно.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #34 на: 24 Јуни 2012, 15:38:02 pm »
И јас сум за ново...Ново си е ново.
Џабе и газдата на Форд кога го прашале:
Која кола е најдобра???
, мудро одговорил:
НОВА!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #35 на: 24 Јуни 2012, 15:49:55 pm »
Smichka aпсолутно те разбирам, не велам дека нема, напротив има стари коли шо се без проблем, зачувани, стегнати и можат да се носат со новите, а ќе ја платиш поевтино, ама мене психата не ми дава да дам поќе пари за стара кола, кога можам да си купам нова и ич да не му ја мислам. Сепак се работи за стара, возена кола, поготово овие со враќани километри шо не му се знај никаква историја на колата. Ако веќе неможам да купам нова, тогаш една ефтина стара и дури тера нека тера, барем знам дека нема да изгубам 10000 евра на гладно срце.
Имам другар и вика кога би имал 12-13 000 евра, попрво би купил мерцедес е220 2002/03 год. каков сака нека е, отколку нова кола. Кај мене е обратно.

Ocigledno na drugarti mnogu mu e biten socijalniot status pa zatoa saka da vozi mercedes,nesto kako ej eve go be ovoj so mercedesot,ustvari mercedesot e rastropan krsh so 500.000 km ama e mercedes i e poliran i sveti,abe kako nov e.

Koga sme kaj starite koli,eve jas so 10.000 evra kesh bi kupil polovna kola od stranstvo,zosto?

-ke vozam kola so nepolni 100.000km(koj patem se nisto za oddrzavan motor od 2000cc +)
-ke bide proverena vo oficijalniot servis vo drzavata
-ke bide okolu 2003 godina
-ke nema da ima mnogu oprema,ama se sto ke ima od oprema ke bide vo besprekorna sostojba
-i da,sigurno ke bide podobra od corsa 1.2 ili se do cena od 10.000 evra

na primer:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-6-sport-2-0-cd-dpf-comfort-osnabruck/163941533.html?lang=en&pageNumber=50&__lp=269&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436
« Одговори #36 на: 24 Јуни 2012, 16:10:14 pm »
Јас кога би купувал кола, би земал од некој клабер :) Знам како се однесуваат клабериве со нивните миленици... без размислување би земал кола од гаражата на карклуб...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #37 на: 24 Јуни 2012, 16:23:56 pm »
Интересни одговори момци... :)

Додадени опции:

Прв сопственик   
Пријател/Роднина   
Сеедно   
Не би купил половно возило

Можете да ги едитирате своите гласови  ;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #38 на: 24 Јуни 2012, 21:01:09 pm »
Од Djidji.

:D Фала !!! :P Искрено и ја би купил од тебе ;D Не е уште докажано кој од нас е поголем мераклија, цепидлака, перфекциониста , идеалиста или педантерија  8)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #39 на: 24 Јуни 2012, 23:51:50 pm »
Млад дечко (ентузијаст)

Тука ги гледам Аце и Џиџи. Ваљда на тоа се мисли? Таков дечко.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #40 на: 25 Јуни 2012, 17:08:13 pm »
:D Фала !!! :P Искрено и ја би купил од тебе ;D Не е уште докажано кој од нас е поголем мераклија, цепидлака, перфекциониста , идеалиста или педантерија  8)

Прашајте го Томе-колт кој е пицајзла кога станува збор за кола..;D ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #41 на: 05 Јули 2012, 11:04:31 am »
И јас сум за ново...Ново си е ново.
Џабе и газдата на Форд кога го прашале:
Која кола е најдобра???
, мудро одговорил:
СЛУЖБЕНА!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #42 на: 27 Ноември 2012, 01:23:36 am »
опција 1 и 4... да не објашњавам, пошто гледам повекето на тоа играле и се кажале...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #43 на: 27 Ноември 2012, 08:36:51 am »
Јас секогаш кога купувам олдтајмер барам некој пензионер....

1) Знам дека се потресени по колата оти до тој момент им требала многу или ја имаат долго време па не сакаат да им се расипи
2) Старите имаат многу поголема совест во чувањето, возењето и одржувањето на возилото
3) Секогаш има нешто што не го одржаваат како што треба, најчесто механички ама тука е интересното да си го направиш за свој мерак.

Зошто би купил од познат роднина?

1) Го знам возилото каква историја има и доколку е купено на ново или одлично функционира сигурно роднината ќе ми се пофали или ќе го покуди уште пред да го продава.
2) Сепак ќе има срам (колку и да е лош односот) ако возилото е ѓубре да ти го продаде иако нели навидум ова изгледа наивно ама сепак кога веќе и ти си решил да купуваш возило од роднина сигурно нема да купиш од роднина кој би те мразел

Има трета опција има: Жена

Кратко и јасно. Секоја жена емотивно си се врзува со колата исто како ние мажите што сме ентузијасти. Со тоа што таа кола никогаш не е газена повеќе од 3000 обртаи, што од страв, што од економичност.

Од ентузијаст (ако не го знаам каков е) никогаш не би земал кола...

Затоа не сакам Honda Vtec митек...оти знам дека сигурно некогаш имал ретард за сопственик и ја „горел“ често.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43915
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 27 Ноември 2012, 09:55:05 am »
Не сите жени се врзуваат емотивно (и за коли и за мужи). Ретки се жените кои одат со своите возила во овластени сервиси, зошо мислат дека многу е скапо (и скапо е), локалните мајстори стално ќе пробаат да ушпараат кај жени сопственици, веројатно тие никогаш нема да приметат (жена во овластен сервис на прв сервис на 10.000км прашуваше дали и` се потрошени кочниците... на пример...). Неретко тротоарите ги качуваат ко` да не постојат, а исто така може да возат со иксривени бандаши - со години! Жена ти е за кола како корозија нешто... А да, секако, се потресуваат на грепки и чукнатини. Ама на механичките работи... јок. И btw, не возат преку 3000 нити од страв нити од економичнот. Едноставно, многу им бучи колата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.