Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419055 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
чим возел Нисан Z, нема шанси да се бара оправдание
да возеше Москвич Алеко со 130 и да се бореше со билборд ќе баравме оправдание
логика аквариум/педер

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Poentata ne bese sto vozel. Ete toj kamion vozel so 130. Poentava e sto davate opravdanie za raboti sto nemaat nikakvo opravdanie. Moze i vie taka si vozite pa sega si barate i za vas opravdanie neznam. Poentata bese deka od k**cenje so Nissan Z sproti broz izletal od pat. Ako tolku sakal da se calami, neka odi nekade na trkacka pateka, na autoban Germanija ili bilo kade kade sto mu e dozvoleno da vozi nad 50, a ne na mesto kaj sto ima 1000 pesaci vo bilo koj daden moment.
Ima poenta sto nekoj ogranicil 50 da se vozi, pa i 60 neka e i 100.
Toa sto gi zagrozuvas site ostanati vo soobrakjaj so vozenje nad dozvoleno, so preminuvanje na crveno, so nepucituvanje na nishto i nikogo vo soobrakjaj, so parkiranje najskap dzip na treva, a parking e 20-30 denari od sat e samo eden tezok prostakluk i debilizam, nikakvo opravdanie nema.
Nemozam jas ni da cekam da ja proveram prikaznata od vozacot moze devojka mu se porodila, moze neznam sto, koga realnosta e mn kratka i jasna. Steta samo sto nema policija koga treba da ima i srekja sto ostanal ziv, a najgolema steta za Nissanot sto ne zasluzil takov supak da go vozi.
Pozdrav sega od mene, a vie terajte si opravdanija i prikazni za mali deca.
10 000 eu kazna i trajno odzemanje na dozvola za vakvi, a ako se uvrdi alkohol ili narkotici, poso prostakluk e utvrden, i malku da si polezi da se odmori.

« Последно менување: 17 Ноември 2017, 15:22:30 pm Inter1 »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
dobreo be lugje od kaj znajte deka se kurcel.
SLicno bese i so (zoltiot)opel na pesacki parkira, od kupuvanje burek vo silbo, preku kurcenje " kaj sakam se parkiram", pa na kraj ispadna dekadefekt ostanal coekot, i iako imasemesto za uste eden da pomine so kola na pesackiot, e ne trebalo da gura do ne znam ti kade, ne znam ti shto trebalo, pa trebalo da se obesi na plostad ne znam ti shto. Ete i dedo mi go zgazi kola pred 20-tina god, i den denes ima posledici i toa teski, kako izliv na mozok, odenje na dijaliza preku den itn, pa dali toa znaci deka treba da pcjam plukam i besam se shto ne sum jas ?

Отсутен Inter1

• Редовен
Od parkiranje na rasipan zolt opel do preletuvanje i rusenje na bilbord mnogu ima. Si znaete site koja e visitnata samo neznam od koja pricina istata ne ja prifakjate.
Inaku ne treba da se obesi na plostad toj so preleta, tuku teshki kazni da plati i malku da si polezi. Tragicnovo e sto mozese i neshto poloso da se sluci, pa odma ovde odbrana i opravdanie ke se najdese :DD pozdrav

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
не возел камионот 130, ние направивме дека возел 130
возел нормално, само имал таква среќа да налета на некој што сака да се убие

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Poentata ne bese sto vozel. Ete toj kamion vozel so 130.

А кој тоа утврди дека камионот или било кој возел 130? Јас, ти, некој рандом лик на ФБ, оној дечконо што сериозно му прават интервју и он додека седел дома и гледал во телевизор како голем стручњак на телевизија дава оценка што е причина за сообраќајната незгода??

Во секоја сообраќајка што изгледа малце по драматично се даваат паушални изјави дека се возело преку 120, дека треба за муда да се обеси итн итн. Не дека не е можно стварно да е така, ама од кај кур ние од дома, со несоодветно образование, без ниту една информација освен слики од портали, можеме да знаеме стварно што се случило, па уште и да осудуваме некого???

