Работата што не ја бендисувам кај нив е слабиот фидбек од воланот и колата при брза вожња, особено во кривината.
Саше биди среќен што е тоа така. Зошто да не беше така ќе имаше многу поголема опасност од пролизгување. Не се континентал глупаци... Спората реакција на гумата остава време силите што делуваат врз шасијата и се пренесуваат на гумата подобро да се пренесат и со тоа се намалува шансата за пролизгување.
E sega so feedbackot od Sase se potvrduva mojata dilema, i Nokian i Hankook-ot se odlicni zimski gumi.
Aj da vidam so cenata kako se dvizat mozebi toa ke bide klucno.
Од Ханкок ти препорачувам да погледнеш Hankook Icept RS Plus:
Многу солидна гума од корејскиот производител.
Задните гуми ми се сава, 6 та година веке ги терам, ескимо пишува на нив, ама имаат ознака M+S, дали се зимски или комбинирани незз,
По Словенечки стандарди се зимску гуми, но по европски се како повеќесезонски. ЗИмска гума ама евтина и со слаби перформанси
а сеа на топлово како чкрипат особено коа вртиш, мислиш возам кола од 300 коњи цело време со дрифтање, ама неможам да му докажам, летно-зимски се и готово
Ихааааа!!!!
Continental Premium Contact2 205/55/16 летни, а зимни не користам.
Па шо ќе ти зимски гуми? За на плажа одење еаго?
Иначе мојот Спарк вози димензии 155/70-13 а може да вози 155/65-13 или 155/60-14
Летни Michelin Energy saver e3b. Презадоволен од тоа како држат, кола превртуваат ама тешко пролизгуваат и на суво и на влажно.
Исто така за евтини пари препорачувам Tigar Sigura. Одлична на суво и влажно:
Одлична е барем додека е нова
Зимски:
Fulda Kristall montero 2 Фантазија од гума на снег и длабок снег. Нели Џиџи?
Fulda Kristall Montero 3 е уште подобра од Kristall montero 2
Не препорачувам Сава Ескимо S3 како гума за
СКОПСКИ ЗИМИ. Многу лоши перформанси на суво и мокро. На снег се просечни.
Оваа зима ќе гупам две гуми за предните тркала бидејќи една од Фулдите ми е оштетена и тоа секако ќе биде:
Фантастична гума по фантастична цена со одлични перформанси на мокро и снег.