Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415622 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Чим нема повредени .... кола и билборд се купуваат.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Јас едноставно се воздржувам од осудување пред да знам што точно се случило. На секого може да му се случи да му избега кола од контрола, особено на вакво, лигаво време. Мене ми се случи на времето со Мустангот во Унгарија да се извртам на излегување од паркинг. Јебига.

Just to make it clear - не го оправдувам ова што се случило. Далеку од оправдливо е. Ама како и да е, ниту јас знам, ниту вие знаете што се случило.

Познато е дека ЛЕТАЛ со кој знае колкава брзина. Со 50 ако возел ова немало да се случи. Јасно е дека летал и тоа е доволно за да се каже дека е идиот.
Навистина нема потреба од глумење политичка коректност кога станува збор за вакви кретенски случаи. Се друго оправдувам, ваков идиотизам не.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Мала е штетата не било со голема брзина.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Се има треснато и во задниот дел на друга кола, мислам фиат браво. Сабајле видов на некој портал имаше повеќе слики.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Можеби ја носел сопругата на пораѓај која била во големи болки... како и да е, не е убаво онакво грубо изразување како што повеќето употребија, ако типот имал спортска кола не значи дека возел брзо, а за воља на вистина, влажно, дожд, темно, лизгаво... можеби и партизан некој му истрчал од позади жардињера, можеби имал дефект некој на возилото, можеби некој го чукнал и го извртел... а можеби и е идиот кој брзо возел и бил пијан и излетал. Сите сме први за осуда се додека не ни се деси нешто на нас. Сите знаеме да копрофагираме како некој е идиот, а повеќето некогаш сме ја направиле истата или слична глупост.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Сепај најверојатно го стегнал стомак... шо да праи чоекот :)
Шала на страна на ланскиот прв снег со 30 беља ќе направев, ми текна ручна да дигнам да ја фатам кривината и на не го попечкам тој пред мене, мада далеку беше али ќе се напраеше беља.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Можеби ја носел сопругата на пораѓај која била во големи болки... како и да е, не е убаво онакво грубо изразување како што повеќето употребија, ако типот имал спортска кола не значи дека возел брзо, а за воља на вистина, влажно, дожд, темно, лизгаво... можеби и партизан некој му истрчал од позади жардињера, можеби имал дефект некој на возилото, можеби некој го чукнал и го извртел... а можеби и е идиот кој брзо возел и бил пијан и излетал. Сите сме први за осуда се додека не ни се деси нешто на нас. Сите знаеме да копрофагираме како некој е идиот, а повеќето некогаш сме ја направиле истата или слична глупост.

Си го носел другарчето на курчење. Ни жена ни бутур. Две млади деца биле. Такво излетување во со толкава штета направена ене е ни од нормално ни од малку побрзо од нормално возење. Блиску живеам и секојдневно гледам што се случува. СЕЉАЧЕЊЕ   пред Силбо и Броз. И коли и мотори. Турирање на семафори, бришење со 150 на саат. Јас на такви идиоти доживотно би им земал возачка

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Ќути не кажвај, одбраната погоре се спремаше да собира пари за санација на штетите ;D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
На билбордот и така не му беше местото таму.
Зини да ти кажу.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

Си го носел другарчето на курчење. Ни жена ни бутур. Две млади деца биле. Такво излетување во со толкава штета направена ене е ни од нормално ни од малку побрзо од нормално возење. Блиску живеам и секојдневно гледам што се случува. СЕЉАЧЕЊЕ   пред Силбо и Броз. И коли и мотори. Турирање на семафори, бришење со 150 на саат. Јас на такви идиоти доживотно би им земал возачка
Другар тоа е така дека народот има пари и има ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
На билбордот и така не му беше местото таму.
Тоа дефинитивно. Скоро ниеден билборд не е на соодветно место како чиреви се по градов.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Пак ќе повторам, во овој случај нема потреба од коректност и бирање убави зборови. Ќе бирав зборови кога че удреше со 50, ќе кутнеше неколку столбчиња па ќе речев ајде, shit happens.
Во овој случај и најпогрдниот тон не е претерување, дури е и малце. Ќе ве прашав дали ќе делевте нежности ако вашата жена и дете настрадаа ни криви ни должни во оваа ситуација. Мајката и бебето што настрадаа пред суднска палата пред 6-7 години ми се втора братучетка и внуче, спрема вакви издори имам нулта толеранција. Да сум бил таму веројатно ќе сум тргнел да му ја смачкам главата од асфалт. Немојте да сте се дрзнале да смислувате оправдувања.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
не дека не си во право, ама пребрзо ставаме на клада некој (зборам како појава на форум/фејсбук итн.)
скоро имаше еден камионџија што го бесеа на плоштад, го каменуваа и што уште не и како тоа возел 130 во центар на град па згазил човек, па се испостави дека згазениот веќе имал самоубиствено досие и последниот пат само успеал во намерите

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Aj opravdano mu e sto vozel 130 so kamion niz centar zaso nekoj imal samoubistveni idei i gi realiziral. Isto opravdano mu e i na toj sto navodno brzal zaso zena mu imala porodilni bolku pa dozvoleno e 200 da vozi i da ubie uste nekolku dusi po pat zaso se poragjala zena mu.
Znaci nema opravdanie za vakvi shupaci !!! Sto i da se kaze nema opravdanie !!! Osobeno sto se probuva da se dade opravdanie za Nissan Z, za nekoj prostak sto preleta preku stolbcinja, rusi bilbord, pa sega ke mu davame opravdanija deka 50 vozel. Ete srekja ziv ostana, pa ako ne mu dojde um sega pak ke ima sansa da preleta negde i da urne uste nekoj bilbord, bandera ili bilo sto.
Definitivno na sekoj moze da mu se sluci nesrekja, ama namerno da predizvikuvas da dojde do nesrekja e extremno glupo

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Како утврди дека типот намерно ја предизвикал несреќата? Пичел он 160 и си рекол шо го ебам билмордот, у право е @NeVeNR од карклуб, не му е тука местото на билбордот, ке го сечам... дали стварно мислиш дека ова се одвивало во неговата глава?
Не ги оправдувам прекршителите, само зборам дека не треба да се треска од ракав и да се збори се и сешто без претходно да имаш барем некој факт од самиот настан а не од статистика дека секој што има Низан З вози 160 на партизанска. @marjanot ја разбира поентата. Ако не си бил таму и не си видел или немаш снимка или сите останати факти, неможеш да осудуваш и пресудуваш. Си има институции за тоа, дали и колку си ја вршат работата е друго, ама па дека ние ке ја решиме со куцање на форум... мех... не.