Автор Тема: Skoda Yeti - џандарски возила  (Прочитано 55380 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Skoda Yeti - џандарски возила
« Одговори #165 на: 23 Септември 2012, 11:32:58 am »
Баш ме занима како ќе изгледа придружбата на дипломати со Yeyti-а :D :D :D :D ГП МВР со своите теренци врши придружба :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #166 на: 23 Септември 2012, 12:13:50 pm »
Super ke si izgleda so ogled na patistata po koi se predvideni da vozat. Iako za patistata uste poubavo bi licelo ako pratnjata e od Defenderi i Lada Niva...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Одг: Skoda Yeti - џандарски возила
« Одговори #167 на: 23 Септември 2012, 12:15:10 pm »
Каков 1.6 тди, полициските возила мора да имаат сила. Дури би рекол дека овие 170 кс се некој минимум...

за што сила?

too much movies..
За да мрдаат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #168 на: 23 Септември 2012, 12:16:55 pm »
Super ke si izgleda so ogled na patistata po koi se predvideni da vozat. Iako za patistata uste poubavo bi licelo ako pratnjata e od Defenderi i Lada Niva...

Дефендери - ок, ама замисли ја сликата... љети, љети, А8, Merc S.. и пак љети љети.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #169 на: 23 Септември 2012, 12:28:44 pm »
Taman! Povisocki se i polesno primetlivi. Belo jeti mislam deka retko loj vozi osim (ako ga ne zamastimo) djandari!

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Re: Одг: Skoda Yeti - џандарски возила
« Одговори #170 на: 23 Септември 2012, 12:53:27 pm »
Баш ме занима како ќе изгледа придружбата на дипломати со Yeyti-а :D :D :D :D ГП МВР со своите теренци врши придружба :D :D

Не верувам дека Јетијата ќе бидат за придружба. Таму и досега си цепале мечки аудија и бенџовци.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #171 на: 23 Септември 2012, 12:55:43 pm »
Се надевам нови ќе набават :)

BTW, полициско yeti во своето природно окружување:

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #172 на: 23 Септември 2012, 13:19:17 pm »
Каков 1.6 тди, полициските возила мора да имаат сила. Дури би рекол дека овие 170 кс се некој минимум...

за што сила?

too much movies..
За да мрдаат.

Можат да мрдаат и со 1.4 бензинец..Полиција треба да делува паметно, не со коњи на терен..Никогаш во Македонија немало потреба од возила од 170кс, кои пак ќе трошат 10тина литри познавајќи ги џандарите...тоа е тоа, немаат пари за гориво, а купуваат возила..нелогично малце..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #173 на: 23 Септември 2012, 13:23:55 pm »
Е па на точаци да ги стаиме пошто очигледно се нема пари за бензин! Глупости! Полиција стално имала пари за гориво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #174 на: 23 Септември 2012, 13:26:53 pm »
Da da policija ima iako narodot edvaj 3 rezervoari moze da napolni so napumpanata prosecna...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #175 на: 23 Септември 2012, 13:33:04 pm »
Да не зборам, кога ќе им помине тој бесплатен сервисен рок колку повеќе ќе кошта промена на масло, гуми, ламели, амортизери  итн итн. за едно јети 4x4 во однос на 1,6 тди октавиа ама па вака ќе глумат ренџери, ќе бркаат криминалци по планини.
Зини да ти кажу.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #176 на: 23 Септември 2012, 13:41:21 pm »
Не треба да глумат, треба да бркаат криминалци. А што се однесува до сервисите, за 1.6 и 2.0тди отприлика исто отфикаруваат во сервис. „Ракавно тресење“ ценовник имаат. Не е страшно. Сепак е поекономично од крајслериве. Уствари, со иситио буџет за одржување на крајлсериве сега ќе отплаќаат и сервисираат нови возила. Тоа е за пофалба. Не е за пофалба што немаат различни возила, како во сите нормални држави. Енглезите (што ги спомна Јаре) се чист пример: Фордови, Опели (Воксали), Шкоди, по некое БМВ, Мерц, Јагуар и други брендови, се` е на нивното мени. Дури и Митсубиши. Така треба да биде опремена полицијата. А не САМО и ЕДИНСТВЕНО со еден тип на возила.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #177 на: 23 Септември 2012, 17:06:43 pm »
единствено би можело да се набават поефтини возила од типот 1.6 90 кс кои би се користеле исклучиво за помалите градови каде што навистина нема потреба од повеке. Инаку за автопат каде што треба комотно и брзо да се пристигнува од точка А до точка Б 170кс се минимум.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #178 на: 23 Септември 2012, 18:07:52 pm »
Треба уште да ги однесат кај Маршер да заокружат на 200

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #179 на: 23 Септември 2012, 19:38:09 pm »
Е па на точаци да ги стаиме пошто очигледно се нема пари за бензин! Глупости! Полиција стално имала пари за гориво.

Rasprasaj se po vraboteni niz policija ke vidis so sto se dvizat po podracni mesta...so privatni vozila