Гласање

Од кого би купиле половно возило ?

Млад дечко (ентузијаст)
Жена
Пензионер
Просечен сопственик
Плац/препродавач
Останато
Прв сопственик
Пријател/Роднина
Сеедно
Не би купил половно возило

Автор Тема: Од кого би купиле половно возило ?  (Прочитано 18109 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Од кого би купиле половно возило ?
« Одговори #15 на: 24 Јуни 2012, 11:37:57 am »
A be kako i da e da se napomene e vazno od bilo koj koga se kupuva kola DA NE SE VERUVA NA TOA KOGA E SMENET REBRAST. Pecati se udiraat vo servisni kniski lesno.

Zatoa treba da se znae deka toj sto kupuva polovna kola da si prasa kolku e golem servis za istata. Podvozjeto kaj ponovite koli e pomeko i sekako ne e losa zamena na stabilizatorite (koi se najcesti kaj koli nad 2000 godina).

Na primer jas gi cuvam skoro site smetki za gorivo od koga mi e kupena kolata... Mi stojat vo Papka doma.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #16 на: 24 Јуни 2012, 12:01:14 pm »
Јас би ја купил кола доколку јас мислам дека е добра, а кој ја возел не ми е толку битно, побитно ми е колата во моментот на купување да биде во добра состојба, нашминканото би требало да се препознае :) можеби мала предност ќе има блискиот пријател во зависност од тоа колку ќе си ја вреднува колата што ќе ја продава :)

Доколку би купувал увезена, предност би имале швајцарските, има и таму “црни овци“ од коли, ама во глобала повеќето се во екстра состојба.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #17 на: 24 Јуни 2012, 12:12:41 pm »
Не би купил стара кола воопшто, поготово не поскапа од 10 000 евра шо сметам дека се големи пари за наши услови. Голем малер сум и ми е страв да не се изгорам. Во случај да се нема за нова би купил стара од било кој и било каква не поскапа од 1000 евра(некој крш) колку да ме носи ваму таму, па и да се расипи да не ми е криво за 1000 евра.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #18 на: 24 Јуни 2012, 12:24:46 pm »
Не би купил стара кола воопшто, поготово не поскапа од 10 000 евра шо сметам дека се големи пари за наши услови. Голем малер сум и ми е страв да не се изгорам. Во случај да се нема за нова би купил стара од било кој и било каква не поскапа од 1000 евра(некој крш) колку да ме носи ваму таму, па и да се расипи да не ми е криво за 1000 евра.

ne e problemot vo rasipuvanjeto,problemot e koga ke te ostavi i nema da stignes na vreme na rabota,na iskacanje racete ke treba da ti se pola vo ulje i slicno

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #19 на: 24 Јуни 2012, 12:29:36 pm »
Од Djidji.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #20 на: 24 Јуни 2012, 13:05:01 pm »
Smichka поарно да ме остај таја од 1000 евра, отколку таја од 10 000 евра. Во овие услови во кој живејме да изгубам 10 000 евра се претерано. Не велам дека нема добри коли на старо, таман работа, него јас не би дал поќе пари за кола на старо оти сум малер и ќе ми се расипи нема да можам крајот да му го најдам и ќе треба да се убијам :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 24 Јуни 2012, 13:32:02 pm »
A be druze vo pravo si. Najdobro e zemaj nekoja do 1000-1500 EUR i mnogu da ne ti e gajle i da te ostavi... A taa od 10000... Ako te ostavi ke treba da ja popravas.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #22 на: 24 Јуни 2012, 13:33:59 pm »
Би купил од било кој поважно е  да ми се допадне колата. И да биде опел секако :D
И мислам дека фали една опција сеедно ми е во анкетата

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5755
« Одговори #23 на: 24 Јуни 2012, 13:57:05 pm »
jas imam od 1996 do samo zatvoranje prodavano na fersped avtopazarot ali ne vozila...imav dosta prijateli prekupci i sto sve se iznagledav deka pravat nikogas nebi zemal kola od prekupec znaci od plac...
kupija edno sakso od gostivar taxi vozeno so 800000km pominato-koga ja donesoa kolata bese ocajnaplastiki upropasteni sedista uzas tapaciri tepison dole abe trebase pari dati daat pada ja zemes..arno ama deckive imaa 2 nedeli na raspolaganje i pocnaa=nov tepison,tapaciri,sedista,perenje celo poliranje koa ja donesoa dase mrdnes ke reces kolava ja zemale cera od salon i ja dadoa 200 ili 300 evra podole nego sto se prodavaa site saksovci na pazar lugje se lepea kako magnet za nea i odma use sabajleto otide i udrija suma sumarum lapnaa 600 evra na kolata kjar....
vtoro golf 2 kalemen covek go kupuva 500 evra poevtino nego prodaznata so idea golfoite toa vreme i prezadovolen si odi doma vikajki lele ama gi zaebav...arno ama nepominuva 2 meseca tipot kaj plasticarite od bitpazar koa ides prvata ulica desno koa se vrti na edna ugornica e on od gore se siminja za na plasticarska i imase edna vdlabnatina tuka kako nalegnuva so golfot vnatre muse prekrsuva na pola i on so predniot del vrti nakaj plasticarska a zadniot del so sedistata produzia pravo nakaj kukjata na esma...pa sea videte sami procenete kako i od koj ke kupite kola

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #24 на: 24 Јуни 2012, 14:03:38 pm »
A be za sminkanje e lesno. Idi vo aziskiot del od skopje za eftini pari kolata ja pravat pic-pec.. Da ne mozes da go poznavas ... I posle koj ke ja kupi alal neka mu e.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #25 на: 24 Јуни 2012, 14:23:32 pm »
Кога купувам кола ја гледам колата,а не сопственикот.Битно мие колата да е во ред и воопшто не ми значи дали ке ја земам од пицајзла,пензионер,жена(мажена/немажена) итн.итн ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #26 на: 24 Јуни 2012, 14:24:02 pm »
Кола би купил од секој,притоа идејќи до овластен сервисер и проверувајќи ја дали е во исправна состојба..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #27 на: 24 Јуни 2012, 15:07:35 pm »
Smichka поарно да ме остај таја од 1000 евра, отколку таја од 10 000 евра. Во овие услови во кој живејме да изгубам 10 000 евра се претерано. Не велам дека нема добри коли на старо, таман работа, него јас не би дал поќе пари за кола на старо оти сум малер и ќе ми се расипи нема да можам крајот да му го најдам и ќе треба да се убијам :D

ima mnogu ubavi koli za 10.000 evra na staro,samo rabotata e ako sakas da kupis kola sto vredi 15.000 evra za 10.000 epa togas veruvaj deka ne si marel tuku problemot e do tebe

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #28 на: 24 Јуни 2012, 15:12:57 pm »
Ако имам 15 000 евра дефинитивно не би размислувал за стара кола, за 15 000 има нови, колку толку 10 години без никаков проблем, или плус 5000 евра кредит за 20 000 нова лимузинаи готово. Сепак мое мислење е ова.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #29 на: 24 Јуни 2012, 15:14:13 pm »
Ако имам 15 000 евра дефинитивно не би размислувал за стара кола, за 15 000 има нови, колку толку 10 години без никаков проблем, или плус 5000 евра кредит за 20 000 нова лимузинаи готово. Сепак мое мислење е ова.

od 10k na 20k stignavme so muabetov,toa e mnoguuuuu golema razlika