Секојдневно работам со сообраќајки, сообраќајни вештаци и вештачења и редовно гледам дека не е се така како што изгледало или било прикажано и осудено од нашата нестручна јавност.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
Ок, тоа е изолиран случај тогаш, исто и со опелот и уште со неколку несрекни случаи кои што се случиле. Ама процентуално тие се многу малку и никој не ги сакал, ете скоп на околности/судбина или што и да е.
Овде е очигледно, толку да се лупнеш во тој пред тебе и да прелеташ и да рушиш и билборд и се плус изјава од сведоци дека се тркале, ќе ми извините не е исклучок, ни несреќен случај ни судбина. Тешка ретардација е да се тркаш во населено најпрометно место.
Штета што немаме правна држава, инаку се знаеше што ќе се случи со тој.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
каде се изјавите дека се тркале ?

Отсутен Inter1

• Редовен
Vidi na net pobaraj, na nekolku mesta razlicni go pisuvase toa. Krajno se trkal ne se trkal nebitno. BITNO VOZEL NAD DOZVOLENO I ZAGROZIL ZIVOT NA SITE OKOLU UNIVERZALNA.
Zakon ili ke vazi za site ili za nikoj, a vie prodolzete so teorii sto bi bilo ako bi bilo, a eve vikend e plus dozdliv, uste kojznae kolku nesrekji ke ima ovie denovi, kako i sekoj vikend zad nas, a nie ke glumime deka istite se od rasipan opel i od zena sto se poragja. Pozdrav od mene, dosta e za vikendov forum

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
еве викендов, излези на Партизанска и вози 60 (знам дека е 50 дозволено, ама те лаже брзиномерот и онака) и погледни на страна „со колкава брзина стојат објектите“ и само замисли си дека во моментот удираш во некој
не со повеќе, со 60

наредно може на автопат да возиш 110 (не повеќе) и повори го истото и замисли си со таа брзина што би се случило во дадениот момент

ќус

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
znaci site nie treba da odime po 10god zatvor, i da plakjame po 10.000 eu sekojdnevno posto nikoj ne vozi 50 po bulevarite, da ne se prajme sea... I po koja osnova da odi v zatvor za toa shto se tumbal ili bilbord shto rusil. Mozelo ova mozelo ona, sve mozelo ama ne bilo. Ja ne se osekjam ni bezgresen ni Bog ni nadlezen da mu sudam, niti pak znam kako bilo, a portalite za da imaat citanost i burek kje izeat.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Љубоморни и злобни моабети срам да те фати

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
Sram me fati, ama zal uste poveke.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Poentata ne bese sto vozel. Ete toj kamion vozel so 130.

А кој тоа утврди дека камионот или било кој возел 130? Јас, ти, некој рандом лик на ФБ, оној дечконо што сериозно му прават интервју и он додека седел дома и гледал во телевизор како голем стручњак на телевизија дава оценка што е причина за сообраќајната незгода??

Во секоја сообраќајка што изгледа малце по драматично се даваат паушални изјави дека се возело преку 120, дека треба за муда да се обеси итн итн. Не дека не е можно стварно да е така, ама од кај кур ние од дома, со несоодветно образование, без ниту една информација освен слики од портали, можеме да знаеме стварно што се случило, па уште и да осудуваме некого???

Секојдневно работам со сообраќајки, сообраќајни вештаци и вештачења и редовно гледам дека не е се така како што изгледало или било прикажано и осудено од нашата нестручна јавност.

Значи не е битно дали сум дома, дали сум надвор, дали сум експерт и се разбирам во динамика или сум сметководител, количеството енергија што ја пренел нисанот од два тона на фиатот, столблињата и билбордот може да се добие само со движење далеку над ограничувањата на брзината. Понатаму возачот треба да е свесен дека толкава енергија не може да контролира со 4 тркала на мокар асфалт.

Епа ако него не го боли курот и нема грижа и респект за животите и безбедноста на останатите граѓани во градов, за кој кур па мене да ме боли бе? Абе ќе го вреѓам со најгнасни зборови и око нема да ми трепне, затоа што заслужил. Абе у 4 саат ноќе ска специјално ќе станам и ќе го пцујам на сите форуми и на сите социјални мрежи зошто заслужило гомното.

Било кој друг случај би го анализирал и не би го земал здраво за готово, ама извини Банза, нема да се правам со сила глуп и недоквакан и да премижувам пред доказите дека возел мноогу брзо.

Ја-з'к од муабетиве.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max